Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.


(forrás: FORTEPAN)
 

Címkék: fotó

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr322781355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ogreface 2011.03.29. 16:18:46

Talán söröznek, vagy ez túl merész következtetés?

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.03.29. 18:56:20

egyleti gyűlés a Kacsa utcában...

Gérard Duchemin 2011.03.30. 11:05:24

@Ogreface:
"Talán söröznek, vagy ez túl merész következtetés?"

Lehet hogy fröccsöt isznak szódával, de akkor szégyelljék magukat. :-)

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2011.03.30. 12:41:11

@pif: mindjárt utána is nézek mi volt itt 100 évvel ezelőtt. végülis közismert tény, hogy a történelem ismétli önmagát :)

Artie 2011.03.31. 16:06:41

@Mantlesorrow: Lehet, hogy kupleráj, és akkor kurváznak.

Fúj, de bunkó vagyok.:)

Tatavs 2011.04.01. 10:17:44

Az Országos Bajuszverseny végét ünneplik. 8-an indultak. Ketten...hmm... nem értek el helyezést.

TonyCaviar 2011.04.01. 11:54:01

@Tatavs: :))
de hányadik lett a harmadik bajusztalan? Utolsó?

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2011.04.01. 12:16:14

ünnepelnek. mégpedig az első sörüket. ők az első kézműves-sör bagázs :)

Tatavs 2011.04.01. 12:48:05

@TonyCaviar: Ő (a hátsó)tiszteletbeli bajuszos, mert mintha lenne valami szőke szőrkezdemény az orra alatt.

Tatavs 2011.04.01. 12:48:46

@Tatavs: És ő egyébként is be van rúgva.

Gutberger 2011.04.04. 21:25:57

Szerintem nagyon örülnek. (Biztos feltalálók.)
Ők találták fel a gyorsan összeszerelhető kézipumpásnyomosszelepelzárós, fahordókompatibilis-házisörcsapolócsapot.
Büszkék lehetnek találmányukra de sajnos az utókor méltatlanul elfeledte őket.

A reklám helye:
interwest.boltaneten.hu
Házi sörök, bocsánat kézműves kisüzemi sörök minden mennyiségben.
Bocs, de kell a reklám.

TonyCaviar 2011.04.04. 22:05:48

@Gutberger: Igen, köszönöm, ez a helye megfejtés! Pontosan a képen látható hordóból kicsapoló kompakt bulicsap a lényeg! Ilyet nekünk most azonnal!
És ne reklámozd már magad mindig! Inkább mondd el, hogy mi köze van az ER-PÉ-nek a Szegediekhez és Orgoványhoz? Miért van az, hogy úgy néznek ki a söreik, mintha összetartoznának? Hogy lehet, hogy a Magyarok Söréről elhíresült orgoványiak tudnak rendes sört is főzni?

Gutberger 2011.04.04. 23:00:10

@TonyCaviar:
1.Az ER-Pé-nek semmi köze sincs a Szögediekhez.
2.Az ER-Pé-nek semmi köze sincs az Orgoványiakhoz (Akpedo)
3.Nem tartoznak össze csak azonos PET palackban vannak.
4.Megkértük őket. Barnát egyébként már főztek csak vöröset nem.(Két héten belül már lesz citromos is.)Mindegyik CORVINBURG márkanéven fut.
Továbbá:
6.Az Er-PÉ Dunai Ászok néven új sört készít nekünk.
7.Az Interwest Érdi italnagykereskedésnek már semmi köze a Szögediekhez.
8.Azt szeretnénk ha a magyar házi-,,kézműves sörök" megfelelő polcrészesedést kapnának a boltok polcain és ezért mindent megteszünk, akár üvegben van akár Pet palackban.
Az Akpedo és az ER-PÉ-ehez partner.
9.Reklám nélkül nincs piacnövekedési lehetőség, bocs:
www.interwest.boltaneten.hu

TonyCaviar 2011.04.05. 08:46:11

@Gutberger: De a címkéjük is úgy néz ki, mintha ugyanaz a grafikus tervezte volna!
Lehet ezeket valahol csapolva kapni?
9. Az a baj ezzel, hogy ez nem reklám, hanem spam!

