Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Polo Pub

2010.03.25. 09:00 - TonyCaviar



A jó élő zene Budapesten ritka, mint a rózsaszín holló. A Polo Pubban nemcsak az élőzene volt jó. Erre mifelénk azt szokták mondani: olyan, mintha nem is Budapesten lenne.

Jó pl. a berendezés. Semmi különös, sok fa, angolos pub-hangulat, de rendben van. Kívülről is jó hatást kelt a sok apró négyzetablak a szecessziós ház kövér fantazi-oszlopai közt. Régi és alapvető budai hely, stabil törzsközönséggel, nem is lepődöm meg azon, hogy kedden este fél nyolckor teltház van, és csak a pult végére tudok letelepedni.
A közönség átlagéletkora a negyven felé hajlik, de nincs öreges hangulat, ezek ugyanis kifejezetten szimpatikus, lendületes negyvenesek, persze óhatatlanul is kicsit sok zakóval és nyakkendővel ellátva. Ez is csak erősíti határozott brit hangulatomat.
A sörválaszték nagyon korrekt. Pilsner Urquell, Budweiser, Guiness, Erdinger, Krusowice barna. Én, az ősforrás tiszteletbeli előivójaként csakis Pilsnert ihatok, és így azt is módomban áll megállapítani, hogy kevés Pilsnerhívő járt errefelé – érződik, hogy ebből a hordóból nemigen csapoltak aznap, van egy ilyen bejáratatlan, túlhűtött, laposkás jellege a sörnek, de azért nem olyan vészes, hogy visszaküldjem.
A sörkorcsolya-választék nem nagy és nem is revelatív, de funkcionális. Pont azokat a dolgokat készítik, amit az idejárók enni szeretnének, lilahagymás libazsíros piritóstól a csülöktálig. Ez a pragmatikus előzékenység az egész helyre jellemző. Nem nevel, nem izél, nem akar jobb lenni, okosabb lenni, hivalkodni, teszi a dolgát: minőségi szinten kielégíti a vendég ígényeit. A magyar vendéglátásban ez nem is olyan kis teljesítmény.
És van egy pár bónusz, pl. a jó élőzene. Egy kopaszodó pasas egy szál alulhangolt gitárral az ajtó mellett közkeletű slágereket énekel olyan rekedten, hamiskásan, kócosan és lemondóan, ami egyszerre idézi Tom Waitst és Cohent és Tom Petty-t, és és és… fölbemászó, hangulattermtő, olyan, hogy az ember két sör utáén úgy érzi, simán ő is foytatná ebben a stílusban bármeddig, és akkor az szépen elmondana mindent, amit ő is pont szeretne mondani a világról, meg az életről, meg más effélékről.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr81865625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SLACÓ 2010.03.25. 16:34:46

Valóban jó hely, gyakorta eőfordulunk itt mi is...

bcn2008 2010.06.10. 19:15:15

Isteni a csülök a Poloban, sok-sok tormával, hmmm! Nagyon jó a dizájn, de a nem dohányzó rész kicsit azért kilóg.

Kemál Amál 2011.03.16. 07:41:56

Minket tegnap 1000 forinttal vágtak át. Előtte semmi gondunk nem volt, sőt. A pincér ennyivel mondott többet a számla értékénél. Mivel végig kedvesek voltak hozzánk, eszünkbe sem jutott megnézni a blokkot. Sajnos. Nem tudom, az étterem vezetője tudja-e ezt, vagy csak az "úriember" akart így egy kis borravalóhoz jutni a 10%-on felül.
süti beállítások módosítása