Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.


Miután hetekig meg nem érdemelt kuss és langyos fikázás övezte az általam kitalált nagyszerű játékot, nevesül azt, hogy írjatok ti is sörözőkritikákat, levettük oldalról a játékbeharangozót, és ráborítottuk az egészre a szemfödelet. A minap mégis érkezett egy írás, bizonyítva, hogy az ötletem nem volt teljesen elvetélt. Ha nem küld valaki gyorsan még egy sörözőkritikát, szinte biztos, hogy M. J. írása viszi el a rekesz sört, pláne, hogy volt olyan bátor és átszökdécselt nyolc Balatonra és Bécsbe vezető sávon, hogy meglátogassa a Budaörsi út legmostohább szmogszuttyos sarkában igencsak rossz helyre pottyantott John Bull Pubot, aminek a létére eleddig csak egyetlen elfogadható magyarázatot találtam, mégpedig azt, hogy ez az képeslaposan angolos épület csakis egy afféle Harry Potteres átjáró lehet a mugli világból a mágia világába. Nem is mertem soha közel menni, nehogy hirtelen óriás kalappá vagy isten tudja mivé változzon, á la Lewis Carrol versus Monthy Python.


       Az ajtón belépve a tipikus angol pubokéhoz hasonló hangulatos, szolidan elegáns berendezést találunk, természetesen nem hiányozhat a könyvszekrény, rajta az elmaradhatatlan Reader's Digest-tel. Kellemes jazz szól, éppen csak jelzésértékűen, még csak meg sem kell emelnünk a hangunkat, hogy az ivócimboránk hallja, amit mondunk. A hely nyáron sem válik szaunává, legalábbis a légkondicionáló berendezés erre enged következtetni. A falon óriási plazma-televízió, ami valószínűleg a közvetített angol futballmeccsek, golf- és biliárdjátszmák alatt biztosít szórakozást az itt tartózkodóknak. A pubban egy korsó sör áráért már remek menüt kaphatunk, ami nem csak barátságos ára tesz szimpatikussá. Ám mi nem ezért jöttünk ide! A megrendelt korsó John Bull hamar megérkezik, négydecis korsóban, elegáns poháralátéttel.

         A sör sötét borostyánszínű, és krémes habbal érkezik, ami az ötödik-hatodik fotó elkészültekor már csak félárbocon díszeleg a nedű tetején. Már első szippantásra megcsap minket a maláta dús, mindent elsöprő illata; emellett erős alkoholszagot vélünk felfedezni, amit nem indokol a tulajdonos bevallása szerinti öt százalékos alkoholtartalom.
        Belekortyolva is a maláta marad domináns. Az első benyomás megfelel az elvárásoknak. A többi angol ale-hez hasonlóan édeskés keserűség fogad minket, ami után egy kevés, bátortalan savanyú íz bukkan fel. Ez viszont nem okoz hosszantartó traumát, mivel hamar felváltja a komló keserű zamata. A sör utóíze enyhe keserűségben teljesedik ki, amit enyhe pirított gabona- és napraforgómag-íz egészít ki. A John Bull színének megfelelően karakteres, de ugyanakkor mégsem túl testes. Szénsav pont a megfelelő mértékben van benne, azaz nem takar el semmilyen ízt, de mégis kellemesen csípős érzést biztosít.

      A sör személy szerint nekem nagyon ízlett, és tudom ajánlani minden típusú sörkedvelőnek. Annak is, aki az Arany Ászokra esküszik, és annak is, aki kizárólagosan Chimayt hajlandó inni. Egy biztos: a második kört nem fogja megbánni!


A teljeskörű tájékoztatás kedvéért csak annyit tennék hozzá a beszámolóhoz, hogy a honlapról értesültem róla, hogy maga az isteni Rutger Hauer is járt itt, és a következőket írta a vendégkönyvbe:
There are a lot of happy sailors here tonight. Thank you very much. We go where the wind blows. Rutger Hauer "TACTICAL ASSAULT" sept. 1 '97

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr181500742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krézihajtány 2009.11.05. 11:44:14

Ez egy átverős hely. Elvileg a Bombardier (Wells) 4,1%-os bittere lenne ott, de nem az.
"A többi angol ale-hez hasonlóan édeskés keserűség fogad minket" - kész vagyok az ilyen otromba általánosításoktól...
Van pár normális sörös blog: Kontár Komlókutató, Sörgerilla, a Gösser miért éppen egy ilyen inkompetens oldalt támogat??

Sákif za morro? 2009.11.05. 11:46:30

Kicsit több kép is "elfért" volna a cikkben.

TonyCaviar 2009.11.05. 12:02:40

@Krézihajtány: szokásos kedvességed ezúttal figyelmetlenséggel párosult: ezt a cikket nem én írtam, hanem MJ, aki viszont kezdő sörözőkritikus, és mint ilyen eggyel megengedőbb elbánást érdemel. Félre a megszokott langyos fikázással!

Zelefánt 2009.11.05. 13:00:15

Megkergethetné a felmenőit egy jókora dákóval az a barom, aki kitalálta, hogy az oldal megtekintéséhez be kell pötyögnöm a születési dátumomat.

futura 2009.11.05. 14:15:08

Értem én!...a címlap fotót,
F o l y é k o n y k e n y é r ....
és ez meg is van vizualizálva.
De meglátva, miért kellett az ebédemet egy órával elhalasztani?
(Vagy több)

Udo von Raumschiff · http://udomongya.blog.hu/ 2009.11.14. 17:50:37

Hozzátenném, hogy a John Bull egy franchise, egy nyíregyházi vállalkozó találmánya, ilyen álangol giccs, közhelygyűjtemény. Én jókat röhögtem a műkandallókon, meg a fröccsöntött antikvitásokon...

Tink@ (törölt) 2009.12.01. 23:59:58

Nagyon jó a blogod lécci nézd meg az enyémet is és írj véleményt kösszyy!:)
retimartina.blog.hu/
süti beállítások módosítása