Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



Genova óriási, rozzant bordélyházként tehénkedik az Appeninek északi lábazatára, kócosan és zűrösen de ezer éve várja otthonos ölébe azokat, akik a tengerből élnek. Gigantikus kikötője évszázadok óta fertőző sebként éktelenkedik Európa véknyán, ontva magából a bűnözőket, hajléktalanokat, szerencsétleneket, félnótásokat és semmire sem használható vén kiszuperált tengeri medvéket.


Genova azonban 2004-ben új esélyt kapott, amit minden jel szerint megragadott és nem ereszt: Európa Kulturális Fővárosa lett, és a városvezetés nekilátott, hogy kitakarítsa az évszázados mocskot a város kevésbé vonzó alfeléről. Így felújították, és sétatérré változtatták a rakpartokat, a Porto Anticot, azaz régi kikötőt. Pálmafákat és messzire ellátszó modern művészeti alkotásokat helyeztek a kikötő vizére – lásd Renzo Piano Bigo-ját, melyre egy körben forgó panorámalift viszi fel az elszánt turistát – vicces szobrokat, pizzériákat, sportpályákat, aquariumot, tengerészeti múzeumot telepítettek a rakpartra. A legnagyobb raktárépületeket felújították és mulatónegyeddé nyilvánították a a kikötő egy részét, itt találunk rá Genova első-számú menő brewpubjára, a Bicu-ra.
A Bicu nyilvánvalóan egy profi, tőkeerős vendéglátóipari vállalkozás, tökéletes helyszínen – a kültéri székekből az Appeninek mögött alábukó napot látni, lábunk alatt csobog a tenger – megvalósított vállalkozása, tágas és modern belső térrel, jó és egyszerű designnal, promóciós anyagokkal, és egy profi sörüzemmel – igaz, erre épp csak egy pillantást vethettem, mert látogatásunk estéjén éppen a Miss Italia verseny döntőjét forgatták a vendégtérben, a brewery pedig a lányok öltözőjeként funkcionált. Kicsit zavarban voltam, de máig sajnálom, hogy nem készítettem fotót a melltartókkal, tükrökkel és sminkesdobozokkal felszerelt sörfőzdéről.



A Bicu hatféle sört árult, amikor ott jártunk. A „Rosso”, azaz vörös, az olasz sörfőzőkre jellemző kompromisszummentes ale, igazi angol modorban, szinte szénsavmentesen előadva, igazi angol pohárban – selymes test, sok komló – jóféle kézműves sör.
Itt találkoztunk először azzal a genovai(?) szokással, hogy minden korsó sör mellé adnak egy vacsorát is. Ilyenkor egy fatálon pármai sonkát, focacciát, pizzakockákat, sült krumplit, esetleg zöldséget, és mártogatós szószokat hoznak ki. A legmeglepőbb az volt, hogy a következő korsó sörhöz is jött egy ugyanilyen cseppet sem szűkkeblű kóstoló, amit már alig bírtunk megenni. Később bebizonyosodott, hogy ez minden jobb helyen így megy.



Talán azért, hogy a komolyabb étteremben elfogyasztandó vacsora előtt sörözni beülő társaságoknak elmenjen a kedve attól, hogy átmenjenek az étterembe. Eszembe jutott a Hegyalja úti Avar, ahol a tökéletesen ehetetlen melegszendvics miatt többször felmerült a pizzarendelés gondolata, amit a pincér azzal tiltott meg, hogy gondoljunk már bele, mi lenne, ha mindenki pizzát rendelne. Kicsit más hozzáállás.
A pilsük gazdag ízvilágú, édes, testes nem túl komlós sör, és készítenek még egy szinte kötelező helyi különlegességet – a pestós sört. Tudjuk jól: pesto genovese, ez a táj büszkesége, mert itt lépett be olasz földre a bazsalikom mint fűszernövény sok száz évvel ezelőtt. Ezeknek a helyi jellegzetsségekkel készített söröknek az a lényegük, hogy furaságuk mellett még ihatóak legyenek, és kis képzelőerővel beleérezhessük az adott különlegességet. A Bicu Akiropita ezt teljesíti is, de sok jót nem lehet róla elmondani – zöld gyomíze van, mint egy kevésbé sikerült kendersörnek. Állítólag olasz kaják mellett jól viselkedik.
Bicu kicsit újgazdag, de jó hely – nem csak a sör miatt – Genovába készülőknek kihagyhatatlan.


Folyékony Kenyér nagyobb térképen való megjelenítése

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr472237717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.08.24. 15:34:17

az a szűretlen a képeken, az melyik fajta?

TonyCaviar 2010.08.25. 09:22:36

Pontosan nem emlékszem, de talán a Hellen, ami nem chiara. csak az lehet.

Ayreon 2010.08.27. 20:42:09

Haj, de megittam volna veled ott azt a söröcskét! Egyszer el kell jutnom Genovába!

Forza Sampdoria!!!!!
süti beállítások módosítása