Gutberger 2011.04.05. 20:15:53

@TonyCaviar: Ugyanaz tervezte, ezt biztosan tudom.
Nos,...visszatérve a régi történetre a magyar vendéglátóipar előnybe részesíti a három hazai-külföldi sörgyárat.
Utána jönnek a flincesflancosflamand-benelux esetleg német (tényleg jó)sörök. Ezért nincs igény a kutyasörre. A magyar vendéglátós helyében lennék még egyet is értenék vele mert kell a marketing, brand managelés, szolgáltatás, egyebek... amit csak egy multi cég tud nyújtani. A magyar kisüzemi sörfőzdék nem tudják ezeket a feltételeket prezentálni. Pénz-szakemberek-pénz, pénz, pénz és sok pénz kell hozzá. De...vannak olyanok, emberek, akiknek kell a széles perspektívikus látás és ízlelés. Azt hiszem te legalább tudod, hogy folytatnám hisz erről a témáról már sokat beszéltél, mások is beszéltek ezen az oldalon.
A kérdésedre válaszolva: Nem lehet csapolva kapni. Valószínű nem is lesz hacsak nem olvassa egy elvetemült vendéglátós és holnap felhívja a kereskedésünket - Szeretnék Corvinburg vörös sört csapolni. Mikor tudnak szállítani?
A reklámról meg annyit, hogy a sok sörszátyár legalább kattintson az oldalunkra (most már tudom, hogy mi fene az a spam, span.)vagy kocogjon le a Blaha aluljáróba és ragadjon magához egy magyar kisüzemi petsört mert ilyet nem fog kapni a 70m2 nagyobb üzlethelyiség(ek)ben.
A magyar sörpiacon az olyan sörmárkák melyek nincsenek reklámozva vagy esetleg külföldön már elértek egy bizonyos sikert de kevesen ismerik itthon nem biztos, hogy életképes hosszú távon. Na, ráadásul magyar? Húúú!
Csak az olyan sörelvetemült sörfanok mint te és ti sörblog(ok)olvasók (sörfogyasztók)segíthetnek legalább életben tartani ilyen söröket mint például a Corvinburg.
Íme újra a spamom vagy mim:
www.interwest.boltaneten.hu

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.04.05. 22:14:59

@Gutberger: Sorry, de nekem ezzel a "reklám-spammel" az a legnagyobb bajom, hogy a nagyker italkínálatát megnézve inkább elfogy, mint megjön a bizalmam a Corvinburg és a többi sör irányában, amiket én inkább kisüzeminek hívnék. De nem az elnevezésen van a hangsúly...
És még azt is elismerem, hogy jobbak, mint az ál-német sörök, meg többi a nagyipari szemét, (legalábbis az ír vörös az jobb volt)
Nem látom azt sem, hogy miért ne lehetne ez a sör másodikként valahol. Csepel határában a Dunánál, van egy kertvendéglő, ahol a Dreher mellett Kárpi van csapon, és működik. Vörösváron működik a Rotburger stb.

Gutberger 2011.04.06. 18:55:25

@pif: Köszönjük a kritikát az italkínálatról. Holnaptól csak Weltenburger Klostert esetleg Észak-Koreai söröket fogunk árusítani. Nem a sörfan emberkéknek lett ez az ingyenes lap, csupán azért, hogy szerepeljünk a világhálón és elérjenek bennünket a (esetleg leendő)vevőink. Folyamatosan próbálunk új termékeket is bevezetni, több kevesebb sikerrel, de a mi vevőkörünk nem hasonlítható a Nobu -lánchoz.....Vörös Csepel határában a Dunánál ott ahol a kurta farkú malac is túr a Dreher mellett csapolják a Kárpi sört a Jászberényi út képviselőjének tudtával, lehet(?). Egy nyolc napon belül megpunnyadó Kárpi hordós sör ára egyébként valóban versenyképes, tudom mennyi. Sok sikert a forgalmazásához. A Rotburger meg a saját telephelyén csapol, csapol máshol is? Egyébként nagyon jó sör. Egy utazási iroda még sörfőzdelátogatást is szervez oda. Ez tetszik nekem, nagyon jó ötlet. Természetesen vannak kivételek (pl,Szebeni)világos sör tekintetében. Barna vagy vörös magyar kisüzemi sört csapolni Budapesten sci-fi, bár a remény hal meg utoljára. Remélem azért sokaknak megjön az Önbizalma is ha rákattint a spamra: www.interwest.boltaneten.hu

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.04.06. 19:57:08

@Gutberger: Asszem félreértetted,elsősorban nem a sörökre, a borokra gondoltam, de megértem, hogy más a vevőkör.
A véleményem viszont továbbra is az, hogy a kisüzemi főzdéknek, akkor van jövője, ha vmi különlegeset, vagy a hétköznapi ivósör mellett különlegeset is produkálnak. Jelen sörök esetleg a kísérletező kedvet erősítik, és még csak csalódást sem okoznak (eddig csak az ír vöröst kóstoltam) komoly áttörést ez a filozófia nem hoz. Még egyszer mondom, ez az én privát véleményem...

Serkoptató 2011.04.06. 22:38:49

@Gutberger: az egy fatális tévedés, amikor a kisüzemi sörfőzdék a multikkal próbálnak versenyezni az üzletekben. Akár 70 m2 alattiban, akár afölöttiben. Ez a próbálkozás eleve halálra van ítélve, a kisüzemi sörfőzde ezen a terepen nem nyerhet, sőt versenyben sem tud maradni.

Egy kisüzemi sörfőzde úgy maradhat életben, illetve úgy virágozhat, ha van egy vagy két alapsöre, amit képes állandóan megbízható minőségben készíteni, és a SAJÁT kocsmájában, kocsmáiban kimérni. Ezt a sört OSTOBASÁG palackozni, akár petbe, akár üvegbe.

