Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



A második Főzdefeszt osztrák vendége a Brauerei Hofstetten, a sörével, melynek neve Hofstettner Bier – ezt csak azért írom ilyen nyögvenyelősen, mert nekem is csak mostanra állt össze, hogy hogyan is viszonyul a helyiségnév két változata egymáshoz.


A főzdét először a 15. században említik, de úgy fest, hogy csak a 19. században került magánkézbe. 1998-ban Peter Krammer vette át a főzde irányítását, ma 9 a sörfőzde alkalmazottal dolgozik és évi 5500 hektoliter sört főznek – melyek nagy része a bock műfaj interpretációi.

Október 6-án a Szabó Ervin téren a mézzel és zabpehellyel készült Sündenbockot mutatja be a Sörspecialista, melyet a sörfőzdéhez közeli egyetem diákjai kísérleteztek ki, de aztán annyira megszerették, hogy szerződést kötöttek egy sörfőzdével, hogy az továbbra is főzzön nekik.

Megkóstolhatjuk még a Saphir Bockot, melynek főszereplője a Saphir komló, mellyel 8 héten át hidegkomlózzák. Egy klasszikus karácsonyi baksör receptjét dolgozta át a Krammer az újhullámos sörfőzés jegyében, úgyhogy kifejezze a közelben szedett friss Saphir komlótobozok valódi sezmélyiségét.

Továbbá lesz még egy könyörtelen imperial stout is – a Hofstettenről további részletek itt >>>

De a legizgalmasabb dolog, amiért a világsajtó nemrégiben felkapta Peter Krammer nevét, az a világ nyolcadik trappsirta sörfőzdéjének híre, melyet ha minden igaz, nemsokára az Engelszelli apátság kaphat meg, melynek söreit pont maga Krammer főzi jelenleg.

Címkék: ausztria főzdefeszt

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr203268032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.09.30. 21:46:55

a Hofstetten max helységnév semmiképp sem helyiségnév
amúgy ma már St Martin im Mühlkreisban keressétek a főzdét
:o]

csehsorfesztival · http://pivo.hu 2013.11.10. 10:36:32

Az első Hofstetten-fecske, a Champion Bitter megérkezett a budai PIVOHALLE SÖRVENDÉGLŐBE (ld.: www.pivo.hu), a többiekre még kicsit várni kell. De már itt van Ausztriából négyféle sör (csapolt és üveges) a Schloss Eggenbergtől.
CZ: A Kocourtól is jöttek-jönnek az újdonságok (Stout, Kubík stb.) stb.
süti beállítások módosítása