Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



A Főzdefeszt sikere nem múlt el nyomtalanul, azóta két fesztivál is a zászlajára tűzte a kézműves söröket, és egy harmadik – a Budavári – is ezerrel épít a kézműves sörfőzőkre. Több bolt is tart már magyar kézműves söröket, a specialistákon kívül a Katona József utcában is nyílt egy, illetve a Mikszáth téri vendéglátósok közül is tárgyalnak sörfőzdékkel. Egy kerülettel arrébb azonban megtörtént az áttörés, és a SzimplaKert állandó csapra tette a Főzdefeszt egyik premierjét, a csajos designú Keserű Mézt.
 


korábban ezt írtuk róla >>>

Én már kóstoltam, és az az igazság, hogy igen nagy élmény, nem is hasonlít a körülötte csapolt sörökhöz. Radikálisan világos sárga és ködös, mint valami búzasör, de a habja ezt cáfolja, nem olyan paplanos – sokkal krémesebb, tömör és hófehér. A sörfőző elmondta, hogy az új főzet kicsit másképp készült, mert az első két főzet után ráfőzött még egy szuperkomlós harmadik főzetet is – mindössze 50 litert, és így egészen egyedi komlósságot tudott elérni. Kicsit olyan, mintha hidegkomlózták volna. Valóban: amikor megkóstoltam eszembe jutottak a nürnbergi Brau Beviálén kóstolt komlóbemutató sörök. Ezeket a söröket nem egy sörgyár főzte, hanem a komlótermesztő főzette és nem azért, hogy kocsmáknak eladja, hanem csakis azért, hogy a Beviálén ezekben mutassa be a különböző fajta komlók ízeit.

Ízben, állagban és illatban állja a sarat a SzimplaKert mégoly széles kínálatában is, de még így is nagy kérdés, hogy megállja-e a helyét egy olyan közegben, ahol nem sokat törődnek a sör nevével, csak azzal, hogy legyen és ne legyen drága. Azt hiszem a Keserű Mézt 650 forintért árulják, és ezzel nem a legolcsóbb sör a pultban. A brandje – bármilyen ambiciózus – szinte teljesen ismeretlen, pláne a két napra érkező külföldiek számára, ezért egyáltalán nem biztos, hogy megél a dzsungel törvényei közt – drukkoljunk neki!

Pénteken pedig sörfakasztó buli a SzimplaKertben – a sört a kertre néző középső-hátsó pultban csapolják – aminek alkalmából a sörfőző meghív minket egy hordó Keserű Mézre. Az kap sört, aki tudja a jelszót, amit a Facebookon szellőztetnek, azt hiszem lájkolni kell a Keserű Méz oldalt >>>, és akkor látható lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr243064669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2011.07.14. 09:35:47

Béna vidékiként sajna nem lehetek ott, de következő szombaton Pesten leszek, és a gyerek elaltatása után tervezem megkóstolni a cuccost. De mivel a pesti éjszakában már annyira sem vagyok járatos, mint annakidején, lövésem sincs, hogy ha szombat este 9-10 között érkezem a helyre, számítsak-e arra, hogy órákat kell várnom a sörre. Ha leülni nem tudok, az nem gáz. Sz'al SzimplaKert törzsvendégek, esélyes?

hunter84 2011.07.14. 09:42:31

Sziasztok. Kérlek írjátok le hogy hol vannak azok a helyek, ahol be lehet szerezni ezeket a söröket.

Mindig írjátok hogy már több helyen, de mégis hol itt Budapesten?

Ja, és elvitelre érdekel, de persze beülős is jöhet.

Gico 2011.07.14. 09:46:17

@lilakutyak: Nem vagyok törzsvendég, de órákat semmiképpen nem kell várni, egy forgalmasabb kocsma várakozási ideje a reális. Odaállsz a pulthoz, és pár perc alatt sorrakerülsz.
Egészségedre előre is:)

ozur 2011.07.14. 11:34:16

Éljen! Több jó hazai kézműves sört a kocsmákba! Én csak a Cheersben (Veres Pálné u.) csapolt Hammurappi álmáról és mézes-gyömbéres sörről tudok, örülnék, ha lennének még ilyen helyek.

szanisz 2011.07.14. 11:47:13

"Több bolt is tart már magyar kézműves söröket, a specialistákon kívül a Katona József utcában is nyílt egy"

Erről lehetne többet írni? köszi

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2011.07.14. 12:55:08

@Gico: Kösz, igyekszem az egészséges mennyiségben fogyasztani :)

