Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



Jó pár hónapja hirdette meg a Gösser a Dining Guide szervezésében a sörös receptversenyt, de csak az elmúlt hetekben kezdték publikálni a pályázatokat. Némelyik mondhatni fenomenális. Ezek közül itt van három.



Amikor ezt megláttam, akkor tudtam, hogy ezt az egész pályázatot be kell mutatni itt is. A kacsamell sóval való kiszárítása, majd sörrel való felitatása olyan ördögi húzás, hogy egy ókori despota is a tenyerét dörzsölné a hallatán.

Sörrel „töltött” kacsamell lencsével és cékla relish-el (azatoth)

Az étel lelke, hogy a kacsamellekkel „felitatjuk” a sört. És hogy igazán szomjasak legyenek, ahhoz legalább két napig hagyjuk őket sóban állni, méghozzá annyiban, amennyi körös- körül ellepi őket. Ha két nap után kivesszük a hűtőből látjuk, hogy a só a nedvesség nagy részét kivonta a húsból és lám a mellek megkeményedtek.

Folytatás a Dining Guide-on. >>>



Töltött Portobello Westmalle Dubbel-lel (Orsi)




A gombafejeket megtisztítjuk, a gombatörzset kiszedjük és a kalapokat félretesszük. A bacont, gomba mixet (a portobello törzsek is mehetnek bele ha szépek), a salottát, a fokhagymát apróra vágjuk. A bacont kifehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, gombát. Borsozzuk, ha szükséges sózzuk (bacontől függ). Pár percig együtt pirítjuk, majd felöntjük 1 dl sörrel, és a levet elfőzzük.

Folytatás a Dining Guide-on >>>


Pácolt pirított sertés csülök barna sörben abálva (Kövesdi Miklós)




A csülköt megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk. Egy filézőkés segítségével a csülök láb felőli végén, a csontok mentén beszúrunk, és óvatosan körbe vágjuk a húst. Ezután páclébe helyezzük, és bőven öntünk a csontok mellé is a pácléből.

Folytatás a Dining Guide-n >>>

 

Címkék: recept

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr822504192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2010.12.20. 09:24:23

Kipróbáltam a sörrel töltött kacsát. A körettel nem volt kedvem szarozni, és részben lustaságból, részben azért, mert a békésszentandrási meggyest elég keserűnek találtam a vörös sört is kihagytam. És részben családi nyomásra a készre sütés még némi párolással is kiegészült, természetesen a pácléből megmaradt sörrel. Köretnek karikára vágott krumplit meg minimális hagymát sütöttem serpenyőben a kacsa zsírjában, amibe időnként kalandvágyból löttyintettem egy kicsit a pácsörből.

Jó lett. De a sörrel töltés eredményét nem sikerült felfedeznem. Sós lett, főleg a szélei a húsnak. És a kisült zsír is, így a krumplit se kellett megsózni. Viszonylag kevés kacsát eszem, ezért nem tudom megmondani, hogy megérte-e az eredmény a befektetett munkát, de megettük, az biztos. És tényleg kiszárad a hús a sótól, és tényleg felszívja a sört.
süti beállítások módosítása