Viszont az alapsörökön túl kell(ene) néhány különlegességet főzni, amibe mindent (alapanyagot, tudást) beleadnak, ha kell fa hordóban érlelik fél évig, egy évig, és ezt palackozzák szigorúan üveg palackba és komoly pénzekért eladják a gourmet szaküzletekben, illetve a top vendéglátásban.

Csehorzágban, Ausztriában, Németországban, Angliában stb. ez a recept működik. Magyarországon miért kell ott versenyezniük, ahol eleve esélytelenek?
Mikor látják már be ezt a hazai sörfőzők?
(Van aki már ráébredt, ők már mozdultak is ebbe az irányba.)

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2011.04.07. 09:14:31

virágozzék minden főzde, szó se róla! de amint egy kicsit nagyobb az eredmény, s ezt észreveszi a multi, oda fog menni Orgoványra, s Szegedre, s elnyomja az ő piaci szegmensébe benyomuló (hozzá képest) törpét...ledob milliókat az asztalra, hoz kerti széket meg napernyőt, logós csapot és pultotlámpátmiegyebet - ez pedig meghatja a korcsmárost, aki szépen leszerződik vele, Orgovány meg búslakodhat, mert a mennyiségre ment. Ha ez eddig nem történt meg, örülhet. Én szurkolok a kicsiknek!

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2011.04.07. 09:19:39

amúgy észak-kóreai sört szerintem nem érdemes forgalmazni;-)

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.04.07. 17:32:18

@Serkoptató: @főzdevadász: Akkor nem csak az én privát véleményem...

Gutberger 2011.04.08. 19:29:01

@Serkoptató: A kisüzemi sörfőzdék nem tudnak és nem is akarnak versenyezni a multikkal. Mert simán legyőzik őket.......ehehe! Fél évig, egy évig érlelni? gourmet szaküzletekben, top vendéglátásban? Erre miért nem gondolt ez a sok magyarországi sörfőzde? Kis naivitást érzek az ötletedben. Részletes üzleti tervet szívesen vennék. Mennyibe kerülne ha egy évig érlelgetik, mi az a komoly pénz? A felsorolt országokban minimum 50 éve léteznek sörfőzdék, legfőképp bevezetett lokálpatrióta sörmárkák, amiből valóban lehet marketingel, pénzel, új termékfejlesztéssel belépni a horeca piacra, esetleg még exportálni is. Ilyen söröket importál pl: Liquid Gold, Finedrink stb. Az utolsó kérdés ki ébredt rá, ki mozdult ebbe az irányba? Ha a Black, Gold Rose sörök a válasz, azt nem tudom elfogadni. Sorolj fel minimum 15-20 helyet ahol lehet kapni Budapesten. Ha ez megvan igazat adok neked.

Gutberger 2011.04.08. 19:32:58

@főzdevadász: észreveszi a multi, oda fog menni......Sajnos ilyen már történt. De legalább szurkolsz a kicsiknek. Üdv a fedélzeten.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2011.04.08. 19:41:42

@Gutberger: nem kezdek el magam ellen beszélni, de majd tíz helyen lehet már a Black Rose-zal találkozni...de itt mégsem a mennyiség a lényeg;-)
És márpedig a kicsik a nagyokkal versenyeznek, nézdmeg a Corvinburg söreit is. Világos nagyüzemi lager PET palackban. Semmi més, mint a nagyipar versenytársa. Olyan sört kell a kicsiknek kidolgoznia, amit a nagyok az óriási keresztmetszeteik miatt nem tudnak lefőzni. Amiből nem kell, nem lehet egyszerre 800 hektolitert lefőzni. Ilyenből rengeteg van...Már a horvátok, szlovének is próbálkoznak ilyen dolgokkal. De a cseheknél egyre több független kis gyár/főzde megy bele a búzasörökbe is, amíg a böhöm nagy gyárak a maguk tehetetlensége folytán nem tudnak beleszólni ebbe...

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2011.04.08. 19:43:22

@Gutberger: meghát nem sajnos, ez szinte elvárt az olyan agresszív termékmenedzsmenttől, mint akármilyen multi. Ha cipőt gyárt, ha sört, a nagy odamegy, s kigolyózza a kicsit. A kicsiknek okosan kell viselkedniük, izmozni teljesen felesleges

Serkoptató 2011.04.10. 22:45:56

@Gutberger: a felsorolt országokban ezer éve meg még több léteznek sörfőzdék. Ha a kisüzemi (max 10 ezer hl/év) sörfőzdékre gondolsz, akkor azok nagy része az elmúlt 20 évben indult.
De még egyszer: ezeknek a sörfőzdéknek NEM IS KELL 15-20 sörözőt ellátniuk! Ez az, amit nem akartok megérteni.
Szerinted a Demolen, a Mikkeller söreit hány helyen csapolják? Egy favágó meg tudná mutatni az egy kezén, mégis keresik a söreiket Amerikától Magyarországig.
A Liquid Gold egyetlen ilyen sört sem importál.
És mennyi az a "komoly pénz"? 15 GBP, 1000 CZK vagy 5000 HUF egy üveg sörért elég komoly? Azt kellene végre felfogni, hogy nem a mennyiségre kell rámenni a kicsiknek, hanem a minőségre!
Szerinted a Demolentől elvesz bármekkora piacot is, ha a szomszédjában a Heineken 10 eurocentért adja a saját szarát?
Addig amig egy pályán vagytok, a multi mindenképp el fog nyomni. Uff.

