Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Snapsz

2010.02.20. 10:39 - TonyCaviar



Állítólag szerveződik valahol a mélyben egy sörblogger-találkozó, mi e nemes ügyet egy szűk-körű sörblogger-találkozóval kívántuk előmozdítani valamelyik este, amikor Sertepertével és  Serkoptatóval elmentünk a Király utcába egy kocsmába, ami annyira kellemes és magától értetődő helynek bizonyult, hogy végül teljesen elfelejtettem megnézni a nevét: ez volt a Snapsz.

A tavasz legalább olyan visszataszító idén, mint az ordenáré hosszúságú tél, fekete takony, semmi más, mobiltelefonáló nőci botladozik a Király utca makacs, szürke hóbuckáin, míg végleg be nem esik a járda és egy parkoló Suzuki közé. Serteperte azt mondta, nem fogom eltéveszteni és igaza volt, a Delerium Tremens-es cégérről azonnal tudtam, hová kell bemennem. Korán volt még, nem sokan voltak odabent, én éhes voltam, mint egy igazi farkas, de nem volt kedvem már elmenni máshová enni, a pultnál lehetett volna pizzát rendelni, ilyet sosem teszek. Sörkorcsolyáról még nemigen hallottak, illetve valószínűleg egész mást értenek alatta: sós, pörkölt földimogyoró – végül ez lett a vacsorám, pedig őszintén utálom. Két pofára betömtem minél előbb, hogy ne érezzem az ízét, de legyen valami a gyomromban, mielőtt ráküldöm az ambíciózus sörválasztékot.
Amúgy olyan a hely, ahogy a kilencvenes években képzeltük az éjszakai életet, fekete falak, sok tükör, hideg kék fények, tüllök, excentrikus dekoráció – a fejünk felett valami esküvői fátyollal letakart nagy malomkerékbe oltott lámpaernyő függ. A pincelejáró vagy micsoda mellett egy tucatnyi alumínium söröshordó csoportosul, a kedélyes rendetlenség látszatát keltve. Pár évvel ezelőtt lehetett átalakítva némileg avult modorban, de jól használható ivóhelyiség lett belőle – ennek a helynek nem kell megfelelni, itt bárki jól ellehet, a tulaj török (nem ellenőrzött információ), az árak emberiek, és van benne annyi gesztus, hogy kétféle belgát tart csapon: ha csak ilyen helyből volna minden kerületben 5, akkor elégedettek lennénk a budapesti ivó-felhozatallal.
Szőke Krusovicével kezdtük, amire panasz nem érkezett, igaz, nagy csettingetés sem volt – tökéletes mindennapi szomjoltó. Megérkezett Serkoptató is, aki némi tanakodás után cseresznyés Krieket kért, amivel egész este elszöszmötölt, nem egy nagyivó típus. Majd, miután jól belelendültünk, kikértük a hely zászlóshajóját, a Delerium Tremenset, amiről kiderült, hogy jelenleg épp Nocturno van csapon – mindig más, attól függően, éppen mi érkezik. Egyáltalán nem bántam, mert a sima Deliriumtól nem voltam éppenséggel elragadtatva.
Előírásszerű pohárban érkezik, de a habja nem valami meggyőző, még a peremig se nagyon ér el, nemhogy mondjuk tornyosulna. Ezek után nem meglepő, hogy magában a sörben sincs semmi lendület, egyesek erre már azt mondanák: döglött, és hajlok rá, hogy igazat adjak nekik. Bár ezzel együtt nem volt kellemetlen élmény: az íze finom volt, összetett, kellemesen kesernyés és édes, ugyanakkor a szénsavmentes laposság némi savanyúságot is engedett előjönni belőle.




 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr1001774260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StavrosMenace 2010.02.20. 12:49:23

kedvenc helyünk évek óta

kombájn 2010.02.20. 12:54:18

pár kiigazítás:
a tulaj nem török (ellenőrzött információ) és nem cseresznyés a floris hanem meggyes, a neve ellenére :)
a delirium pedig valóban rendben van!

