Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.




Adlersberg Regensburg feletti agglomerációs település, kb úgy viszonyul a városhoz, mint Makkosmária Budához. Csak itt megmaradt a kerttel és csúcsos templommal ellátott dominikánus zárda, melyben ma leginkább csak sört főznek.


Sötétedésre értünk oda, így a festői környezetről nem készült fotó, és sajnos a főzdét sem tudtuk meglátogatni, ám arról itt van egy pár fotó.

A ház büszkesége a Palmator Doppelbock, ami az egyik legviccesebb ator-végződés, amit duplabakra valaha ráaggattak. Mondjuk a megfejtést én sem tudom – miből jön ez, a tenyérből vagy a zsoltárokból, mi az a „plam” – vagy talán pálmaágakra utal?
Meglepően szép színe van: sötét, alig-alig áttetsző meggypiros folyadék. Illata savankás, élesztős, nem éppen lehengerlő. Habja nehezen támad, de sűrű lesz és lassan múlik.
A szájüregben nem okoz heves élményeket. Alacsony karbonációja, és tejszerű állaga könnyű testtel párosul. Ha ez nem igazán szimpatikus, akkor ott van még az íze.
Nyilván a karamellmalátával való játszadozás eredményeképpen lesz tejeskávé íze, ami azért fejlődik, inkább kávélikőr, és amikor kifejlődik, leginkább a Bayley’s-re hasonlít. Mindeközben valami olcsó cukrosságot is érzek benne – persze lehet, hogy ez is csak a Bayley’s szériatartozéka.

Búcsúzóul meglenget némi fűszeres, csípős komlót, de aztán csak a laposkás testen elnyúló egyre dominánsabb Bayley’s-íz marad, ami cseppet sem nyerte el a tetszésemet. Mindazonáltal lehet, hogy ha az én szülőfalumban főznék, akkor szeretném. Így nem annyira.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr302485794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.12.01. 15:04:35

a helyzet az, hogy ezek a német gyárak jelenleg nem akarnak versenyezni a kézműves sörfőzdékkel. ahogy mondtad: ők maguknak főznek. tradíciók alapján őket kielégíti az, ami már nagyapjukat is fűtötte hólapátolás előtt-közben-után, és ezzel nincs semmi baj, sőt ez nekünk jó, mert rengeteg felfedezni való sör marad, olyanok mint pl a Plank, amiről szinte sosem hallani és mégis milyen söröket készít.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.12.01. 17:20:10

de hát ezek maguk is kézműves sörfőzdék, remek sörökkel, amiket nekünk mind ki kell próbálnunk...mondhatni tradicionálisan kézműves főzdék;-) és milyen szépen működnek ott kinnt germániában...

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2010.12.04. 09:50:10

Erről a sörfőzdéről én is írtam (serteperte.blog.hu/2010/09/17/prosslbr_u_adlersberg
Milyen szép is lenne, ha csak egy Palmtorhoz foghatót is főznének itthon.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2011.05.30. 18:07:36

most volt hozzá szerencsém. a többi duplabakhoz képest annyival mutat többet/mást, hogy van benne bizonyos fanyarság, ami kioltja az édes ízek egy részét, és erejéhez képest szép habot fejleszt, illetve tart.

Ogreface 2011.05.30. 19:44:10

Rám is vár itt két "új" német duplabak, egy Bodenwöhrer Jacobator meg egy Nordbrau Eisbock.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2011.05.31. 15:15:15

@Ogreface: megnézegettem őket, sok szerencsét hozzájuk :)
hol szedted őket össze?

a Hofstettner is fagyasztja már a Granitbocok, Granit Eisbock-ká :)

júliusban (mikor máskor) már talán lesz belőle+ a calvados hordóban érlelt árpaborból

Ogreface 2011.05.31. 15:34:14

@Mantlesorrow: Az út mellett voltak kidobálva. Ja, volt még mellettük egy üveg Green Flash Hop Head és egy Southern Tier IPA is. Azokat is felszedtem, ha már ott voltak... :)
süti beállítások módosítása