Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



Tegnap, akárha egy jól összehangolt inváziós terv szerint működnének, egy délutáni órán belül két ivó nyitott meg a VII. kerületi Kazinczy utcában és ráadásul mind a kettő szlovák kézműves söröket árul!


Még a Főzdefeszt embertelen sorai között is feltűnő volt a szlovákiai magyar Kaltenecker fényes sikere, akikhez mindennél hosszabb folytonos sor állott. A Kaltenecker nagyon jól választott taktikát. 22 féle sört főz, melyek közül 10 állandó és 12 szezonális. Söreinek nagy része könnyen elmondható, laikusok számára is hozzáférhető, élvezhető különlegesség, mint pl. meggyes, chilis, kávés, stb. A némileg talán populáris szortimentre a 27 balling-fokos B27 teszi fel a messzire csillogó koronát, ha volna ilyen szavazás, simán megnyerné a Közép Európa legjobb söre címet.

Tegnap megnyílt az első olyan hely Budapesten, melynek koncepciója nem egyszerűen a sörre, hanem a kézműves sörre épül - ez a Piritós nevű söröző a Kazinczy u. 52-ben. A Piritósban a nyitás napjaiban öt féle Kalteneckert lehet kapni, a Märzent, a Brokátot, a citromos búzát, a meggyest és a chilist. És akárcsak a maga a Kaltenecker, a Piritós is szezonálisan váltogatni fogja, hogy milyen sört árul. Döbbenetes, hogy mennyit kellett várni arra, hogy megnyisson egy ilyen koncepció alapján futó hely, pedig annyira evidens, hogy a plafon leszakad. Ezek után, hogy néz tükörbe az a kocsmáros, aki évszámra ugyanazt a 2 féle világos sört adja?

És, ha ez nem volna elég ok a Kazinczy utcához, akkor ott van a Főzdefeszt 1973-as Volkswagen gyártmányú hófehér terroristabusza, a Főzdebusz, ami tegnap délután állt meg a 400 kerthelyisége mellett a Gozsdu udvarhoz átvezető poros földrészen, és szintén Kalteneckert csapol, méghozzá kávés barna sört. És persze Keserű Mézet, mint rendesen. A busz most elvileg vasárnapig ott lesz, de mint afféle rockandroll-vállalkozásnak, elég képlékeny a programja. Ha egyszer nincs nyitva, nem kell bosszankodni. Másnap még nyitva lehet újra!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr13195001

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pirítós Pub 2011.11.30. 16:47:34

Helyszín: 1075 Bp., Kazinczy u. 52. Látogatás: 2011. október 12. 17:55-19:20 > A sörök eszméletlenül bejöttek. Adatlap Elérhetőség: +36 1 631 5268 Web: http://piritospu...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2011.09.01. 11:36:52

Még jó, hogy az előző posztban épp az ízesített sörök kaptak egy nagyot. :)

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2011.09.01. 11:57:20

váó

(mi az a "400 kerthelyisége"? ez vminek a neve?)

TonyCaviar 2011.09.01. 12:09:14

@lilakutyak: A valóság sokarcú és tünékeny. Ezért szeretjük:)

Gérard Duchemin 2011.09.01. 12:59:17

@lilakutyak: Ízesített és ízesített közt ég és föld különbség lehet.

(mint a nemízesített és nemízesített között is) :-)

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2011.09.01. 13:08:43

@TonyCaviar: @Gérard Duchemin: ez csak amolyan jóindulatú szurkálódás volt. De az azért látszik, hogy mind a mainstream, mind az underground igyekszik ezen a vonalon előre törni. Az ok-okozatot ne feszegessük most, örüljünk a jó söröknek, fikázzuk a szarokat, azt jobb lesz a világ!

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2011.09.01. 13:35:10

Azért a Pirítósnak ideje lenne valamilyen netes jelenlétet is prezentálnia. Étlap-itallap, telefonszám.

Merthogy nekem az első google találat a "Pirítós Kazinczy" keresésre ez a poszt volt, a második pedig ez: www.feketelista.hu/kereses-egy-konkret-cegre/cegazonositas/930303-pir%C3%ADt%C3%B3s+pub+kft/1/

Ez utóbbi pedig nem túl bizalomgerjesztő... ;-)

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2011.09.01. 13:43:14

hát tényleg elég kurva nagy gáz hogy a 21. században nincs egy kocsmának honlapja...

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2011.09.01. 14:56:01

@Pável: Nekem az a bajom, hogy két kisgyerek mellet nem járok túl gyakran kocsmázni, ezért amikor megyek, akkor viszont szeretnék viszonylag biztosra menni, ergo előre foglalok asztalt.

Amihez ugye kéne egy telefonszám minimum...

hunter84 2011.09.01. 15:02:54

Árakat tud valaki? Hogyér' mérik ezeket a jóságokat?

