Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A blogsajtóban időről időre felreppenő híresztelések ellenére, miszerint a Gerbeaud-ban idősebb hölgyek vadásznak fiatalabb pasikra, vettem a bátorságot, hogy megkóstoljam a házi sörüket.

A Vörösmarty tér, akárcsak mindig, nyári tömegtől zsúfolt, szalmakalapos hetvenesek, és focistafrizurás nyugati fiatalság ődöng. Mindenfelől kornyikálás, cigányprímás húzza a besame muchót, Vörösmarty testtartásán látszik, hogy rohadtul unja, folyton menne már, de mindig meglát valami figyelemre méltót, és sosem bír felállni.

A Gerbeaud Brauhaus a Dorottya utcáról nyílik, azaz nyílna, ha az ajtó nem volna bezárva. Rövid téblábolás után felismerem, hogy jelenleg a Gerbeaud egyik terasza a brauhaus, és beülök oda. Kiderül, hogy odalent felújítás van, mert nyáron amúgy sem megy a pince, és a pincében látható sörfőzde valójában csak dekoráció, mert az itt kapható házi sört nem helyben főzik, hanem Monoron – feltehetőleg az Ilzer sörgyárban.

Csinos talpas – de nem felvágós, inkább matekos - pohárban érkezik a sör, a nyomat rajta szép, ódon, fakó, akárcsak a sör maga. Az is fakó sárga, habja alacsony és nem túl tartós, az illata savanykás. Az íze is határozottan savanyú, fűszeres, erős, kemény szénsavval, ami meglöki a kóstólot, nem kifejezetten itatja magát. Később megjelenik a keserűség is, egy pillanatig majdnem azt mondanám, hogy kiegyensúlyozott az íze, de aztán szétesik, és a savanyúság helyébe lép a keserűség: nem túl elegáns, de igen férfias, közepesen testes ízvilág jellemzi. Az utóíze csípős és markánsan keserű.
Érdekes, nagyhasú, vörösképű, taxisfrizurájú ötvenes pincér slattyog körbe, nyelveket láthatólag nem beszél. Tucatnyi kriglivel jól el tudom képzelni, nyilván a brauhausba vették fel, de most nyáron ide kiszorult, ez most csak egy a Vörösmarty téri teraszok közül, és az apró kapuccsínók idétlenül festenek a kezében.

Szép a pohár, szép a logó, de az ízért nem éri meg Pestre utazni, talán Monorra igen, de itt a belvárosban nem okoz revelációt, ráadásul 990 korsója, és a „gép automatikusan rászámolja a 15 százalékot”, ami a szervízdíj, így a valóságban egy korsó lazán ezer fölé megy. 

Gerbeaud Brauhaus
1051 Budapest, V. kerület, Vörösmarty tér 7-8.

 
Folyékony Kenyér nagyobb térképen való megjelenítése

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr661301127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

itoh 2009.08.11. 10:40:15

Amikor megláttam, hogy a zserbóban sörőzöt nyitottak nem akartam hinni a szememnek.Ebben az országban mindenki megőrült.

Vámpír\\\'08 2009.08.11. 12:26:59

@itoh: Az őrült meg, aki egy korsó Ilzerért kifizet ezeregyszáz forintot... :)

TonyCaviar 2009.08.11. 12:38:21

Ja a turisták. Nekem volt eszem és pohárral rendeltem.

mokkaczuka 2009.08.11. 12:40:05

A lényeget nem írod. Banyát sikerült újítani?

TonyCaviar 2009.08.11. 12:48:02

Az olyasmi valszeg a bensőbb szentélyekben történik, ahol én ültem, az egyik külső teraszos széken, ott nyoma sem volt idős hölgyeknek. Amúgy ezt a sztorit először 20 éve hallottam, és volt, hogy tényleg odafigyeltem, van-e valami, és akkor se találtam semmi gyanúsat.
süti beállítások módosítása