Flathead 2011.07.14. 14:11:22

Sajnos nem tudtam résztvenni egyik házisör feszten sem.. így maradtak egyenlőre a korábbi tapasztalataim = igazán jó házisört még nem ittam, amely bármilyen szempontból közelítette vagy "verte" volna a komolyabb márkákat.
Talán úgy tudnám jellemezni a problémát, hogy mindegyik "vízízű" volt.. azaz szerintem igazán jó sört nem lehet főzni, csak saját forrásból-kútból, amelyek jellemzően a régi sörfőzdékben többszázméteres mélységből kinyert kristálytiszta vizek. A csapvíz vagy ipari víz szűrőn átengedve nem az.
Attól meg, hogy egy sör gyömbéres vagy mézes vagy áfonyás vagy barackos, én nem esem hasra - ettől nem különleges.. egészen más élményeket, tapasztalatot várok el egy sörtől.
Még annyit a hazai magán sörfőzdékről, hogy egy barátom, akinél Pauláner van Münchenből.. mesélte nem rég, hogy az egyik vidéki hazai magánsörfőzdével próbált alkudozni, de a Pauláner fölé lőtték be az beszállítási áraikat + 25%-kal. Ennek okát-okait én nem tudom.

bájgúnár 2011.07.14. 14:47:46

Igazi jó magyar sört már 20 éve nem ittam.Kukorica,víz izű,böfögtetős,egérszagu, mindenféle szar adalékokkal vegyített.Talán ha megpróbálnák:Jóminőségű vizzel,árpamalátával,komlóval elkészíteni akkor még sikerűlne is jót előállitani.Persze akkor kevesebb lenne a profit.Ennyi szar sörutánzatot rég láttam.

szanisz 2011.07.14. 15:06:27

@Flathead: @bájgúnár:
Akkor kóstoljatok Grabancot (ősztől lesz újra), Fekete Korsó, black rose-t, Keserű Mézet, Kortyot, Serforrás Barnát, Kisslert.

hunter84 2011.07.14. 15:35:47

@szanisz: Én mind kóstolnám ezeket, de újra felteszem a kérdést: Budapesten hol?

szanisz 2011.07.14. 15:40:46

@hunter84:

csakajosörnél (csakajosor.hu) van pár békésszentandrási főzet

Kacsa utcai sörspecialistánál van black rose és köleses sör

Zuglóban a Gyertyános talponállóban van Serforrás Világos és Serforrás Barna.

a már említett Cheers pub-ban keserű méz

szanisz 2011.07.14. 15:59:12

@bájgúnár: Nem tudom, a tippem az, hogy Pécsen sajnos sehol.

hunter84 2011.07.14. 16:22:15

@szanisz: Köszi, ezeket megpróbálom lecsekkolni.

Hamilcar 2011.07.14. 21:40:25

@Flathead: "a régi sörfőzdékben többszázméteres mélységből kinyert kristálytiszta vizek. A csapvíz vagy ipari víz szűrőn átengedve nem az."
Bocs, de ezen jót mosolyogtam a magyar nagy sörgyárak viszonyait minimálisan is ismerve...

Flathead 2011.07.15. 06:45:29

@Hamilcar: Nem tudom mi van a magyar sörgyárakban. Több cseh sörgyárban voltam viszont személyesen, ahol mindenhol az egy alap dolog volt, hogy a saját kútjuk milyen mélyről nyeri a vizet a sörgyártáshoz. Biztos hazudtak.
Viszont tőlem függetlenül mindenkinek lehetősége van szeretni, innni, ajnározni a csapvíz ízű "különleges" söröket.

Atekboy 2011.07.15. 09:40:16

@szanisz: Hol van pontosan ez a Gyertyános talponálló, Google nem segített... Köszi.

szanisz 2011.07.15. 10:19:20

@Flathead:
Ha Pesten jársz valamikor, próbáld ki az említetteket, és leesik majd a tantusz,hogy nem vízizű söröket ajnározunk.

@atekboy:
itt találsz többet róla:
sorjaror.blog.hu/2008/11/24/gyertyanos_sorozo

Lent talponálló, fent van egy nem túlságosan hangulatos ülős rész. a világos jól csúszik, de semmi különös, a barnájuk viszont jó:

www.ratebeer.com/beer/serforras-barna/95487/

szanisz 2011.07.15. 10:25:44

@Flathead:
Nem hazudtak csak túloztak. Ha sörgyárról van szó, nem főzdéről, akkor majdnem mindegy, hogy honnan nyerik a vizet, mert a modern tech. segítségével elég jól be tudják állítani a víz tulajdonságait a kedvük szerint. szerintem

ozur 2011.07.15. 10:45:06

Én vagyok csak teljesen béna, hogy nem találom azt a jelszót az Arckönyvön? Pedig lájkoltam a Keserű Mézt. Valaki elmondaná, merre találom a jelszót? Köszönöm.

TonyCaviar 2011.07.15. 10:56:32

A meghívóban van, de az egyszerűség kedvéért: HOPLÁGER

Atekboy 2011.07.15. 12:02:02

@szanisz: Köszi szépen, a környéken lakom, majd egyszer beugrom :)
süti beállítások módosítása