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2010.02.20. 13:11:14

Most már csak azt nem értem, hogy erre az oldalr amiért kell bonyolult életkor autentikáció után bejutni, míg a perverz baszós oldalakra pedig főoldalról bejutsz, különösebb procedúra nélkül. He ?

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.02.20. 17:16:42

Nocturnum, hello! Nem Nocturno! És valami baj lehetett azzal a sörrel, alapjában véve nem lehet lapos, savanyú és unalmas...

lancser 2010.02.20. 18:27:27

mikor voltatok ott?
pár hete mi is visszaküldtük a barna fánit, mert savanyú volt...

amúgy van pár érdekes üveges is (pl. Gulden Draak)

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.02.20. 20:16:18

@hajdul: amúgy ezt a nemzeti fogyasztóvédelemtől kell megérdeklődni. reszelni egy pornóoldal előtt biztos jobban szeretnek, s ott engedékenyebbek...
mert minket is megtaláltak már emiatt a baromság miatt, hogy nem lehet ezmegaz a nyitóoldalon, stbstb...

Serteperte (törölt) 2010.02.21. 17:52:10

Nekem továbbra is tetszik a hely, bár kétségtelen rég óta lehetett a csap alatt a Delirium, de azért nem volt ihatatlan.
Tudtommal a belgák nem ismerik a cseresznye kifejezést, náluk az is kriek!?

Gérard Duchemin 2010.02.22. 15:30:22

Azt a bizonyos sörös blogger találkozót mi szeretnénk szervezni, de már csak márciusra.

TonyCaviar 2010.02.22. 15:57:41

Azt én má' elszúrtam:) azért majd szóljatok! Vagy hol kell beszállni a szervezésbe?

Ogreface 2010.02.22. 16:08:29

@TonyCaviar: NBH III. emelet 12. ajtó,"Alkoholista Összeesküvések Főosztálya" van kiírva.Négy kopogás,két ajtó aljába rúgás és a jelszó:"Netuddholmikor".

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.02.22. 16:15:36

csak lusták vagyunk
más is megszervezheti csak majd szóljatok :)
lehetne pl. a Matrózban, március idusa felé
talán már a terasz is megnyílik akkorra

Ogreface 2010.02.22. 20:54:56

"Óvakodj Március idusától..." :)

Gérard Duchemin 2010.02.24. 12:26:04

@Ogreface: Dehogy lesz titkos a találkozó, a blogunkra külön postként kiírjuk 2 héttel a tali előtt. Valamikor márciusban lesz

Gérard Duchemin 2010.02.24. 12:27:25

@Pável: Nem. Én azt mondom, tényleg mi szervezzük meg, és nem vagyunk lusták, csak kettőnk közül a Pável lusta, én fürge vagyok :-)

TonyCaviar 2010.02.24. 13:16:21

Akkor végső soron annyi a szervezés, hogy kiírjátok a honlapra, hogy itt leszünk ekkor, és várjátok, hogy lehetőleg minél többen elmenjenek? bocs, nem kötözködés, csak érdekel a dolog...

SnakeDoctor 2010.04.23. 22:49:27

További kiigazítás:
-nem Snapsz, hanem Snaps Galéria.
-alumínium söröshordókból 27db van rendezetten egymásra és egymás mellé lerakva, külön a tele, az üres, a világos, a barna, a belga, a cseh....
- nem pincelejárat, hanem, kijárat a BEACH-re
- Bővült a csapolt választék( Blanche d'Ardenne búza!!!, és már nem váltogatják a Deliriumot. Van világos és barna is.
A tulaj nem török??? Akkor a Mehmed csak egy álnév! Lehet, hogy kém!

ellenséges békaember 2012.04.17. 11:23:41

Az alap csapolt kínálat jelenleg: Delirium tremens, Delirium Nocturnum, Delirium Red (meggyes, 8,5 %), Floris Kriek, Corsendonk Pils, valamint barna Krusovice. Utóbbi kettő 500/5 dl, a többi 700/4 dl. Időnként bekerülnek más hasonlóan jó sörök is a kínálatba, az üveges kínálat is bőséges, 20-25 féle belga nedű, megér egy misét, sőt többet is. Kiváló közlekedés, 70-es troli hátsó ajtajából 3 lépés :)
süti beállítások módosítása