-kk- 2011.09.01. 17:46:33

@hunter84: a pirítósban állítólag 500 a korsó.

loggoll 2011.09.01. 18:36:41

@promontor:

A feketelista.hu-n szereplés nem azt jelenti, hogy a cég bármilyen feketelistán lenne, hanem azt, hogy az oldal mögötti, hivatalos cégnyilvántartásból származó adatbázisban szerepel. Pl. csak azért, mert bejegyezték a céget.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2011.09.01. 18:56:04

@loggoll: Tudom, de ha én lennék a Pirítós Pub Kft. tulajdonosa, akkor azért nem örülnék, ha ez a link szerepelne egy rám vonatkozó keresés első oldalán...

Milán Bp · http://htcdesire.blog.hu 2011.09.01. 20:15:02

A Pirítósnak tudtommal ma van a Grand Opening-je, nyilván ezért nincs még weboldala... de ahogy elnéztem a helyet (egy órával ezelőtt hívott meg a tulaj egy ingyen barna sörre), elég ütősre sikeredett, nem hiszem, hogy ne rukkolnának ki ugyanilyen profi weblappal (és árlistával) :D

Gérard Duchemin 2011.09.02. 09:01:19

@Milán Bp: Tuti hogy így lesz. Persze hogy ez még csak a kezdet, de hót ambíciózusak ők

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2011.09.02. 09:06:23

Tényleg én vagyok itt az egyetlen unatkozó szoftver-fejlesztő, hogy mindenki csak panaszkodik a hiányzó webtartalmak miatt, de senki sem áll neki megkeresni az érintettet, hogy felajánlja neki egy egyszerű, de informatív ideiglenes oldal felépítését? Jó, a Pirítósnak én sem fogom most, de a Csobánkai Serfőzde oldala, már csak azt várja, hogy feltölthessem a szerverre...

Barman's Choice · http://scotchwhiskyblog.wordpress.com 2011.09.02. 13:16:32

@lilakutyak: én mondjuk örülnék egy weblapnak,de fizetni csak whiskyben tudok:)

--
A heti söradagom:Great Divide Titan IPA,Odell St.Lupulin,Odell 5 Barrel Ale,Stone IPA,Karmelite Triple(? lehet nem igy kell irni)

szanisz 2011.09.02. 16:49:53

Remélem lesz hamar honlap és B27 is (az öt jelenlegi sör között említett Brokát gondolom a 13-as barna). Nem akarok magyarkodni, vagy kukacoskodni, de ha jól tudom, a Kaltenecker nem "szlovák", hanem szlovákiai.

Persze a lényeg itt a sör, és akkor is szeretnénk, ha szlovák lenne.

Az "új pirítós" jövőhéten tesztelve lesz.

b34st 2011.09.02. 18:02:00

KÖZÉRDEKŰ!
a Pirítós vezetője azt játssza, hogy meghív mindenkit piálni aztán meg kifizetteti (persze a teljes személyzet statisztál hozzá). jó sör ide vagy oda, ez a hely FEKETELISTA.

pluto111 2011.09.02. 18:41:56

@lilakutyak: Ehhez minek kell szoftverfejlesztőnek lenni? Simán letölthet ingyenes weblap készítő szoftvereket melyekkel fél óra alatt megcsinálhatja a saját web oldalát néhány képpel, információkkal, stb.
(kb mintha egy word doksit kellene megírnia)

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2011.09.02. 19:10:36

@pluto111: Sőt, lehet blogot vagy facebook profilt (ld. Hrabal) is csinálni, ahhoz végképp nem kell se szoftver, se szakértelem, se szerver, se tárhely. A Hrabal pl. ez utóbbi megoldást választotta.

@b34st: Öö, szerintem ha egy kocsmáros "meghív", az természetesen azt jelenti, hogy gyere, fogyassz és fizess. Szóval kicsit bővebben kéne ezt kifejteni, hogy pontosan miben is áll a hely bűne.

TonyCaviar 2011.09.03. 10:22:31

@b34st: ez elég fura sztori. Nyilván azt mondja, gyertek, igyatok egy sört, van chilis, meg mindenféle. Vagy azt mondja, 'gyere, ingyen adom a sört'?

Blitz! 2011.09.03. 16:43:28

Tegnap megnéztem a helyet, de nem úgy nézett ki, mint ami már üzenelne.

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2011.09.04. 07:29:29

@pluto111: a weboldal tervező szoftverek, főleg az ingyenesek, főleg a nem hozzáértők által használtak, szar kódot csinálnak. De lehetne ezzel is, csak ehhez is érteni kell. Egy web iránt érdeklődő fejlesztő úgy gondolkodik struktúrákban, hogy nem fog olyan amatőr, szar oldalt csinálni, ami égés. Még akkor sem, ha egyébként nagyon egyszerű.

@promontor: egy weblapnak használt blog rosszul néz ki. Ha blognak használja, meló van vele. Az üzleti blogról meg még mindig nem tudjuk, mit gondol a médiatörvény. Egy blog személyre szabásához kell némi készség. Ha igazán jó kell, pont annyi html/css/javascript tudás kell, mint egy weblaphoz.

