Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



Óhatatlanul is egyfajta sörmátrix szerint közlekedem Bécsben, de ezúttal tényleg csak beszélgetni szerettünk volna egy sör mellett egy régi barátommal, aki már nem él Budapesten. Be is ültünk az első szembejövő helyre a Gumpendorferen, de mint kiderült, a Bier Bar egyáltalán nem egy sima söröző.


Az első (nem olyan nagy) meglepetés akkor ért, amikor a pultos bejelentette, hogy vele nyugodtan beszélhetek magyarul, mert miskolci. Aztán ez is kiderült, hogy csapon tartják a Stiegl Paracelsus Zwicklt, ami legendás sör, viszont én itt kóstoltam először. Ebből arra kell következtessek, hogy a Paracelsus szó a sörmátrixban az orvosságos, gyógyfüves ízeket jelent. Ez is ilyen volt, és amúgy nagyon korrekt sör. Sűrű, narancssárga folyadék, friss, citrusos, mézes, gyümölcsös és lágy, ahogy az egy cviklitől elvárható.

Második körben mégsem ezt kértem, hanem a Trumer Bockot, amiről még sosem hallottam, viszont egészen csodálatosan finom volt. Nem túlzottan édes, mégis kicsit szirupos, fűszeres, pikáns, erős, és szép vörös. Tökéletes novemberi vigasztaló.



Ahogy kezdtünk összehaverkodni, a srác megmutatta a belső szobát, ahol egy kisebbfajta házi sörfőző-paradicsom bontakozott ki, erjesztőkkel, partyhordókkal, és az intenzív sörkotyvasztás minden parafernáliájával. Mint kiderült, minden szombaton napközben házi sörfőző tanfolyamot tartanak, sok-sok hazavihető saját sörrel, klubtagságival.  Ezúton szeretném ezt a labdát átpasszolni a házi sörfőzőknek, hogy most már talán nálunk is ideje volna összefogni egy kocsmárossal, és beindítani egy efféle tanfolyamot.
 


Folyékony Kenyér nagyobb térképen való megjelenítése

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr963416089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

connorhu 2011.11.28. 10:29:14

Elsők között jelentkeznék egy ilyen tanfolyásra.

víz tamás 2011.11.28. 13:17:41

@connorhu: addig is gyere az index sörfőzős fórumára, nem kell végigolvasni az x évnyi anyagot, nyugodtan kérdezz. :)

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9158096

TonyCaviar 2011.11.29. 20:09:50

Gumpendorfer Strasse 36, 1060 Wien,
Mariahilferről pár perc gyalog.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.11.29. 21:09:10

@TonyCaviar: Jó kis hely, egy utcányira a Naschmarkttól, a kedvenc ázsiai boltosomtól. Egy utcával följebb meg a K.u.K. Bierkanzlei, aminek inkább a neve jó...
süti beállítások módosítása