Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



Most, hogy lassan tényleg beindul itthon is a házi sörfőzés, egyre több olyan fiatal sráccal találkozom, akikről sosem mondanád meg, hogy sörisszák, vagy bármi közük volna a sörhöz, mégis merészen kísérleteznek a sörfőzéssel, játszi könnyedséggel hagyva maguk mögött a fáradt közhelyeket, és jól is haladnak hiszen ma már úgy az információ, mind a hozzávalók, eszközök könnyen beszerezhetőek. A hét végén pl. az eddigi legbetegebb címkéjű házisörrel ismerkedtem, aminek a neve is elég érdekes: Papap O’Hara


Érdekes gondolat, hogy a címkét e-mailben küldték utána, maga a sör egy óvatosan megőrzött címkéjű szép Hövels-es üvegben érkezett. A Papap O’Haráról mindössze annyit tudunk, hogy Budafokon főzték és egy stout. Illetve én tudom az illetők nevét is, de ez most nem fontos. 



Az illata szúrós, élesztős, radikális, nem kifejezetten hívogató. Színre sötétbarna, de  mivel erősen szűretlen, ezért nincs pontos színe. Már az első kortynál kiderül, hogy erősen komlózott sörről van szó, amit erősen pörkölt malátaágyra helyeztek, és a prököltség keserűsége és a komló keseráűsége közti meccs végig nem dől majd el. Néha persze átveszi a hatalmat a komló és a korty vége felé némi rumos, boros karamelles csípősség után erősen kakaóporos ízek ütnek be. Aztán mintha lenne benne valami szőlős aromájú citrusos amerikai komló is, amivel érzésem szerint kicsit megbicsaklik a koncepció, illetve nem is a koncepció bicsaklik meg, inkább a végrehajtás, ezt nem sikerült szépen belesimítani az ízvilágba. Búzamaláta is került bele, ami nemcsak a selymességet fokozza – márpedig erősen selymes – hanem a citrusossághoz is hozzáad – lehet: kellemetlen mellékhatásként. Pedig láthattuk, hogy fekete sörbe búzamalátát rakni nem ördögtől való gondolat. Kicsit mintha egy Black IPA lett volna a célpontja ennek a messzire elhajított stoutnak, de sem a koncepció, sem a sör még nincs rendesen összeérve, kilógnak belőle a radikálisan adagolt összetevők, a rendes sörszerű korty után pl. végigcsorog valami a torkunkon, ami mintha egy msik anyag lenne, valami erősen édes és keserű likőr, tulajdonképpen nem rossz ízű, de azért zavaró, hogy két folyadék lakozik egy üvegben.  Kezdetnek nem rossz, mondanám, ha nem ittam volna korábban ugyanezektől a srácoktól egy olyan sör-cuvée-t, ami csodálatosan finom volt.

A nevet sikerült megfejteni?


 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr653408117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2011.11.24. 11:41:14

Papa pohara? Vagy még emögött is van?

Írj a sör-cuvée-ről! Engem többen lebasztak, amikor az őszi főzdefeszt két első helyezettjét összeöntöttem, mint egy igazságosztó angyal, hiába érveltem mindenféle belga cuvée-kkel is.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.11.24. 14:35:23

Van még belőle? A Sörbúvár is tesztelné szívesen!
@lilakutyak: Hát a Bebaszósulinak semmi sem szent?!! 1:2-ben mi? Armando és Gábor meg a haját tépi...
:o]

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2011.11.25. 09:17:00

@pif: Armando a haját tépi?! :) Egyébként fején találtad a szöget, semmi sem szent, épp ez a lényeg. Ahogy munkahelyemen fogalmazta meg egy főfejes: rule-breaking innovation. És ha mégis elbaszom, arra meg Edisont idézném, amikor megkérdezték nem érzi-e kudarcnak a 10000 sikertelen villanykörtés kísérletét, a válasza valami olyasmi volt, hogy egyáltalán nem, csak talált 10000 nem járható utat a villanykörte elkészítésére. Aztán meg megcsinálta, és van egy olyan érzésem, hogy a világ kevésbé környezettudatos részén még mindig milliók világítanak azzal a technológiával.

Csobankai Serfőzde · http://www.facebook.com/Csobankaiser 2011.11.26. 02:30:04

Sőt, személy szerint megtisztelve érzem Bárányomat!
Macte, puer, macte, sic itur ad astra.
vagy, hogy a kínai figyelmeztetést se feledjük: Virágozzék száz virág!

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2011.11.26. 08:35:41

@Csobankai Serfőzde: Azt sejtettem, hogy aki a házi sörfőzés közösségi életét őshazájában ismerte meg, az csapatjátékos minden szinten.

Yokohama 2011.11.26. 13:16:44

hm, a címke tetszik. A sörre kíváncsi leszek. Hol lehet megkóstolni?
süti beállítások módosítása