Gutberger 2011.04.11. 21:05:37

@Serkoptató: Értem mit szeretnél mondani. Az elképzelésed viszont nem reális. Például Hollandiában cc. 130 sörfőzde/gyár van. (mondtam egy számot.) viszont fele akkora mint Magyarország. Más a piac, más a vásárlóréteg, más a kultúrkörnyezet. Tegyük fel, Magyarországon van egy sörfőzde és olyan sört főz, hogy még Hollandok is elpirulnak milyen finom. (és neked is ízlik)Itt kezdődik a probléma. Milyen áron tudod bevezetni? Kinek adod el és hogyan? Rengeteg részletkérdésem volna de lehet, hogy én is kekeckedésnek venném őket. Ezért egyszerűbb ha egy üzleti tervet küldesz. Még annyit, hogy ma Magyarországon melyik sörfőzde tudná ezt megcsinálni vagy ha új sörfőzdét csinálna az ember mennyibe kerülne az első kapavágástól a termék bevezetése a piacra? Megvan. Megkérlek téged és a Csányit alapítsátok meg a Teleki serfőzdét.Bocs, ne vedd magadra. Ez a citromos sör éve lesz.

Reklámoztam már magunkat? Itt a spam:
interwest.boltaneten.hu

Serkoptató 2011.04.11. 21:24:20

@Gutberger: Ne haragudj, maradjunk annyiban, hogy vannak valamelyest közös céljaink.

Artie 2011.04.12. 08:26:24

@Gutberger: Hollandia fele akkora, mint Magyarország?

Területre igen. Lakosságra több mint másfélszerese. Így a népsűrűség több mint háromszorosa a magyarnak.

er.pé ser 2011.08.19. 23:59:54

Kedves Tony Caviar és a többi sör minősítő újságíró. Amióta folyamatosan lehúzzátok az Er.pé serföző bt egyébként kiváló termékeit az eladásunk az új sörök megjelenése óta meg négyszereződött ezt a VPOP nagy örömmel konstatálja hajrá fiúk csak így tovább segítsetek mert van még kihasználatlan kapacításunk és az eladási eredményeken felbuzdulva lesz egy új termékünk a ti nagy hergelésetekre egy nektár sör vagy üdítő ki minek tartja tisztelettel minden sör fannak er.pé serföző bt.

er.pé ser 2011.08.20. 09:39:46

Képzeljétek hozzáértő sör fanok az er.pé egyik terméke egy szlovák minősítő oldalon nagyon előkelő helyezést ért el ja mert ott hozzáértők minősítenek és nem a haverok és áll vegyészek akik pénzt akarnak keresni a sörfőzde oldal vizén pancserek vagytok be vagytok oltva a szakma ellen ne erőltessétek a tevékenységeteket mert nevetség tárgya vagytok.

elmeherceg 2011.08.20. 10:22:02

@er.pé ser: és a ratebeeren mennyire értékelték? 10 pontra?
Ja, azok is haverok meg "áll vegyészek" Kanadából, Svédországból, Finnországból, Franciaországból stb...

er.pé ser 2011.08.20. 20:06:55

Majd akkor verjétek a melleteket ha jobb sört és több eladást tudtok felmutatni mint mi pancserek jelenleg nincs erkölcsi alapotok bármelyik kisüzemi sörfőzdét kritizálni nem is értetek hozzá annyi baromságot írtok hogy ez már a gyenge elmüség határait feszegeti

Artie 2011.08.20. 20:34:43

@er.pé ser: Te meg írás helyett inkább maradj a sörfőzésnél, mert így csak röhejessé válsz.

