Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A sörfagyi nem új dolog, kísérletező kedvű séfek mindig is matattak a sör és a desszert határterületén, a fagyi meg igazán olyan dolog, amiből minél több fajta van, annál jobb. Gyerekkoromban pusmogtak csirkefagyiról, meg halfagyiról, akkor mi olyan különleges a sörfagyiban?

Semmi. Északkelet-Angliában a szupermarketben dobozban lehet kapni a Newcastle Brown Ale Ice Cream-et, és a legtöbb komoly étteremben készítettek már ilyesmit.
A sör, sokfélesége révén kimeríthetetlen forrása a különféle fagylalt és desszert-párosításoknak. A könnyű-testű lágerek harsanó keserűsége jól megy a savanykás nyári gyümölcsökhöz, a krémes stout-ok gazdag malátás íze pedig fekete-csokit, csoki-tortát kíván. A gyümölcsös, ízesített belga sörköltemények szinte könyörögnek a desszertesítésért.
Ám az elkészítés módjaiban nagy különbségek lehetnek. A legklasszikusabb irányzat tejszínes, vaníliás alapból indul ki, egy kicsit talán izgalmasabb, ha egy kész citromfagyiból indulunk ki. Ehhez jöhet mascarpone. Ha barna sörben gondolkodunk, akkor a legvalószínűbb, hogy karamell-szerű ízt kapunk. Ezek azonban mind desszertek. A sörfagyi lehet akár köret is. A Bock Bisztróban például bizonyos húsok mellé szolgálják fel, és ízesítésében komoly szerepet kap a gyömbér. Ha valaki kifejezetten erre kíváncsi, jelezze az asztalfoglalásnál, mert nincs mindig, de kérésre szívesen csinálnak.
Nekünk azonban nem áll rendelkezésre komoly éttermi technika, olyan receptet kell találnunk, amit otthon is könnyen elkészíthetünk. Egy karamellás-Krusovicés receptet találhatunk lilahangya oldalán, itt, ha meg szerzünk egy Cantillon Framboise Lambic nevű belga sörkülönlegességet, akkor egy ilyet is megpróbálhatunk.
Akinek van otthon fagylaltkészítő gépe, és érdekli, milyen fagyi lesz a Heinekenből, ezzel is megpróbálkozhat.
 

Címkék: recept desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr601230790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SPQR300 2009.07.24. 18:31:07

Lehet ilyesmit valahol Mo-n kapni?
süti beállítások módosítása