Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A bajor gasztronómia nemzeti kincsei mindig úgy alakulnak ki, hogy a kocsma tele vendégekkel, az alapanyag elfogyott, a szakács vagy a kocsmáros meg az életéért retteg a konyhában, ahová behallatszik a feltüzelt bajorok bosszúszomjas üvöltése. Ilyen stresszben öntött citromlét a barnasörbe Franz Xaver Kugler, és 155 évvel ezelőtt Sepp Moser is a bőrét mentette, amikor feltalálta a bajor nemzeti kolbászt, a Weisswurstot.

A rendes kolbásztöltő bél ugyanis elfogyott, odakint pedig lincshangulat alakult ki. Volt ugyan egy sokkal vékonyabb bél a konyhán, de azt nem lehetett volna kisütni. Ezért lemondott a sütésről. A kolbászt a vékonyabb bélbe tömte, és 10 percig megfőzte vízben. Végül nem verték agyon.

Itt verseket kell írni a weisswursthoz az értékes nyereményekért >>> persze németül!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr714169918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2012.02.22. 11:05:00

Hát, én megsütöttem, olajban, kis hagymával. Aztán calvadossal flambíroztam, és a végén megrogyogtattam egy kis békésszentandrási PENTApple-ben. Jó lett, de a calvadosért kicsit kár volt. A kolbász fűszereit mentek a sör komlójához, az édeskés hagyma a sör édességéhez.

pluto111 2012.02.22. 19:59:00

Jaj, ez nagyon nem. Brotwurst azt hiszem a neve annak ami viszont nagyon jó.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2012.02.23. 12:33:28

@pluto111: BrAtwurst braten=sütni tehát sütni való kolbász

pluto111 2012.02.23. 19:07:01

@pif: Igazad lehet, de ez tényleg jó.
Valamiért ők inkább erre a fehér dologra büszkék, meg van valami löncshús szerű amit nagyon szeretnek, de az se túl meggyőző.
süti beállítások módosítása