Gérard Duchemin 2011.08.20. 21:30:35

@er.pé ser:

"ez már a gyenge elmüség határait feszegeti"

Az elektromos művekre utalsz? De az ELMŰ, és nem elmü.

er.pé ser 2011.08.20. 22:58:34

Látom csak a lényegtelen dolgokat tudjátok,tudod kiragadni a sorok közül.Mi legalább tettünk és folyamatosan teszünk le valami értéket az "asztalra"valamit amit igazán jó termék,hiszen az eladások mind ezt igazolják,és hála a jó égnek hogy nem a ti /hozzá nem értő/emberektől kapjuk meg a jobbnál jobb visszajelzéseket.De tudnám ajánlani hogy meg lehet próbálkozni valami hasonlót produkálni,létre hozni és azt kő keményen tizenhat évig folyamatosan csinálni.Talán majd akkor ha esetleg tudtok valami érdemelegeset az irkafirkátokon kívül letenni az életbe az asztalra akkor nem ócsároljátok mások munkáját stb....szent meggyőződéssel vallom hogy az összes értékelésetek pénz szagú.

elmeherceg 2011.08.21. 08:13:34

@er.pé ser: megtennéd, hogy belinkeled a hivatkozott oldalt a mi okulásunkra is?
Köszi!

er.pé ser 2011.08.21. 13:17:14

Pozry vysledky.pils 49 pont a 8-10 helyezettre és vannak ott itthon felmagasztalt sörök sokkal hátrébb a listán.Az itthoni versenyeken azok szerepelnek jól akik az egyesülethez közelebb állnak nem véletlenül szakadt ketté az egyesület

er.pé ser 2011.08.21. 13:43:53

Tehát az er.pé világos söre az első 5 ben van benne minimális pont különbséggel és még akkor nem a mostanra sikeres megállapodás követően felhasznált német komlóval dolgozott az új tulajdonos ami kb 3 hete használatos és bitang jó alapanyag

TonyCaviar 2011.08.21. 21:04:06

@er.pé ser: Kedves RP! Semmi értelme a vagdalkozásnak. Ennek az oldalnak az alapvető célja, hogy sörkultúra kicsit továbbfejlődjön Magyarországon, és ennek egyik fontos feltétele, hogy a kisüzemi sörfőzők levegőhöz jussanak.
Meg az is, hogy jobb sört főzzenek, különben hiába juttatjuk levegőhöz őket, ha egyszerűen nem piacképes a termékük. Márpedig ezeknek a söröknek egy jó része a mai napig rossz - ennek sok oka van - de nagyjából teljesen mindegy, hogy hány éve főzik. A minőségnek ehhez gyakorlatilag semmi köze. Nem te vagy az egyetlen, aki 16 éve főzi a sört. De te vagy az egyetlen, aki ennyire rosszul reagál a kritikára. Ez hiba: ha nem hallod meg a kritikus hangokat, hogyan akarsz fejlődni?
És, amúgy, ahogy itt anyázol, pont azokat az embereket sértegeted, akik a hétvégén a budai sörfesztiválon meg aztán sok más helyen meg akarnák kóstolni a söreidet. Ez sem a legtutibb üzletpolitika. (hogy magamról ne is beszéljek, aki kb az egyetlen újságíró, aki írt a söreidről - ráadásul pozitív, megengedő hangnemben).
És ha már itt teljesítményben szkanderozunk, az itteni "irkafirkálók" - ki rendezőként, ki közönségként - letettük az asztalra a Főzdefesztet, ami gyakorlatilag a magyar kézműves sör forradalmának nyitánya volt, 12 ezer emberrel és óriási érdeklődéssel. Azt, hogy te nap mint nap értéket teszel le az asztalra, azt nem bizonyítja semmi. egy versenymegjelenésen bármi megeshet. Ez ismert jelenség a világ asör (és bor) versenyein. A Kőbányai pl negyven éve nyeri az aranyérmeket.
A ratebeer értékelői azonban átlagemberként, a boltból vásárolták a söreidet, és nem nagyon ízlett nekik.
www.ratebeer.com/brewers/er-pe-serf337z337/6215/
Ha túl vagy a tagadás fázisán és érdekel a megoldás, akkor kérj segítséget. És ne idegeskedj, ha valahol olvashatsz érdek nélküli véleményt, akkor az itt lesz meg a ratebeeren. Ha ezeknek nem hiszel, te vagy a saját legrosszabb ellenséged.

er.pé ser 2011.08.22. 18:49:47

Nem kívánom tovább magyarázni a bizonyítványom mert nincs szükségem rá az eladásaim miatt nem vagyok pánikban de a rendezvényre sajnos nem megyünk mert a fő szervetőnek információim szerint túl nagy zsebet varrtak a kabátjára.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.08.22. 23:46:54

@er.pé ser: ami az ER-PÉ nél készül az jól bejáratott kisüzemi dömpingtermék. A kisüzemi sörkészítés minden gyermekbetegségével és néhány erényével.
Ha a borból vennék analógiát, a badacsonyörsi Varga Pincészet tipikus megfelelője ennek az minőségi szintnek.
Nem igényeltem a jófejkedést, de ez a sértett önfejűség sehová sem vezet. Ok, megértem, ezen a langymeleg hőfokon ez a minőségi szint sikerül. De azt, hogy új német komló kerül egy sörbe, be lehet mutatni többféle módon. Ne adj isten, küldeni egy kóstolóüveget a felhőb@szó bloggernek, vagy fölhívni, hogy van új anyag, esetleg bemutatnám, ha arra járok stb. Nem a főzdevezetésbe szeretnénk beleszólni, csak abba, hogy van hova fejlődni, azért mert a jelenlegi magyar igény más, nem biztos, hogy ezen a szinten kell megállni

