Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

FK: Milyen sört vesznek az emberek karácsonyra?

Sörspecialista:
Ami éppen van a boltban :) A Weltenburger Wintertraum nagy kedvenc. De viszik az Altenmünster Winterbier Dunkelt és a Tucher Christkindlesmarkt Bier-ről sok a pozitív visszajelzés. És mindenféle szezonális söröket is szívesen visznek - pl a Gutmann Weizenbock-ot.

Csakajósör:

Hogy mit visznek leginkább? Mindent, csak az a kérdés, miért. A nagy tömegek nem azért, mert valami ízre mentek, azt keresték volna. Hisz fogalmuk sincs, milyen is. Mindenkinek szépen el kell mondanom, milyenek is ezek a söritalok.
A Scaldis már design-ra is nagyon eltalált, viszont ha megtudják, hogy 13% alkohol van benne, akkor rögtön leveszik a polcról. Ebből is rengeteget elvittek már...
A Delirium Christmas egyértelműen a rózsaszín elefánttal viszi a pálmát, kifejezetten tetszik mindenféle csajoknak, a poharától konkrétan majd összehugyozzák magukat... mert olyan kis aranyos, ahogy az elefántok húzzák a szánt, rénszarvasok helyett. Na és itt is ugye barna sörről van szó, s ha kiderül, hogy ez meg 10%, ez is rögtön tetszik a vásárlóknak.
A Bocq Christmasból nem volt túl sok darab nálam, de ott is a design miatt vette boldog boldogtalan...ízre pedig ő is nagyon jó, fűszeresebb, finom belga felsőerjesztésű élesztős karakterrel, gyümölcsösséggel.
A Corsendonk Christmasból volt hatvanhat raklap nálunk, most már alig van pár darab, itt az ár miatt ment ez nagyon jól. Pedig ez a sör is a maga 8,5%-ával, karakterével is nagyon rendben van.
Ami nem karácsonyi, de téli főzet, az a N'Ice Chouffe a Brasserie D'Achouffe-tól. Ő egy 10%-os barna dög. Igen erős, testes és markáns ízű belga barna az Ardennekből. Van benne kakukkfű, koriander és curacao, na ettől lesz remekbeszabott, markáns a zamata. Azt szoktam ezekre a téli csodákra mondani, hogy ha egy ilyen 075-ös palackkal elnyalogatsz, akkor nem kell már fűtés otthonra...


FK: Ha tanácstalanok, mit ajánlotok nekik?



Sörspecialista:
A két Eisbockot mindenképpen: Kulmbacher és Schneider Aventinus. És persze a sima Aventinust is, de az már talán lerágott csont. Asam Bock tuti befutó, és azt már sokan ismerik. Az Eggenberg Doppelbock nagy dobás, akárcsak a Hofmann Doppelbock. Nagyjából ezeket.

Csakajósör:
Csendes ellazuláshoz a Scaldis Noel-t javasolnám: ha ezt elnyalogatod a maga 13%-ával és erős komlózottságával, biztos nem fogsz haragudni senkire az ünnepekkor.
Ha ökörködni akarsz, vágj bele a Delirium Noel(Christmas) elfogyasztásába. A címkén lévő elefántok mutatják, mit is fogsz előadni Karácsony este. A sör 10%-os, és szertelen vidámságot áraszt, pedig a színfalak mögött egy igen komoly darab húzódik.
Felmerül még az alap Corsendonk Pater sörnél egy leheletnyivel erősebb, 8,5%-os Corsendonk Christmas Ale is. A barna alap Pater-re építkezve jött létre ez a téli kiadás, kissé fűszeresebb, hogy úgy mondjam barnább, karamellesebb, lágyabb.
És akkor ott van még a mikulásbőrbe bújtatott ördög, a Bocq Christmas a maga 8,1%-os  alkoholtartalmával(sajnos már nem elérhető). Veszedelmesen itatja magát, miközben a címkén ott vigyorog egy hülye Mikulás, azt sugározva, hogy ebből úgysem lesz semmi baj.
A belgák erősített, barna, kissé fűszeresebb sörökkel operálnak a téli időszakra. Az az igazság, hogy nem konkrétan karácsonyra főzik/főzték ezeket (inkább télire), viszont ekkor készülnek el - így a design segítségével össze lett kötve a kellemes a hasznossal.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr282535364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

indust · http://indust.hu 2010.12.25. 07:25:44

Ezek után már be se merem írni, hogy Sopronit kaptam.. :D

Grinya (törölt) · http://www.grinya.hu 2010.12.27. 09:09:18

hát én egy Belhaven Scottish Stoutot, egy
Great Divide Titan IPA-t és egy Left Hand Imperial Stoutot kaptam, bár a fent említettek egy része is hiányzik még :)

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.12.27. 21:02:39

@Grinya: de neked mást kellett "ajánlanom"...Veled kapcsolatban listával érkeznek;-)
viszont ma addig iszom, amíg át nem lépem az 1600-at!

Grinya (törölt) · http://www.grinya.hu 2010.12.28. 09:26:18

@főzdevadász: no, remélem sikerült átlépni...
hamarosan (január közepén) én is mennék hozzád egy listával, lehet hogy előre el is küldöm félrerakatni, nehogy kifogyjon addigra :)

Ogreface 2010.12.28. 13:57:15

@főzdevadász: "viszont ma addig iszom, amíg át nem lépem az 1600-at!"
Megcsinálta, gratula!
Én azért emlékszem egy nagydarab, viking utánzatú fazonra, aki nem is olyan régen, kicsit nyafogós hangon és enyhén hüppögve azt mondta, "soha nem lesz meg az ezer, már nem találok semmit, amit megkóstolhatnék." Ez volt azt hiszem 980-nál... ;)

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.12.28. 14:53:40

@Ogreface: jóvanna, az akkori álnaív önsajnálat volt...azóta megjelent Sörspecialista kollégánk is, meg én is gründolom az új és új cuccokat;-)

informatikus · http://csakajosor.hu 2010.12.28. 15:04:34

@főzdevadász: 1600!!! Azért már kijár a tisztelet :-) Ha jól nézem ezzel a 447.-ik lettél a rangsorban...

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.12.28. 15:22:51

@informatikus: továbbra is előre a lenini úton!
na azé a te hathatós segítséged is kellett hozzá, főleg a nehézbombázó szektorban;-)
süti beállítások módosítása