Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



Kapolcs sok mindenről szól, faluról, kultúráról, zenéről, a népiesség folytonos újrafogalmazásáról, meg persze a mulatás különféle egyszerű módozatairól, és ezzel kapcsolatban persze a leghagyományosabb magyar kábítószerről, az alkoholról.


10 évvel ezelőtt a Művészetek Völgye a Szigettel versengett jelentőségben és látogatottságban, mára árnyéka önmagának, Kapolcson van csak nagyobb búcsú, a többi faluban igen csendesen mulatnak a legények.
Az alkoholfogyasztási módok és lehetőségek részletesebb vizsgálatára sajnos nem volt módom, és ennek csak egyik oka volt az, hogy a nap végén kocsiba kellett ülnöm. Kapolcs amúgy nyilván nem elsősorban a sörről szól, de fura mód nem is a borról, se az amúgy mindenfelé kapható kézműves pálinkákról. Viszont a legnagyobb mennyiség biztosan sörből fogy. Ezen a fronton egyértelműen a Soproni az úr, ami nem rossz, mert így pl. sok helyen lehet Gössert is kapni, igaz, hogy műanyagpoharasat, de legalább a műanyagpoháron ott figyel a Gösser szép cirádás címere. És ráadásul finom is volt.
Különlegességként egy helyen Szalon sört árultak, sajnos nem jutottam hozz, hogy megkóstoljam. A legérdekesebb mégis a Ferdinánd Sörház dörögdi kitepülése volt, ahol a szokásos Ferdinand Sedm Kuli mellett még egy sor cseh sört árultak, Bakalart, Novopacke Podkrkronossyt, Kumburakot, és a társait, melyek valószínűleg a cseh sörfesztiválról maradtak meg.
Azért érdekes látni, hogy, mint minden fesztivál, Kapolcs is egyfajta tesztcsoport, melyen új ötleteket, termékekeket, gondolatokat tesztelnek. Egy nagy hordóformájú bódé ablakában két sörcsapból fröccs folyik, és nem is akármilyen, hanem kb. 20 féle fröccs, szép bizonyítékaként annak, hogy ha meg akarunk tanítani valamit a fogyasztónak, amit eleve tud, akkor választék kell hozzá, külcsín, körítés és menni fog. Húsz féle fröccs! Miért nem húsz féle sör?



Ha viszont sikerül kilépnünk az alkoholos italok bűvköréből, akkor keressük meg Taljándörögdön Szőke Andrást, aki megmutatja a felújított középkori ruhaáztató házat, elmondja a sztorit és kiosztja ez erre a célra palackozott Dörögdi vizet. Igazi helyi prémium termék!


 

Címkék: fesztivál cseh gösser

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr222198928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2010.08.05. 12:57:48

Bocs, de ha már a Balaton északi partján lennék, én mégis inkább valami vastag, hosszan érlelt badacsonyi fehéret nyomnék, ami szájbarágósan magyarázza, mi a faszt neveznek mineralitásnak a borsznobok.

TonyCaviar 2010.08.05. 17:50:58

igenigen, mindkettőt nagyon igen!
süti beállítások módosítása