Hamilcar 2011.08.23. 08:20:31

@er.pé ser:
Jó esetben, mikor néhány hét múlva mindkét fél visszanézi ezt a levelezést, akkor sajnálni fogja, hogy személyeskedésbe ment át a dolog! Nincs rá szükség! Én biztos vagyok benne, hogy mind a két oldal a magyar kisüzemi sörfőzés javát akarja, akkor meg ne egymást egyétek/egymást együk!
Nekem egyébként nagy érvágás, hogy az Er-Pé nem lesz ott a Budavárban, mert oda én bizony egyértelműen a hazai kisüzemik miatt megyek. Egyébként is nekem kicsit furcsa, hogy rövid idővel a kezdet előtt nem tudják megmondani (mert rákérdeztem) hogy pontosan hány kisüzemi főzde lesz kinn. Tájékozódjak a honlapról. De ezek szerint az meg hibás, hisz ott még szerepelnek az Er-Pé sörei is. Komolyan mondom, ha nem lenne ott (?) egy számomra ismeretlen (azt hiszem csobánkai) főzde, akkor nem biztos, hogy kilátogatnék. Főleg úgy, hogy ugyanebben az időben lesz Maglódon is egy sörfesztivál öt kisüzemi főzdével (ezek szerint kb. ugyanennyi lesz a Budavárban is) és ott ha jól értelmeztem, 18 óráig ingyenes a belépés.
Viszont, ha már itt járunk: a Budavári Sörfesztivál honlapján olvastam egy Fekete Mária nevű sört. Ez lenne az Er-Pé új söre? Ezt természetesen a tulajtól (?) kérdezem.

Serkoptató 2011.08.23. 08:35:47

@Hamilcar: Bár nem nekem szólt a kérdés, tudom a választ: a Fekete Mária is csobánkai.

szanisz 2011.08.23. 09:29:51

@Hamilcar:

Maglódon mik lesznek? keresgettem, de érdemi infót nem találtam. köszi

TonyCaviar 2011.08.23. 09:38:20

@Hamilcar: A személyeskedés tényleg kellemetlen és kontraproduktív vitastratégia. Ezért én kizárólag az ER PÉ söreihez szerettem volna hozzászólni, de miután a sörfőző ezen az oldalon is megvillantott valamit a személyiségéből, vagy talán csak a pillanatnyi lelkiállapotából, óhatatlanul ő maga is terítékre került. De talán tényleg ideje befejezni. Utóiratnak annyit, hogy ha egyszer személyesen is összefutunk, én változatlan érdeklődéssel fogom kóstolni ER PÉ sörét, és remélem, hogy ő sem esik nekem tízkörömmel, később még lehet, hogy megváltozik a véleménye az internetes sörközösségről.
És még annyit, hogy én is csalódással hallottam, hogy nem lesz kint a Budavárin, mert ugye, ha jól tudom ott csak csapoltat adnak, ER PÉ meg csak üvegest tud adni. És amúgy pontosan ez az a fő oka annak, hogy eddig én sem kerestem meg ER PÉ-t, pedig több, mint egy éve szándékozom. De az az igazság, hogy csak üvegessel a Főzdefesztre sem lehet kijutni.

er.pé ser 2011.08.23. 09:45:14

Sajnálom hogy nem leszünk egyik fesztiválon sem jelen a Budavári a rendező el túlzott anyagi ígényei miatt lett lemondva tudtommal a másikról most hallok először sajnos a kisüzemi sörfőzdék egyesülete ketté vált és ezért nem tartozom egyikhez sem a Csobánkai sörfőzdét ajánlották nekem is átvételre úgy látszik valaki látott benne üzletet és újra indította nem az én termékem az előbb említett sör. Én mivel gázégős két cefrés dupla üstös föző házzal rendelkezem ezért én a régi nektár sör szeretném újra gyártani de nem most mert nyáron nem fér bele.Kóstolót szívesen adok csak a módját kell kitalálni és tényleg ez a német komló nagyon profi termék már csak az árából kiindulva is

TonyCaviar 2011.08.23. 09:54:57

Ezek szerint van egy másik Csobánaki is, mert ez most épült. Tudom, voltam látogatóban.
"gázégős két cefrés dupla üstös föző házzal" - ez mit jelent? ez valami különleges felszerelés?
Tudsz mondani valamit erről a nektár sörről? Nem hallottam még róla.

Gérard Duchemin 2011.08.23. 10:16:16

@er.pé ser: Ez nem szenyózás, de nem próbálnád az igekötőket az igékkel egybeírni? Pl. "el túlzott" helyett eltúlzott.

Gérard Duchemin 2011.08.23. 10:19:12

@TonyCaviar:

"Tudsz mondani valamit erről a nektár sörről? Nem hallottam még róla."

