Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Az alábbi receptből kiviláglik, hogy sörrel nemcsak a copfos agglegények meg erdőkerülők, vagy pocakos kiugrott séfek főznek nagy disznókat, hanem igenis van helye a gasztronómia csúcsteljesítményei között. Beatbull receptje barna búzasört használ, és annyira súlyosan komplikált, hogy elolvasni is fárasztó, a végén pedig lesz belőle három elegáns pötty az asztalon, ahogy az már lenni szokott a nouvelle cuisine háza táján – arról a három pöttyről azonban nagyon sokat lehet gondolni.
Minden elismerésem mellett – magam is ilyet főznék, ha elég ügyes és kitartó volnék – felmerül bennem a kérdés, hogy ebben az ételben mi a szerepe a sörnek? Most, hogy már néhányszor főztünk sörrel, talán ideje volna megfogalmazni, mit is tud tenni a sör az ételekkel, milyen célok eléréséhez használjuk?

Itt olvasható a recept – csak erős idegzetűeknek.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr401486586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beatbull · http://www.kiserletikonyha.hu 2009.11.06. 10:01:34

Örülök, hogy tetszett ez az étel. Egyébként nem komplikált az elkészítése, csak hosszú leírni az egyes lépéseket. Német konyhákban ha Braten-t, vagyis sült húst készítesz, s hozzá valamilyen mártást szeretnél, akkor kb. haosnló lépéseken kell átvergődnöd magad. A hús egyébként nagyon jól elvan magában a sütőben, szóval nem kell sokat bíbelődni vele.

Ebben az ételben a sörnek egyrészt az a szerepe, hogy egyrészt a mártásnak kellemes ízt ad, másrészt pedig jól megy az ételhez ;) A bajor / frank konyha számos fogása nagyon jól megy a sörhöz.

Apropó nagy disznók a gasztronómiában - a bűvös szakácson számtalan képet és rövid leírást találsz sertéshúsból készült receptekhez (ld. Hagyomány és Evolúció III.).
süti beállítások módosítása