Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.


Köszönjük mindenkinek, aki eljött a Főzdefeszt előszilveszteri bulijára, és volt oly kedves, hogy pár óra alatt felnyalta a Miskolcról érkezett Serforrás India Pale Ale-t, amit ráadásul a saját címkézett poharából ihattunk! Ez a sör fogyott el elsőnek – és tényleg finom volt, bár az angol IPA-kon nevelkedett értő közönség nem minden esetben értette, miért is nevezzük ezt mi IPA-nak.
 


Tény, hogy ha valaki preskriptív-purista lendülettel megy neki a sörműfajoknak, akkor ezt az IPA-t simán kiszórja az IPA-k közül, de én nem lennék ilyen szigorú – számos ismert példa van az IPA-k helyi adaptálására – például az amerikai IPA-k, melyek szintén egyfajta értelmezésnek számítanak a hagyományos angol IPA-hoz képest.
A Serforrás-poharak jelentősége annál is inkább kitűnt, mivel a Black Rose-hoz nem tudtunk megfelelő poharat biztosítani, és így néha vizespohárból kellett inni, ami egyáltalán nem tett jót ennek az édes, erős, fekete sörnek. Azért persze elfogyott – többek között az is vonzóvá tette, hogy Pif nagyszerű meggyes-merlot-s földöntúlian habos tiramisuját adtuk hozzá ajándékba.
A fóti sörök biztosították a derékhadat, ezek is nagy mennyiségben fogytak, a gyömbéres sör azoknak is ízlett, akik még nincsenek hozzászokva, hogy a söröknek mindenféle izgalmas ízük lehet, de szívesen isznak karácsonyi melegítőket.
A 120 darab Malackaraj-kolbász is szépen elfogyott – a legjobb talán a narancsos volt, de a lime-os és a Tom Tom kolbász is sikert aratott.
Készüljetek a következő bulira, ami talán februárban lesz, újabb különleges sörökkel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr672547823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lancser 2010.12.30. 11:32:26

bocsánatot kérek azoktól az angolul beszélő turistáktól, akik előtt kikértem az utolsó korsó ipát, és persze másoktól is, akik még kértek volna, de. nincs de, mert remekül jóságos volt, bőcsre el kéne költöztetni a gyárat.
süti beállítások módosítása