Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagy Radler-teszt

2009.09.02. 16:26 - TonyCaviar

Mivel a Folyékony Kenyér egyik legolvasottabb posztjának, a Gösser Natur Zitronét tárgyaló írásnak a kommentjei közt többen is hitet tettek a Pécsi Sörgyár Radlerei mellett, úgy éreztem, nem mehetek át úgy az őszbe, hogy szavukon nem fogom őket.

Dobozost sikerült kerítenem, úgy éreztem, ez esetben ez nem fogja tragikusan befolyásolni az ízélményt, ráadásul egy üdítőnek ez természetes megjelenési formája. Amikor kitöltöm, szinte érzem, ahogy a folyadék láttán tolakodnak bennem az előítéletek, és később mind beigazolódik. Színe olyan mint a pezsgőé csak fakóbb. Habja annyira tartós, hogy mire teljesen kialakulna, már el is tűnik, azaz semennyire. Szénsavja is pont olyan, mint a pezsgőé: nagy fáradt buborékok kúsznak fel méltóságteljesen a pohár oldalán. A szaga jellegzetesen traubi-szag.
Az íze döbbenetes módon szintén a traubié, csak vizesebb, vacakabb. És míg a traubi édessége emlékeim szerint némi örömet okoz, a Radler édessége a deité, keskeny és örömtelen. Hüledezve látom, hogy 1,4 százalék alkohol van benne, és azon gondolkodom, hogy valamiféle ellenőrzést mégiscsak rá kellene küldeni a gyárra, hogy egyáltalán van-e benne akármennyi sör. Ha az derül ki, hogy tényleg tesznek bele sört, akkor beszélnék a termékfejlesztővel és felhívnám a figyelmét erre a pazarlásba, ezzel az erővel 24 éves skót viszkit is tehetnének bele olyan arányban, hogy az ízben már egyáltalán ne játsszon szerepet. Javasolnám a termékfejlesztőnek, hogy esetleg tegyenek bele sörport, vagy ne is tegyék bele, csak írják rá.
Az utóíze a Deit hatóanyagára megszólalásig emlékeztető édesítőszeré ami végül csípős aszkorbinsavban összpontosul, citromosan összeszippantva az ember száját. Az üdítők legalja. Sajnos vettem belőle egy bodzásat is – mert ez is elhangzott a kommentekben – de ezek után nincs nagy kedvem kibontani. Ha mégis rászánom magam, majd írok. 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr741355635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzaSza0909 2009.09.02. 17:00:26

A bodzást nem kóstoltad? Az tényleg jó....

TonyCaviar 2009.09.02. 17:06:43

Figyelj, itt van előttem, de az a baj, hogy közben kinyitottam egy Ilzer Superiort bánatomban, és valahogy nem akarózik visszatérni a Radlerhez. Talán holnap.

vili/c64user · http://www.zeropage.hu 2009.09.02. 17:25:05

Pedig jó lenne valami infó a bodzásról is, mivel a citromosat már kóstoltam (nekem elfogadhatónak tűnt, ha nem sörként fogyasztjuk), de kíváncsi lennék a másikra is. Viszont úgy vagyok vele, hogy előbb ízleljed meg te, s a véleményedet elolvasva döntök róla, hogy vegyek-e, vagy sem. :)

s.o.v.i.e.t 2009.09.02. 17:26:12

pff. ha valaki sört akar inni, akkor ne limonádét bontson és kritizálja.. vagy a maceszgombócot meg azért szólod le, mert nincs cigánypecsenye íze?

TonyCaviar:
"egyszerre rótták a címkére, hogy 'Gold Label' és azt, hogy 'Bayerisches Reinheitsgebot', miközben az Ilzer Italgyártó Zrt. a hátoldal felirata alapján a monori Gép utcában honol, ami a KSH szerint pedig határozottan magyaros vidék" komlo.blog.hu

tehát 2 blog bejegyzés 2 termékre. mindkettő leszóló. és lám még itt is oszlik az ízlés. nohát....

avc 2009.09.02. 17:27:02

na, végre valaki ismeri az ilzer superiort - kedvencem

avc 2009.09.02. 17:28:35

a gösser sztem túl édes, illata meg wc-tisztítóra emlékeztet

csak az a baj, hogy ritkán innék radlert, otthon nem, pedig ott lehetne keverni tán egy rendeset

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.09.02. 17:34:49

én csak bodzásat veszek, abban nincsen aszpartam, hanem rendes bodzaszörp, és kicsit átjön a sör íze. de az is csak 1.5%.

Szóval aki radlert bont ki és sört vár, az csalódni fog, de ez pont olyan, mint amikor a totálkár teszterei beülnek egy maruti 800-ba és fikázzák mert hátul kicsi a lábtér. naná, hogy kicsi, mert az kisautó.

a citromos radlert egyébként én sem bírom lenyelni, az aszpartam nagy balfogás, szerintem. talán azért használják, mert olcsóbb, mint a cukor...?

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.09.02. 17:35:46

@TonyCaviar:

Ilzer Superiort hol lehet kapni...?

avc 2009.09.02. 17:39:26

@elemes2: fogarasi úti tesco, jól eldugva, keresni kell

Ortó 2009.09.02. 17:44:07

rosseb, csajosan 1rész ászok 1rész sprite v fantacitrom,
férfiaknak 2rész ászok 1rész sprite v fantacitrom.

