Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kabrió szilvuplé

2009.09.08. 15:50 - TonyCaviar

Az éghajlatváltozás egyik legnagyszerűbb hazai hozadéka a végtelenségbe nyúló, aranyló ősz, mely ismét megtölti a fővárosi kerthelyiségeket, és lehetőséget ad a tovalopakodó nyár méltó búcsúztatására (huh:).

Az, hogy a Nádor téren is nyílt egy romkocsma-szerű jelenség, az egyrészt nagyszerű hír, másrészt nem nagy újdonság, hiszen tavaly is működött a hely, csak azt hiszem, úgy hívták, „Szóda-udvar”. Most úgy hívják, hogy Szilvuplé Kabrió, és a Menta-teraszt is jegyző neves vendéglátós Pápai-klán ifjabb férfitagja működteti. Jó hírnek meg azért jó hír, mert ezen a környéken a romkocsma tulajdonképpen hiánypótló szolgáltatás, mert errefele inkább csak turisták őgyelegnek.
A helyszín ismerős: kicsit túlságosan csinos évszázados belső udvar, közepén míves kúttal, a falak sárgára festve, romkocsma romok nélkül. Verőfényes délután érek ide, és azonnal megérzem, hogy ez egy komoly éjszakai hely, mégpedig a mogorva, betokosodott dohányszagból. A régi pincelejáratban most egy dj-pult áll, rajta elkeseredetten gürcölő ventilátor, mintha neki kellene kiszivattyúznia ezt az istentelen másnapos cigiszagot.
Az udvar szemközti falát hosszú pult foglalja el, Sopronival traktálnak, de kezdem unni, hogy ma már mindenhol csak Sopronit lehet kapni, és abból sem az 1895-öt amit szeretek, hanem a simát, amit csak elviselek. Ezért nagy levegőt veszek és kérek egy Edelweiss-t, noha évek óta nem iszom búzasört, mert valami közelebbről meg nem határozott kellemetlen élmény ezt titokban mindig letiltja nálam. A citromkarikát nem dobom bele, de így magában is nagyon citromos. Az opálos, narancssárga folyadékot csinos karcsú, valamiképp a klasszikus kólásüvegre távolról emlékeztető formavilágú pohárban kapom. A habja szép tömött, és tulajdonképpen igen finom, sőt, ez a legjobb része, mert a sör maga eléggé csípős, nagyon citromosan savanyú, nekem egyszerűen butának tűnik ez az íz, nem frissít, de nagyon laktat, úgy tűnik nem szeretem a búzasört, és most sem sikerült megszeretnem. Keserűsége fűszeres, és fáziskéséssel lép be, szomorúan integetek neki.

 


Folyékony Kenyér nagyobb térképen való megjelenítése

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr601366054

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szilvuplé kabrió 2010.12.14. 15:22:23

Helyszín: 1066 Bp., Ó u. 14. Látogatás: 2010. augusztus 25. 18:15-22:15 > Felszarvazás előtt álló pegazusok szökkennek az égbe csavaros nyalókával - átszúrt testük egyszerre szürreál...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.09.11. 10:15:45

Hú, egy jó hideg korsónyi Edelweissnél nincs is jobb, főleg, ha már régóta ázik benne a citrom:)

Vincenzo90 2009.09.25. 23:47:48

Csípős, citromosan savanyú? Ember, menj már el orvoshoz, mert valami rohadtnagy gebasz van az ízlelőbimbóiddal...
süti beállítások módosítása