Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Prágai Tavasz

2009.10.20. 09:00 - TonyCaviar

Még zuhogott az eső és zsírosan csillogott a beton, amikor pár napja elmentem és megnéztem magamnak a Prágai Tavasz nevű sörözőt, a legundorítóbb pesti őszben.

A Liszt Ferenc tér úgy néz ki ezen a rusnya estén, mint egy fürdőhely novemberben, kong az ürességtől, a szabadtéri asztalokon az eső ujjai dobolnak, a meleg fényekkel kivilágított vendéglátó helyiségek ablakaiban magányosan unatkozó pincérek ácsingóznak. Kicsit bosszantó, hogy nem tudok hozzáérni a kilincshez, mert kinyitják előttem az ajtót, de érthető, mert mindössze két ember ül egy asztalnál, amúgy meg üres a hely. Azok ketten azonben nem spórolnak a pálinkával.
A falakon egy pár rézcső kanyarog, majd beletalál a bárpult rövidebb oldalát elfoglaló indusztriál rézcsőbe, ami a sörcsap szerepét játssza, de mivel semmiféle sörlogó nem csúfítja, kérdezősködnöm kell, miféle sört csapolnak belőle. A manapság működő trendnek megfelelően itt is csapolnak házi sört, amit az egyszerűség kedvéért Prágai Tavasznak neveznek. De engem nem lehet ilyen könnyen megtéveszteni, és hamar kiderítem, hogy a Soproni Sörgyár házi sörét csapolják ezen a néven. És örülök is neki, mert ha az alap-Sopronit képesek voltak ihatóvá tenni, akkor talán egy friss sörrel is megbirkóznak. És nem is csalódok, a sört szép, vékony, krémes hab borítja, tiszta Csehország. Az íze először csípősen komlós és üdítően friss. Könnyű, testetlen sör, kicsit vizes, de egyáltalán nem rossz, mert komolyan vették benne a komlót, ott van és akar is valamit: látszik a szándék, hogy főznének végre egy rendes cseh sört itthon, és élvezhető is a végeredmény, noha hosszú távon kicsit inflálódik a koncepció. De hát lássuk be, az is nagy eredmény, hogy hosszú távon tesztelteti magát – elfogyott belőle egy csomó korsó. És nemcsak azért, mert viszonylag gyenge alkoholban és könnyű testben, hanem azért is, mert felháborítóan olcsó, pláne a Liszt Ferenc téren – 390 Ft.
Magáról a helyről nem sok mondanivaló akad, a volt Tourinform iroda helyén, a Menzával szemközt nyíló helyiség világosbarnás alaptónusú falaira óriásira nagyított ódon fényképeket festettek, melyeken rég halott emberek pipázgatnak, kvaterkáznak. A berendezés tiszteletreméltóan eszköztelen, korrekt, van fotel és van bárszék, magas asztalokkal, van emelet is, de nem mentem fel, hisz ott is csak ugyanazt a sört csapolják - Staroprament, Zlaty Bazant-t, de üvegesben van még számtalan belga meg német sör, pl Neumarkter Lammsbrau Öko Gluténmentes sör.
Ja, igen, és a sajttal töltött csípőspaprika kőkemény sörkorcsolya: füstölt sajt van 15 centis gonosz magyar zöldpaprikába töltve.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr871461219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

falsestuff 2009.11.04. 18:49:40

jaj a habja, az valóban említésre méltó!
süti beállítások módosítása