Régi időkben nem ittad? Akkor fiatal vagy ;-)

Gérard Duchemin 2011.08.23. 10:26:08

@Gutberger: Ennek a végére elfelejtetted beírni a spam-et vagy micsodát, pedig nagyon szereted. :-)

Hamilcar 2011.08.23. 10:34:33

@Serkoptató:
Szia! Kösz az infót! Tőled akkor is szívesen fogadom az oktatást, ha nem hozzád szól a kérdés! :-)

Hamilcar 2011.08.23. 10:37:19

@szanisz:
www.maglodigasztroandsornapok.tvn.hu/
Itt nézz utána!
Úgy tervezem, hogy szombaton nyitásra kimegyek és innen megyek át Budára. Remélem semmi nem jön közbe!

szanisz 2011.08.23. 11:00:55

@Hamilcar:

köszi a linket. munkahelyről nem jön be, de otthon ránézek.

er.pé ser 2011.08.23. 11:34:29

Nem van csapolva is er.pé sör igaz a nagykerem palackosat is akart ki vinni de a rendező utólagosan kért plusz pénzét a nagyker nem találta elfogadhatónak ezért nem lesz jelen az er.pé terméke.

TonyCaviar 2011.08.23. 11:37:26

@er.pé ser: Hol lehet csapolva kóstolni?

er.pé ser 2011.08.23. 11:43:20

Pld V.ker Bástya u pince söröző a föző ház Wellhoner keverő lapátos gázégös automata vezérlés és nem blonder áztatós hőfok lépcsős ehhez a sörhöz ez feltétélen kell. Nagyon régen volt ilyen terméke a kőbányai sörgyárnak. Ez egy barna sör de megszakított erjesztésű édes kávés kevés alkohol tartalommal

TonyCaviar 2011.08.23. 11:47:43

@er.pé ser: Jól hangzik! Szívesen kóstolnám. Bástya utcát megnézem majd! köszi

er.pé ser 2011.08.23. 11:48:05

Az biztos hogy teljesen más a vevő köre egy nektár sörnek meg az átlag sörnek láttam a neten mennyien keresik van valami hasonló a piacon igen magas áron de az mégse az amire én gondolok

TonyCaviar 2011.08.23. 11:56:49

mire gondolsz? ami van a piacon?

Gutberger 2011.08.23. 21:27:57

@Gérard Duchemin: Kedves Pierre Richard!
Kérésedre itt a spam:
www.interwest.boltaneten.hu
4-hó óta nem leveleztem itt, de nem tudtam ellenálni kérésednek.
A Budavárisörfesztiválra meg a félreértések elkerülése végett azért nem megy(ünk) ki az er-pé, mert bár teljesen úgy nézett ki mindenben megállapodtunk és a rendezőség is korrekt és profi csapat de csak a múlt héten, csütörtökön kaptuk meg a szerződés végleges formáját és azt átolvasva úgy döntöttünk sajnos nem tudunk részt venni eme nagyszerű sörhapeningen.
Legalábbis mint sörforgalmazó...
A fesztiválnak szerintem mérföldkő szerepe lesz a magyar sörtörténelemben ezért is sajnálom, hogy nem lesz ott az összes magyar-kézműves-kisüzemi-házisörfőzde terméke.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.08.23. 22:21:35

@er.pé ser: némethonban ezerrel célozzák a terhesanyákat az ehhez hasonló sörökkel
@Gérard Duchemin: Én még ittam nektársört - amikor a nagyanyám vigyázott rám ő mindig adott...

Hamilcar 2011.08.24. 02:01:12

Most tudtam meg, hogy Csobánka sem lesz ott a Budavárban. Egyre kétségesebb nekem ez az egész...

TonyCaviar 2011.08.24. 08:20:51

@Hamilcar: Ha minden igaz, a Főzdefeszt kisbusza ott lesz, és a hétvégén csapolja majd a csobánkai söreit.

TonyCaviar 2011.08.24. 09:02:32

Főzdefeszthez köthető erők átalakítottak egy 70-es évekbeli terrorsitabuszt (Wolkswagen) sörcsapoló alkalmatossággá, és ezzel felgurulnak a várba, kinyitják az oldalát és onnan csapolják majd a Keserű Mézet, a Grabancot, a Hammurappit - talán Kalteneckert - és a Csobánkai söröket! De majd mindjárt megírom mindenhová.

Serkoptató 2011.08.24. 09:50:22

@TonyCaviar: Akkor ez valamilyen sörgerilla-akció. Símaszkban fognak csapolni?

TonyCaviar 2011.08.24. 10:35:08

szép volna. de ez csak egy főzdebusz. semmi agresszió. de azért a símaszkot meggondoljuk, kár, hogy 38 fok lesz.

Hamilcar 2011.08.24. 12:28:05

@TonyCaviar:
Nekem az egyik gyűjtőtársam mondta, aki tartja a kapcsolatot Csobánkával, hogy nem készülnek el időre az első főzettel, ezért nem lesznek ott. Most akkor kinek higgyek? Remélem neked lesz igazad?
A Kalteneckernek meg a Fótiaknak nem is lesz standjuk? Csak a kocsiból lesz csapolva?

er.pé ser 2011.08.25. 09:57:09

ger.duchemin.A Bástya utca 27 szám alatt.

