Az alábbi receptből kiviláglik, hogy sörrel nemcsak a copfos agglegények meg erdőkerülők, vagy pocakos kiugrott séfek főznek nagy disznókat, hanem igenis van helye a gasztronómia csúcsteljesítményei között. Beatbull receptje barna búzasört használ, és annyira súlyosan komplikált, hogy elolvasni is fárasztó, a végén pedig lesz belőle három elegáns pötty az asztalon, ahogy az már lenni szokott a nouvelle cuisine háza táján – arról a három pöttyről azonban nagyon sokat lehet gondolni.
Minden elismerésem mellett – magam is ilyet főznék, ha elég ügyes és kitartó volnék – felmerül bennem a kérdés, hogy ebben az ételben mi a szerepe a sörnek? Most, hogy már néhányszor főztünk sörrel, talán ideje volna megfogalmazni, mit is tud tenni a sör az ételekkel, milyen célok eléréséhez használjuk?
Itt olvasható a recept – csak erős idegzetűeknek.