Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Boldog karácsonyt!

2009.12.24. 21:10 - TonyCaviar

Hónapok óta várja a karácsonyt ez az üveg a hűtőben. Az osztrák Gösser Bock, ami ellenétében a magyar Gösser Bockkal, nem barna, hanem világos, igazi téli, ünnepi sör.


Magyarországon mindig is kicsit egzotikusan hat egy nem barna bock, hiszen nálunk más a bock jelentéstartalma. Ez itt tehát egy valódi böjti bak sör – a bak fogalom eredetéről lásd idevonatkozó cikkünket. Az az igazság, hogy, mivel sosem kóstoltam, én sem tudtam, mit várjak ettől a par excellence ünnepi – csak húsvétkor és karácsonykor főzött sörtől. A húsvéti, karácsonyi főzést úgy tessék komolyan venni, hogy, amikor nyáron Leobenben, Gösser-országban jártam, sehol, senkinek nem volt Bock-ja - mége a gyárban sem. Tényleg nincs Bock – csakis ünnepekkor. Ezért ezt most egy ritka vad a Folyékony kenyér kóstolóasztalán, ezért is tartogattam Szentestére. Köszönet érte a Gösser magyarországi csapatának!
A sörnyitásra mindig elaltatom az elvárásaimat, ne befolyásolják az érzékeimet. A szaga kicsit szúrós, kénes, nem kifejezetten kellemes. A színe különös, szuper-fakó sárga, ahogy töltöm, megdöbbentően testetlen benyomást kelt, vékonynak tűnik, és erősen ássa alá a téli sörökről szőtt álmaimat.
Az első korty a visszafogottan pezsgő szénsavasság keretében beváltja a szúrós, csípős, kicsit kénes benyomást, amit az illata már közvetített – az ízben azonban már nem kellemetlen, bár nem valami hagyományosan ünnepélyes. Ez itt inkább a Gösser Spezial férfias ízvilágának hagyományába illik.
Aztán kiegyensúlyozott, közepesen testes keserédes formát öltve vonul le a garaton, majd, amikor eltűnt, mintegy búcsúgondolatként (as an afterthought), szétárad a szájban valami csodálatos édesség, ami egyszerre emlékeztet napfelkeltére és a sztyeppei kurgánokból kiásott hajszálvékonyra kalapált színarany szkíta tálakra. Na meg egy kicsit kandiscukorra és mézre is. Vagy a karácsonyfagyújtást jelző csilingelésre. Boldog karácsonyt!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr541621369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

boomcheecavaauvaa 2010.01.07. 11:28:01

Megdöbbentő ,hogy semmi negatívum.. :)
süti beállítások módosítása