Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy lapát szar

2009.11.12. 09:15 - TonyCaviar



Ha az ember így október után megpillantja ezt a logót egy sörösdobozon, persze, hogy ad neki egy sanszot, lehet ugyan tudni, hogy régen Magyarországon is főzték, de, most ha jól tudom, ilyen veszély nem fenyeget, ezért meg lehet kockáztatni.

Ha tehetem, elkerülöm a dobozos sört, de most nem volt más választás, csak ilyet árultak. A jól ismert pattanással egybekötött szisszenés után óvatlanul beleszagolok a pezsgő sötétségbe, és elfacsarodik az orrom. Kellemetlen fingszag árad belőle.
Azért meg merem kóstolni. De nincs könyörület. Csatorna és algás üledék, az italba szagolva van valami édes-savanyú szemétszag, még egyszer belekóstolok és nem akarom elhinni, és nem hiszem el, ez egy bajor sör? Ennél szarabbat rég ittam, ez mélyen az Arany Ászok alá céloz
És akkor elolvasom, és kiderül, hogy a Borsodi Sörgyár főzte, és nagy köszi gyerekek egy elrontott estéért, főzzétek továbbra is a bajor söröket szemétszagúra, mert mi ezt érdemeljük, miközben nem érem fel ésszel, hogy tűrhetik ezt a bajor elvtársak. Vagy talán a fogyasztóvédelmi hivatalban kellene megtámadni, hogy persze főzhessen bajor nevű sört a Borsodi Sörgyár, és írja is rá, meg rajzolja oda a lapátot, de tegyen mellé egy nagy piros pöttyöt, hogy vigyázat ipari moslék csak gyakorlott Borsodi-fogyasztóknak, mert ez így a vásárló megtévesztése a javából.
Mondhatnám még, hogy milyen: olyan mintha savanyú Borsodi alapra egy kis tormát dobtunk volna, attól egy kicsit csípős lesz, a harmadik és egyben utolsó kortytól csúnyán megfájdul a fejem, az erjedt szemét aromája végig jelen van, de nincs kedvem ennyire távol kerülni a gasztronómiától, inkább írok egy pár sort a Spaten-Löwenbrau Gruppénak, és megkérdezem, hogy miért hagyják ezt, és hogy milyen kritériumok alapján tartják ezt az ízt elfogadhatónak, és majd közzéteszem a választ.
Utánanéztem és a Borsodi egyelőre nem vallja be, hogy ilyet főzne, csak egyetlen lelkendező beharangozót találtam a neten. >>>
 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr231517845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dz02 2009.11.12. 12:51:19

vettem két üvegest ebből a szarból. sírós gyerekkel voltam, siettem. csak otthon vettem észre, hogy az egyik üveg félig van. felbontottam és rohadtúl meg volt dögölve a "sör". savanyú buborékmentes hugy volt. azt nem néztem, hogy ez is borsodi volt -e de mégegyszer nem veszek ilyet az tuti. a másik még iható katagória volt, de köze semmi az októberfeszten ivott csapolthoz.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2009.11.12. 13:08:52

A dobozos löwebrau ugyanez. Nem tudom ez a rettenetes brand-rombolás kinek éri meg.

Sir Nyű 2009.11.12. 15:24:32

Van meg az a pofatlansag is, mikor csak annyit irnak ra, hogy az EU-ban keszult, forgalmazza a Borsodi mongyuk. Akkor honnan tudom meg, hol keszult?

dz02 2009.11.13. 11:19:17

@dz02: megnéztem ezt is borsodi gyárcsa...de minek.

Udo von Raumschiff · http://udomongya.blog.hu/ 2009.11.14. 17:44:12

@Sir Nyű: Ha az eredeti, rangos származási helyen főzik a sört, azt büszkén rá szokták írni. Ha valami szennyvízújrahasznosító üzemben, (ld. Borsodi), akkor ködösítenek, hogy made in EU, brewed on planet Earth.
Vannak okosok, akik a vonalkód alapján rögtön megmondják, honnan való bármilyen iparcikk...
Radebergert és Pilsner Urquellt iszok, azt nem hamisítják.

gatsy 2009.11.19. 12:13:29

Én az alapján nem vettem meg, hogy a Borsodi bármilyen formában szerepel rajta...ezek szerint okos döntés volt.

Ogreface 2009.11.20. 15:57:21

Az üveges is olyan szar mint a dobozos.Olyan utóíze van mint a régi "nyalós" bélyegek hátán lévő ragasztónak...

FutoBolond 2009.11.21. 16:35:34

en staroparmennel jartam igy 5 eve.
boldogan bontom fel a cimborak altal beszerzett rekeszbol, de ra kellett jonnom, hogy komarombol hoztak, nem komarnobol... rettenet.

de miert vacak a magyar sor? elvileg licenc alapjan fozik. szar a viz? szarok a gepek? szarok a fozomesterek? vagy mindez egyutt?

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2009.11.21. 16:38:28

Mintha a Velkopopovicki Kozel ismét iható lenne. A vonalkód 8-cal kezdődik (nem lehet, hogy cseh?)

Ogreface 2009.11.24. 16:34:26

@hajdul: Szerintem a tízes "kecskénél" "Kozel" és távol is ritka a pocsékabb sör.A cseh főzetekből pedig az általam kóstoltak közül messze a leggyengébb.

gatsy 2009.11.25. 13:05:05

@FutoBolond: Hát a Staropramen alapvetően Prágai sör, ú.h. a Komarnoinak se nagyon örülj... ;)

vagodeszka 2009.11.27. 16:57:06

Én megmondom a frankót, a Heineken Hungária által gyártott Heineken is egy szar! Erre akkor jöttem rá amikor pár éve kaptam egy Beer Tender csapolót amihez van Gösser és Heineken hordó, na már most a Heini annyira istenverte jó, hogy az leírni nem tudom és nem is értettem a dolgot míg ki nem derült, hogy ezt Hollandiában és a Németországban palackozzák. Persze a Gösseren ez se segített, maradt az ászok szintű valami...
Amúgy ilyen csapoló birtokában érdsemes átjárni ausztriába, ott lehet még kapni Zipfer, Edelweiss hefe trüböt és a nagy kedvenc Puntigamer hordót is.

Gérard Duchemin 2010.06.09. 09:57:53

Írtál a német cégnek? Jött válasz? Érdekes, amikor a borsodinál voltunk, erre valahogy nem kérdeztünk rá. És azt is "sajnálom", hogy eddig kihagytam, én az egyel korábbi verziót ismerem csak, az is szar, de nem ennyire.

Gérard Duchemin 2010.06.09. 10:04:35

@vagodeszka: Lehet kapni kishordósan Kapuciner búzát is, az sem nulla ám.

TonyCaviar 2010.06.09. 10:06:28

@Gérard Duchemin: Válaszoltak, hogy köszönjük kérdését, mindjárt válaszolunk, azt azóta kussolnak. Egy Berlinben élő barátom segítségével német nyelvű levelet is írtam nekik más címről - arra sem válaszoltak. Elfogytak az ötleteim.

HúszTíz 2011.01.11. 12:19:38

Hát nem is tudom; minden bizonnyal bennem van a hiba, de nekem a Löwenbrau kifejezetten tetszik és ízlik is, mindemellett nem is drága. Batthyány téri Vásárcsarnokban 180 forint/doboz.
süti beállítások módosítása