Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

 



Na jó, nem illegális, de legalább adnak sört, és nem akármilyet – a német és az osztrák sörtermelés legjavát.
 


Sörspecialista rájött egy evidens dologra: fárasztó folyton hazacipelni a nehéz sörösüvegeket, majd vissza az üreset, idő kell hozzá, izom vagy gépkocsi, azt ihatod meg otthon egyedül és csettingetsz az éjszakába, milyen jó. Sokkal egyszerűbb helyben választani, a hozzá való pohárból meginni, közben a jelenlévőkkel megtárgyalni, végül otthagyni az üres üveget. De mivel ez nem sörkimérés, csak egy sima sörbolt, az ilyesmit záróra után, baráti társaságban, magánbuliként lehet nyélbeütni. Szerintem Sörspecialista ezért zár be szombaat délután háromkor, hogy legyen idő ezekre a rituálékra.

Most szombaton egy 10 literes Pyraser Gutsherrn Pils hordó volt csapon, ami el is fogyott, mire én hatra odaértem, de volt helyette Pyraser Hopfenpflücker Pils, ami a komlószüret alkalmából főzött, friss komlóízű könnyed köszöntőfalat

Viszont voltak olyan előzékenyek, hogy hagytak nekem egy-egy kortyot az est két fénypontjából, a gyönyörű karcsú gótikus hangulatú barna csatosüvegben lakó Uerige Doppelstickéből, ebből a suplabakhoz köztelítő alt-bierből, ami olyan akár egy német barley-wine, és noha egy korty alapján nem szívesen mondok semmit, de az az utolsó kis korty a palack alján egészen csodálatos volt.

Majdnem ilyen jó volt a Hofstettner Granit Bock, amit az ausztriai St. Martinban főztek, és ha jól értettem óriás gránitkádakban erjesztettek, és nem volt túlzottan édes, de esküszöm éreztem benne a gránit ízét, pedig azelőtt nem kóstoltam ilyesmit.

Ugyanettől a sörfőzdétől később elfogyott egy Biohonig Bock, aminek súlyos mézíze volt annak minden csípős, aromás felhangjával, csak mézimádóknak, nekem egy kicsit túl sok volt benne a méz, de amúgy rá is van írva a méztartalom térfogasztázalékban – valami 4% és 5% volt.

És akkor még nem beszéltem az általam előre megrendelt Schneider Weisse Aventinusról, ami hűtő nem lévén egy mosogatónyi jégkockában pihegve várt, megittam, ismét finom volt – pláne a hozzáillő grandiózus pohárban, kortyondi fráterek társaságában.

Nem ez az első ilyen buli, lesz is még, persze az ilyesmit nem lehet meghirdetni, de ha valakit igazán érdekel az ügy, meg fogja találni.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr392343317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.10.04. 15:46:46

csak később jutott eszembe, hogy az Andechs Doppelbockot és az Ayinger Celebratort is kóstoltuk immár a múlt ködébe veszően :)

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.10.04. 16:00:07

@Mantlesorrow: A Schlenkerlak a 7 végén - bár az otthoni csendben, de szintén elfogytak. Legközelebb én is becsatlakozom...

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.10.04. 16:52:01

most jöttünk Dániából, ahol voltunk egy olyan helyen, ahol a kis főzdék söreit lehet megtapasztalni, s akár vásárolhatsz is üveges mókacsomagokat...Igaz, hogy veszedelmesen drága mindenhol minden, s leginkább a pia, napersze a sör is, de ez a hely, ez megért mindent... Mikkeller bár a neve, s egy pici alagsori hely az egész, 12-15 sör van csapon, de mind olyan, hogy azt nem hiszed el...Ittunk olyan vágott sört, ami Amager Hr.Frederiksem-Mikkeller Weasel volt, vagy pl. olyat, hogy Nogne O Red Horizon(16%-os barleywine, szuperbrutál), de volt csapon olyan Mikkeller kísérleti sör, amit élesztő szerint erjesztettek, ez pl. Brettannomyces tétel volt - ez a sör van a sour aleekben és a lambic-okban. S ez is kurva jó volt....és kurva drága. Összességében nagyon jó volt, hogy ilyen válogatott nagyágyúkhoz lehetett hozzájutni...

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2010.10.04. 18:42:12

@főzdevadász: Annak idején a Sörtékában, mi is megemlékeztünk a Mikkeler-ről: 2006-ban alapította Mikkel Borg Bjergso és Kristian Klarup Keller. Örömmel hallom, hogy tartják a frontot.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.10.05. 08:56:42

Keller elhagyta a főzdét valami hülye informatikus melóért, már csak Mikkel van...

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.10.05. 12:38:37

@pif: rákóstoltam tegnap otthon a krémedre a füstölttel. sajnos az illegális akció keretében :) nem sikerült maradéktalanul.
otthon meg azzal szúrtam el, hogy nem volt hozzá normális kenyérféle. ettől függetlenül szerintem kiváló a Schlenkerla-hoz.

Ogreface 2010.10.05. 15:07:19

Mikor lesz a következő "bögrecsárdás" buli?

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.10.05. 15:21:26

@Ogreface: szerintem a következő szállítmány alkalmával, vmikor október vége felé
@főzdevadász: pont a Keller? pedig mennyire autentikus neve volt a sörkészítéshez :)

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.10.06. 20:59:21

@Mantlesorrow: Már éles a poszt hozzá aq "cukrászdában"
Köszi, mindig jó egy külső kontroll!!!
süti beállítások módosítása