Az alkohollal kapcsolatos Facebook oldalakat korhatárossá kell tenni. Azokat a nem bejelentkezettek nem láthatják. Meg a keresők sem. Ha csak a fal a lényeg, akkor azt rendszeresen csinálni is kell. A fényképalbumokkal lehetne operálni, de azokhoz valahogy irányítani kell a juzereket. Akkor a végén csak kell hozzá egy app, ami egy főoldalt biztosít. Ez, persze, lehet pl. az iFrame wrapper, és akkor direktben legalább programozni nem kell, de html/css kell.

Nem kell fejlesztőnek lenni, de érteni kell hozzá. Írhattam volna azt is, hogy önjlelölt webdizájner, de arra olyanok is alkalmasnak vélik magukat, akiknek a képességei kimerülnek abba, hogy egy rosszul szerkesztett worddokot elmentenek htmlben.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2011.09.04. 08:12:24

@lilakutyak: Ezekben nyilván igazad van, de az én kritikám arra vonatkozott, hogy egy bevallottan nem jó, gyorsan összecsapott megoldás is jobb, mintha nem lenne semmi.

(Azt nem tudtam, hogy pl. a FB-on ilyen korlátozás van, viszont a gyakorlatban a Hrabal esetén nem is érvényesül, mert nagyon szépen kihozza a kereső... ;-)

Kepkocka · http://zenelokepkockak.blog.hu 2011.09.04. 10:10:48

Én is tegnap voltam, a kezdeti zötyögések ellenére nekem nagyon szimpatikus a hely, a Kaltenecker meg Kaltenecker, finomak, ízesek. Kifejezetten ajánlom a helyet.

TonyCaviar 2011.09.04. 12:40:38

Maga hely még nincs kész, de a kerthelyiség működik.

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2011.09.04. 18:27:57

@promontor: Talán még a gagyi oldalnál is egyszerűbb a vendéglátóhelyeknek, ha keresnek olyan adatbázist, ahol a meglévő keretbe tölthetik fel a cuccaikat (étlap, itallap, nyitvatartás stb.), sőt vannak olyanok, akik kifizethető pénzért kijönnek, fotóznak, összerakják, azt jól van.

citrom_ur 2011.09.04. 23:58:37

A főzdefeszt sörbuszát három napja látogatom folyamatosan. A kávés barnán kívül mind megkóstoltam, de az igazi a Keserű méz. REmélem jövő héten újra nyitnak. Ha nem, marad a Kaltenecker.

Gérard Duchemin 2011.09.05. 09:53:45

"Ha nem, marad a Kaltenecker."

Szerintem az nem csak egy maradék, vagy mentő ötlet, hanem nagyon jó hely. Ezek a sörök baromi jók.

Gérard Duchemin 2011.09.05. 09:54:59

@b34st: Miért feketelista? Miért kéne, hogy ingyen adjon sört? Hol adnak ingyen? Mert akkor odamegyek.

Gérard Duchemin 2011.09.05. 09:57:29

@szanisz: a Kaltenecker nem "szlovák", hanem szlovákiai.

Tulajdonképpen szlovákiai, de pl. egy Frízföldön, de Hollandiában készített sört sem mondanak fríznek, hanem hollandnak. Ez van.

Gérard Duchemin 2011.09.05. 10:01:23

@Gérard Duchemin: Bár ez egy nehéz kérdés. Mert pl. egy brit, de azon belül welszi, vagy skót bármit nem mondanak angolnak, hanem welszinek, vagy skótnak. De pl. egy lausitzer porter sosem szorb, hanem német. :-)

szanisz 2011.09.05. 10:08:24

@Gérard Duchemin:

hibás a fríz analógia, mindenféle szempontból (a legtöbb fríz csak beszélni tud az anyanyelvén,az írás és az olvasás nehezebben megy, nincs független Frízföld Hollandia mellett valahol, és nem generál a buta politika ellentétet a két amúgy hasonló nép között).

Felőlem lehetne a Kaltenecker szlovák is, én akkor is szeretném őket, de ha még büszkék is lehetünk rájuk, mert magyarok, az még jobb.

Amúgy sem árt ennyi belföldi "reklám" a helynek, szóval szerintem a szlovákiai kifejezés szerencsésebb. De valószínáleg feleslegesen írtam ennyit erről. :)

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2011.09.05. 10:31:30

a chilis ser rettenetesen erős volt, a citromos búza meg lisztes, mesterséges utóízű... a többi igen jó. előbbieket lecserélhetnék mielőbb.

Gérard Duchemin 2011.09.05. 11:43:55

@szanisz: Igazad van. No és mennyivel lenne jobb példa egy Elzászban gyártott sör? Ugyanis innen távolról nézve mindenki francia sörnek mondaná, és se nem Franciaországinak, se nem németnek ;-)

szanisz 2011.09.05. 11:49:09

@Gérard Duchemin:

"Ugyanis innen távolról nézve mindenki francia sörnek mondaná, és se nem Franciaországinak, se nem németnek"

Igen, innen távolról :)
süti beállítások módosítása