Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



Mindenkinek köszönjük, aki eljött, és mindenki sajnálhatja, aki nem, illetve, azoknak is örülünk, akik nem jöttek el, mert így mindenkinek jutott rendes adag Péter Anna kolbászából.
 


Amikor előző este odaadta nekem a teljes, felvágatlan kolbászcsigát - régi típusú villanymelegítők fémszálának volt ilyen formája - és beleszimatoltam a zacskóba, egy pillanatra elbizonytalanodtam. Normális ez? Hogy egy kolbásznak ilyen szaga legyen? Nénilábujj-szaga volt. Rózsavíz. Mindig is utáltam. Iránban ilyen fagyival etettek, és haza is jöttem egy héttel korábban. De Anna biztosított róla, hogy tényleg csak egyetlen egy apró csöpp van benne. De amikor ezt mondta, valahogy nem volt olyan magabiztos, mint máskor. Mindegy, együtt bukunk, gondoltam, és bevittem a Kaledóniába.

Elmondtam a csak angolul beszélő szakácsnak, hogy a testes zsírdarabkák miatt hosszan kell sütni kislángon, elég bizonytalanul nézett, aztán másnap a sajttáj előtt, amikor a nagyrésze megsült, kiderült, hogy egyáltalán nem nagyon lehet szeletelni, de szerencsére egy skót konyhára szakosodott, számtalan haggist legyártó létesítmény ettől nem rettent meg. Tett alá egy falat kenyeret, és szép rusztikus darabkákban felszolgálta.



És a happyend: nagyon finom lett. Alapvetően volt egy keleties stichje, ami súlyos birkaízzel volt aláhúzva, pisztácia-birka két jóbarát, tulajdonkjéppen a keleti sütik világát idézi, a hússal meg egyenesen dekadens, meg volt hozzá a kielégítő zsír, aminek jó rélsami meg a legjobb magyar hagyományok szerint működött. Etette magát, és itatta az evőt.

Volt mit inni: az egyik csapon a Rotburger szűretlen világosa folyt.

A másik csapon a Bors szűretlen barnája.

A harmadikon a békésszentandásiak Fekete Korsója.
 

Fotókért köszönet Serkoptatónak.
 

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr252303075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ogreface 2010.09.17. 15:19:17

Ettem és ittam már sok mindent, de "nénilábujjt" még speciel nem. Egyébként a Guinnesst melyik főzde hozta? :)

/ Ne törődj velem, ma kötekedős napom van... /

Trouble 2010.09.17. 15:42:22

Régóta igéred,hogy jelentkezel ha van ilyen,én örülnék!

Péter Anna 2010.09.17. 21:54:41

Nénilábujj
Ez mekkora :D Kaledónia szakácsát csókoltatom, ügyes.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.09.18. 10:55:02

ez a nénilábujj vmi fetisizmus része? :)

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.09.20. 08:28:48

@Péter Anna: Isteni volt a kolbász, meghajolok. Viszont a Bors és a Fekete Korsó túl markáns volt hozzá - tudom, nem volt előkóstoló - így inkább javallanám ezt www.ratebeer.com/beer/scheyern-kloster-export-dunkel/19746/1/5/ (bár kissé megkopottak az emlékek) - mivel ez nem annyira karakteres, de enyhén füstös karamelles és könnyedebb, jól kiegészíti a kolbász mindent elsöprő ízeit
kapható: sorspecialista.hu

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.09.20. 08:30:19

@Mantlesorrow: a rózsavíz egy új trend, csak iszonyatosan kell vigyázni a mennyiséggel, mert télleg bármilyen finom kajából szoci bolgár szuvenírt lehet varázsolni...
:o]

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.09.20. 17:47:04

@pif: egyszer nagyszüleim levendula"parfümjével" fújtam be a pólóm egy felvidéki kirándulás indulásakor. az út nagyrészét az ablakon kilógva töltöttem, érkeztünkkor póló le, a hányingerem már reggel óta megvolt. szörnyű egy élmény :)

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.09.22. 22:31:01

@Mantlesorrow: nem, csak Dani sokat járhat uszodába. én onnan érzem venni ezt a morbid költii képet...
süti beállítások módosítása