Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



Boldogabb világokban a gasztronómia nem csak a gazdagok játszótere. A sörben pedig az a jó, hogy még a felső kategória sem igazán drága. Ennek ellenére eddig csak drága éttermek mertek sörvacsorát tartani – a borvacsoráik közönségének. A Főzdefeszt szerint a jó sör mindenkié, ezért az április 13-i, péntek esti sörpremier mellé felkértük a Zappa konyháját, hogy dobjon össze egy három magyar sörre komponált menüsort – emberi áron: ez mai árfolyamon 3300 Ft.

A söröket nem variáltuk túl – Köleses, Keserű Méz, Tuck Barát – alap magyar kézműves sörök, egy könnyű, egy brutál és egy elegáns, egy leves, egy hús, és egy desszert.  A Köleses kipróbált gasztrosör, a Tuck Baráttal sok baj nem lehet, az igazi kérdőjel, hogy a kezelhetetlen, hisztis szuka, a Keserű Méz hogyan viselkedik majd a nyugodt erőt képviselő konfitált csülök társaságában.

A Főzdefeszt első sörvacsorája nem az olimposzi tökéletességet igyekszik bemutatni, inkább nyílt levél, gasztronómiai közfelhívás, kérdőjel. Ahogy az egész magyar kézműves sör egy nagy kérdőjel volt egy évvel ezelőtt. Most eljött az ideje, hogy felépítsünk hozzá egy izgalmas gasztronómiát! Mindenkit szeretettel látunk, és nagyon kíváncsiak vagyunk a véleményetekre.

Vacsora menü:

1. Köleses Sör - Diós sajtkrémleves, köles puffanccsal

2. Keserű Méz - Konfitált malac csülök sörrel pirítva, balzsamos ruccola salátával, mézes sörben párolt körtével

3. Tuck Barát - A „Barát” répatortája, sörhabbal

Menüsor ára: 3300.-Ft / fő

A sörvacsora a Zappa belső helyiségében zajlik 18:00- 21:00 óráig, ezen belül bármikor lehet érkezni, de asztalfoglalás szükséges, mert a vacsorán maximum 50 fő vehet részt. Asztalfoglalás: Zappa Caffe Tel.: 06 20 972-1711 „sörvacsora”.


Eközben a teraszon csapra verjük a Rizmájer tavaszköszöntő kukoricás sörét,
a Cortezt, amiben több a kukorica, mint az árpamaláta, mégis több mint 6%-os, valamint a tapolcai Stari régi-új legendás Ír Vörös sörét, és a
Csobánkai Kézműves Serfőzde fél évig érlelt, limitált kiadású amerikai komlós India Pale Ale-jét! És persze lesz Keserű Méz kifogyhatatlanul.

a sörpremier facebook-eventje, ahol megnézeted, ki mindenki lesz ott >>>
 

kecske (c) anchor brewing company

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr284375379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hamilcar 2012.04.10. 12:45:54

Valaki tud már pontosat, hogy mikor lesz a tavaszi Főzdefeszt? Jó lenne minél előbb megtudni, mert eléggé be van táblázva a májusom és még be kellene ezt is paszírozni valahová, mondjuk úgy, hogy a feleségem még ne válljon el...

Japi 2012.04.10. 20:04:30

a csobánkai ipa elérhető lesz még valahol? mondjuk a főzdefeszten?
süti beállítások módosítása