Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



A pár hónappal ezelőtti Csősztorony-béli sörvacsoránk kiemelkedő alkotása volt Pif Weltenburgi tiramisuja. Most a nagyközönség is megkóstolhatja szeptember 24-25-én a Főzdefeszten!



Pif receptje:
Weltenburgi Tiramisu


A klasszikus tiramisu receptet annyiban írtam át, hogy nem presszókávé és Amaretto (mandulalikőr) keverékébe forgattam a babapiskótákat, hanem Oloroso (Golden v. édes) sherry - Pepsi Cola  és őszibarack juice 2-2-1 arányú keverékébe. A tojást és a mascarponét nem vaníliás, hanem barna nádcukorral kevertem ki és a tetejére nem kakaóport szórtam, hanem keserűcsoki-forgácsot. A krémbe belekerült még apróra vágott, sherryn és barna cukron karamellizált őszibarackbefőtt.

Hozzávalók kb. 15 adaghoz:
•    1 kg mascarpone (ha lehet ne szarvasi plíz)
•    0,3 kg babapiskota
•    7 tojás
•    5 dkg barnacukor + 3 dkg a karamellizáláshoz
•    keserű csoki < 70%+ vagy csokireszelék díszítésnek
•    0,3 kg konzerv őszibarack
•    Sherry - lehetőleg édes (semmiképp sem száraz) - 0,1 l + 0,02 l a karamellizáláshoz
•    Pepsi Cola - 0,1 l
•    Őszibarack juice (25%-os tetra pak) - 0,05 l
•    3 dkg kristálycukor

Piskóta rész: Egy leveses tányérba kb 2/3ig sherryből kólából őszibarackléből áztató levet csinálsz, ebbe gyorsan beleforgatod a babpiskóták mindkét oldalát (semmiképp se ázzon el, mert a krémből fogja magát megszívni nedvességgel)
Ezt jénai tálba egymás mellé pakolod és majd erre jön a
 
Krém: Tojássárgákat egy tálban a barna cukorral habosra kevered és a sajtot fokozatosan hozzáadogatva kézimixerrel krémmé vered. 3 tojásfehérjéből 3 dkg kristálycukorral kemény habbá verve lazítjuk a krémet.
 
Az őszibarackot apróra vágva 2 evőkanál barna cukorral egy teflonserpenyőben rálocsolt sherryn megkaramellizálod, lecsöpögteted és rárétegezed a piskótára. Erre jön a krém, és meghinted a keserűcsoki forgácsával. Tálaláskor lehet rátenni egy kis gerezd friss barackot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr972275438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.09.07. 14:13:34

jéé, Pif hírös lett :)
mindenkinek merem ajánlani, a nem édesszájúaknak is. érdemes majd hozzápróbálni a Black Rose-t.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.09.07. 15:03:39

"csak annyit változtattam..."
hogy csak a piskóta marad az eredeti;-)

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.09.07. 21:47:45

hopp ez meglepett!
A mascarpone télleg ne szarvasi legyen (híg tejszínes lötty) - az Aldi-s pl kifejezetten jó, ha nagyobb mennyiség kell occsóér' a Metroban 2 kg vödröcskében is árulnak elég jót...
@főzdevadász: az elkészítés az teljesen tiramisu, csak az ízesítés a más.
@Mantlesorrow: Amúgy sztem szinte minden nehéz bak v. duplabak sörhöz való ez a jellegű desszert, csak persze előtte meg kell kóstolni a sört és annak az ízvilágához igazítani - így az Asam Bockhoz a fenti ízek passzoltak... (lásd még: folyekonykenyer.blog.hu/2010/07/16/a_sorleiro_verseny_gyoztesei)

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.09.08. 15:06:30

@pif: igen, itt a barnacukor-kóla kombó az Asam ízjegyei. a Black Rose-t tudtad-e előtte kóstolni? lehet hogy testre szabhattad volna

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.09.08. 17:21:28

@Barman's Choice: valahogy benne van, nem tudom magyarázni, de akik ettek, azt mondták, hogy el lett találva...
@Mantlesorrow: Igen, erre én is gondoltam, de sajna nem tudtam megkóstolni előtte. Majd a helyszínen!!
@főzdevadász: gondoltam én azt
süti beállítások módosítása