Elnezest ha nem voltam PC.

s.o.v.i.e.t 2009.09.02. 17:54:04

@Ortó:

rosseb férfiak sör, lányok meg hozzák bontva tévé elé.

de még jobb a Kwak, vagy a Delirium Nocturnum.

lányoknak, vagy gyümölcsösökre vágyóknak meg ott a Floris Kriek, vagy a Corsendonk alma..

na ezek nem olcsók, de ha már jót akarunk tenni magunknak..
Kwak és Deli abszolút sör ízű:))
a másik kettő meg hát.. azok is finom löttyök végülis:))

dzsedi 2009.09.02. 18:03:03

veltins gyümölcsös cuccai jók, ha gyorsan akarsz kijózanodni:)

TonyCaviar 2009.09.02. 18:06:03

@elemes2: Én a siófoki tecsóban vettem 99 ft-ért. És tényleg nem rossz.

v2peti 2009.09.02. 18:28:25

1,4% alkoholnak mi értelme van? Én azt hittem, hogy az ilyen vegyesital 50-50%-os. Azaz fele sör, fele lomonádé. 5,4% alkohollal számolva 2,7% jönne így ki. 1,4% ennek csak a fele. Azaz csak arra jó, hogy a szondát kicsiké megszínezze.

Unter Bahn (törölt) 2009.09.02. 18:35:43

Üdv!
Igaz, nem vég a mostani témába, de már évek óta nem hagy nyugodni a kérdés:

Hol lehet a világban még AMSTEL GOLD sört kapni???

Itthon rég abbahagyták a forgalmazását, pedig szerintem volt rá legalább akkora igény, mint valami gagyi barnasörre:-(((

Tavaly (vagy még régebben) anno érdeklődtem is az itthoni Amstel képviseletnél, de válaszra sem méltattak:-(

Hogy a témához is szóljak: igen, nemrég megkóstoltam a Gösser és valaki másnak a Radlerét is... nálam abszolút nem jött be, pancs!

Viszont a lányok egy rekesszel is meg tudnának inni, nekik annyira ízlik... Node mit mondjunk azokra, akik borból csak édeset vagy csak kólával isznak, tömenyebből max. tojás- vagy csokilikőrt, esetleg valami édes vermutot vagy martinit:-(((

Unter Bahn (törölt) 2009.09.02. 18:45:26

@v2peti: Olvastam egyszer egy nemhivatalos számítási módszert a véralkohol-szint kiszámítására.

Az szerint egy feles tömény (40 fok), egy korsó sör vagy egy pohár (2 dl) bor kb. 0.2 ezreléket dobhat, persze bonyolódik a számítás, ha folyamatos fogyasztás vagy ráivás van, az a része már zavaros nekem.

Úgyhogy véleményem szerint 1 üveg Radler elfogyasztása - szerintem - vagy nem mérhető, vagy a hibahatáron van (a szervezet esetenként maga is termel némi alkoholt, de az nemigen haladja meg a 0.1 ezreléket), tehát nem is igazán értem, hogy aki ezt issza vezetés előtt-alatt, az miért teszi. A sör ízéért biztosan nem, szvsz az alkohol nyugtató hatása sem tud kibontakozni, a vezetésre gyakorolt hatása alkoholilag kb. annyi, mint fél liter érett kaukázusi kefirnek...

baliquez 2009.09.02. 19:38:52

A pezsgőnek halvány barackszíne van, attól még hogy MO-n az édes bb a leggyakrabban fogyasztott pezsgőként árult folyadék a pezsgőszín mint olyan nem változik, csak gondoltam szólok. Ez ilyen híghúgyszínű eccerűen.

hufnagel@citromail.hu 2009.09.02. 19:58:01

Néha ittam Radlert, de akkor még csak az üvegesben létezett, de aztán gyorsan leszoktam róla. Az egyik oka, hogy a súlyosan mérgező aszpatámmal van édesítve,
és mert az ára a jobb sörökével vetekszik, holott rá van írva hogy citromos, sörtartalmú üdítőital. Namármost: egy alig sört tartalmazó édes löttyöt ne akarjanak már minőségi sörként eladni, csupán azért mert sörösüvegben vagy sörösdobozban van kiszerelve. Valamikor Romániában minden sörösüvegbe volt kiszerelve, a sör, az ecet (otet), az olaj (ulei) és az összes ásványvíz. Azokat sem adták soha sörárban, csak mert köze volt kicsit a sörösüveghez, így a sörhöz!
Valami népiellenőr-féleség igazán rászállhatna erre a hazai gyártóra, ha már ennyire simliznek ennek a sörtartalmú üditőnek az árával.
A fél literes dobozos sárga cukros víz legfeljebb ha 50 forintot megér, s mégis egy csomó helyen a minőségi sörökkel versenyeztetik árban az üzletek.
NAGY CSALÁS!

sTr · http://kocsma.blog.hu 2009.09.03. 11:03:42

Az a baj hogy sört vársz a rádlertől, pedig a rádler az egy külön fogalom szerintem. Nem sör, hanem sör alapú üdítő ital. Kb olyan ez, mintha össze akarnál hasonlítani egy palack jóféle bort egy kisfröccsel. Más entitás. Én személy szerint nem szeretem a citromos rádlert, de a bodzás bejött. De persze ez is csak ízlés kérdése.

Dr_D · http://www.pallas70.hu/marketing-kepzes.php 2009.09.11. 18:37:12

a radler egy jó üdítő. csak éppenséggel igencsak butaság lenne sörnek hívni. sajnos sokan oda sorolják...
süti beállítások módosítása