Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



Hozzávalók:
(6-8 kis adagra)
50g vaj
2 közepes hagyma felkockázva

1 közepes sütőtök, magozva, hámozva, kockázva
1125ml csirke alaplé
375ml tejszín
200g cheddar sajt
355ml cream ale - sokféle sörrel helyettesíthető
só, bors

Elkészítés:
Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, és süsd rajta üvegesre a felkockázott hagymát. Add hozzá a sütőtököt és sütögesd 5 percig.

Öntsd hozzá a csirke alaplét és forrald fel. Majd vedd le a lángot, hogy a sütőtök a forró vízben ázzon húsz percig, amíg teljesen meg nem puhul. Aztán botmixerrel pürésítsd.

A pürét öntsd vissza egy lábosba, add hozzá a tejszínt és forrald fel, majd kislángon keverd hozzá a sajtot. Majd add hozzá a sört, sózd, borsozd, többé ne forrald fel, tálald, edd meg. Finom. Pláne, ha van koncepciód rá, milyen sört tegyél hozzá. Kipróbálnám valami durva élesztős belgával, pl Orval, de a Kilkenny is nagyszerű volt. Kemény pilst inkább nem tennék bele, de egy IPA-s kísérlet is érdekes lehetne.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr94289957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2012.03.06. 13:48:31

Én egy Chimay Bleu-vel, Schlenkerla Weizennel és mondjuk egy Gaffel Kölschel próbálnám ki, az elég kesernyés, de nem olyan ütősen, mint egy brutál Ipa. Amúgy a Cheddar miatt sztem bármilyen klasszik angol félbarna is jó, ha elég malátás.
süti beállítások módosítása