Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

 

Régóta tudjuk, hogy a sör és a banán közt van valami titkos érzéki kapcsolat, valami rejtett átjáró, melynek a kapuját a Heineken őrzi a maga banánízű észtereivel. Ennek fényében nem tűnt eleve hülyeségnek a Wells Banana Bread Beer.

Pláne, hogy a Bombardiert is jegyző londoni Wells sörfőzde designerei ismét kiváló munkát végeztek és úgy az üveg, mint a címke, illetve azon a logó meg az írás, minden tökéletes és szép – igazi jó sört ígér. A sör színe is gyönyörű, sötétarany. A habja kicssi, izgatott és gyorsan elmúlik. Az illata üde, erősen malátás.
Az íze azonban nem sok örömet okoz: elsőre valami buta vékony, édeskésséget érezni, aztán a banán savankás, illóolajos aromái, majd a jólismert átütő, semmivel össze nem téveszthető észteres letámadás következik – megjött maga a BANÁN!
Meg kell mondanom, hogy ha valaki sörre számít nagy csalódás a banán.
De ha az ember megbarátkozik az alkoholos banánoldat gondolatával, akkor sem biztos, hogy ez az íz tetszeni fog neki. Hosszú távon ezek az édes aromák megtelepszenek az orr- és a szájüregben és általános rágógumi-ízhatást keltenek, ami egy idő utánb mindenféle komplex ízélményt elnyom.
Ereje nemigen érződik, a komló csak későn kezd el mutatkozni, minden helyett a banán van. De akkor legalább ne lenne ennyire steril, nagyüzemi, szellős, túl buborékozott, vizes-fémes lágerbe oltva! Jobban állna neki, ha egy kicsit föld-közelibb, testesebb ale lenne összebanánozva. És persze nem ártana valamivel ellenpontozni a banánt, mert önmagában azt a csecsemők szeretik csak – ők meg sört nem isznak.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr151375967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

is 2009.09.12. 21:33:36

ja. én is most ittam zöld teás sört. ok, a második üveg már ismerős volt, úgy már el is viseltem. de ott meg megtartották alapnak a sört, viszont kicsit kisímitották, hogy teás legyen. sörnek már nem maradt sör, teásnak meg még nem volt elég teás. csak úgy ittam valamit, ami állagra sör, ízre semi se volt.

minek ezt csinálni?

Doryyka 2009.09.13. 10:41:27

ha a sört megszagolod (bármelyiket), amúgy is van banán illata, amit az izoamil-acetát okoz, ami az erjedés során keletkezik.

papamaci1 2009.09.13. 11:22:55

"Citrom ízű banán..."

Baromság. A sör sörízű, a banán meg banánízű.
Tertia non datur.

papamaci1 2009.09.13. 11:25:00

Húha ! Ezután,ha már van eperízű pina (bele kell dugni...) legyem pinaízű eper is... :-)

zombie67 2018.04.02. 18:20:18

Citromízű pina, nincs a Zaldiba, mer' nem kő senkinek ilyen galiba !
süti beállítások módosítása