Boros-féle sör 2011.12.06. 21:44:33

Nekem ízlett az RP barna. Sőt! A társaságomnak is, de....

Most viszont más miatt megütköztem készítőn.

Egy pesti "tudomisénhonnan" helyről szokta pajtásom beszerezni nekünk, de most azt a hírt kapta, hogy valami gondja van a készítőnek a fél literes palackokkal, ezért nincs szállítmányuk. Gondoltam, semmi gond, fölhívom a készítő céget.

Öregem, a 21. században egy sörfőzőnek se honlapja, se telefonja, se email-címe. Hát ez elég gyenge, és kiakasztó. Hogy legyen így bizodalamm bennük? Egy 500,- Ft-os sör miatt írjak levelet, menjek el a postára, és várjak a válaszra a 21. század hajnalán. Hát, ki van zárva!

Tisztelt Készítő! Lesz szíves közzétenni az elérhetőségét, vagy viszek magammal vagy egy tucat fogyasztót! Örvendek, hogy nélkülünk is megél, de ne is haragudjon, hogy képzeli? Híreszteli itt magát, és se egy kérdést nem tudok föltenni, se reklamálni, se megrendelni, mégis hogy gondolja?

Magam is konzervatív vagyok, nem élek a legális kukkolással felérő közösségi oldalakkal stb., de hogy egy élelmiszeripari vállalkozásnak ne lehessen megadni a telefonszámát, ez fölháborító!

Várom a telefonszámot:
F.J. Szekszárdról

er.pé ser 2011.12.26. 21:44:24

Boros féle sör Tisztelt fogyasztó sajnálom hogy kényelmetlenséget okoztam de valóban annyira selejtes palackokat kaptam 0.5 ös hogy egyszerűen nem zárnak mert oválisra vannak fújva ezért jelenleg csak 1 literes töltést végzünk azokat más állitja elő. Van email.cim. egyszerű mert er.pe95@gmail.com telefon 06 20 59 79 119

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2011.12.28. 21:25:14

Az urak, akik a képen éppen egy csapra vert sörnek örülnek, egy olyan korban éltek, amikor maguk is el tudták dönteni, hogy ízlik-e a sör nekik, vagy sem. Ez sokkal fontosabb volt annál, hogy mekkora üzemben főzték és mit írnak róla a Délibáb újságírói. Pedig soha semmilyen sörfesztiválon nem jártak!
Egyébként meg boldog új évet és jövőre szégyenkezés nélküli sörivást kívánok mindenkinek!

er.pé ser 2012.03.10. 18:40:13

Tisztelt sör kedvelők először is köszönöm a pozitív értékeléseket az új Dunai ászok illetve a Fekete ászok sörökre.A sikerre való tekintettel 2012 04 hónaptól kis üzemünk csak e két márka előállításával fog foglalkozni két új megjelenésű címkével / fogjuk forgalmazni /. Főztünk egy próba banános fekete sört amit az adófizetési szabályok tisztázása után lehet hogy a piacon is kipróbálunk ,. a banános sörünk mielőtt találgatások indulnának nem aromákkal hanem valóban a gyümölcs felhasználásával készítettünk Jó sörözést mindenkinek.

Gutberger 2012.03.11. 15:16:32

@er.pé ser:
Egy-két cím ahol elérhetőek az erpé új sörei:
Budapest II. ker Lövőház u. 12. Fény u piac, IV. em. 2/B Napsütöde pékség.
Budapest VIII ker Krúdy Gy. u. 9. Kollár-Borok-Sörök vegyeskereskedés
Budapest XI. ker Villányi út. 86. (BAH csomópont sarkánál.) Stratus Vegyeskereskedés.
Budapest XIV ker Nagy lajos 168. Venenum Belga sörök boltja.
Esztergom. Kosssuth u 2. Árkád édességbolt
Dorog. Diófa u. 42. Alfa-Tas Italdiszkont.
Székesfehérvár. Gáz u. 12. Zuzmara vegyeskereskedés.
Banános sör nélkül meg se lássalak Érden.
Gábor.

er.pé ser 2012.03.14. 22:55:54

Meg születtek a Miskolci sör verseny eredményei: ahhoz képest hogy egy a mindennapokban is forgalmazott sörrel indultunk nem kifejezetten a versenyre gyártott sörrel büszkék vagyunk az eredményünkre!!!!Tisztelt sör bloggerek ez az igazi minősítés én teljesen elfogadom az eredményeket ez egy igazi szakmai zsűri minősítése. Ezúton szeretném meg köszönni az Interwest nagyker munkáját hogy termékünket felvállalták és a piacon nagyon sok emberrel megismertették így lett kerek a dolog. Ludas Péter sörfőzde tulajdonos
süti beállítások módosítása