Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

torony.jpg

Nem véletlen, hogy a Békésszentandrási Sörfőzde lett a 2011-es Év Sörfőzdéje. Ők már az első Főzdefeszt előtt tudták, merre vezet a járható út – és évek óta készítik a jól bevált különlegességeiket, mint pl. a komoly kultikus kisugárzással bíró Black Rose.


De a sztori itt nem ér véget. A különlegességből mindig kell új. Az idei Főzdefesztre nem tudtak saját standdal jönni, mert olyan meredeken nő a kereslet a söreik iránt, hogy egyszerűen nem maradt elég a fesztiválra. De a Békésszentandrási sörfőző tudja a dolgát: készített egy különlegességet, a vilmoskörtés sört, az eddigi könnyű gyümölcslágerei mintájára, és küldött belőle pár hordót a Főzdebusznak, amivel elérte, hogy ezen a feszten is beszéltek róla, kóstolgatták, képben maradt. >>>

Azóta pedig már meg is érkezett az új hír Békésszentandrásról. Limitált indiáncseresznyés sört bocsátanak ki a szarvasi templom új tornyának felszentelésére július 8-án – ez lesz a Szt. Klára Toronynéző sör, amit csak akkor és ott lehet majd inni. Tehát különlegesség = új íz + kulturális kontextus + közösségi alkalom + alkalmi név és design. Köszönjük, ez így jó lesz.
Aki még nem ismerné a szortimentet, az Annák most kóstolták végig a Táfelspiccen >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr104602470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ogreface 2012.06.21. 15:39:07

...és kifog már végre egy olyan egyszerű, pils típusú sört is főzni itthon, amire biztonsággal és bármikor rájárhat az ember, mert olyan, mint amiért csehbe is szívesen kiutazik?
...vagy ezt már kérdeztem? :)

gregibroki 2012.06.25. 08:59:27

@Ogreface: soha nem volt róla szó :)
nekem amúgy szinte majdnem megfelel a fóti pils, az a főzde is jó úton jár

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2012.06.27. 09:21:35

Mi bajotok a Kissler Ősforrással? Vagy igénytelen vagyok, ha én azon elélnék?

szanisz 2012.07.02. 12:30:01

@lilakutyak: egyetértek, szerintem rendben van. a Serforrás világos sem rossz ám. A szentandrási Arany Korsót még nem teszteltem.

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2012.07.03. 08:48:36

@szanisz: A Serforrás világosra sajna nem emlékszem, az Arany Korsót viszont nálam beárnyékolja, hogy önmagánál mennyivel jobb a gyümölcsösök alapjaként.

szanisz 2012.07.03. 09:37:56

@lilakutyak: Zuglóban van egy talponálló (Gyertyános ) , ahol árulnak serforrás világost, és alkalmanként barnát, egy próbát megér.

Bud Taste 2012.07.03. 11:19:18

@szanisz: A Gyertyánosról jut eszembe, hogy a Gyertyános főzdének nagyon jól iható szűretlen világosa és zseniális barnája van Veresegyházán a Fő úton, (egy fahordó van kirakva a kerítés tetejére, mindig friss és kb. 250 Ft a korsó!
Van meggyes sör is ha ki nem fogy, de általában hamar elfogy:).

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2012.07.04. 08:44:56

@szanisz: ja, csak az a baj, hogy én Szegeden élek. Marad a Red Devil meg a Nyári Boszorkány, ha helyben akarok vásárolni.

szanisz 2012.07.04. 09:06:15

@lilakutyak: értem, ez jelentős akadály. A Nyári B nem rossz, a Télit akarom régóta megkóstolni, de az meg csak Szegeden van.

Gérard Duchemin 2012.07.04. 16:50:24

@lilakutyak: Ha már Szegeden vagy, tudnál arról mondani valamit, hogy miképp érdemes kimenni Zsombóra veres sert inni? Kocsim nincs, de lehet hogy nyáron két napot fogok Szegeden eltölteni.
A várban a kenyérfesztiválon volt ilyen zsombói veres sör, és marha jó volt.

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2012.07.05. 09:49:05

@szanisz: érdekes módon én egyszer a szegedi Coraban vettem.

@Gérard Duchemin: Zsombóra busszal a legjobb menni (menetrendek.hu), egy onnan bejáró szerint viszonylag gyakran, viszonylag későig jár (7-es kocsiállás a Mars téren, egyébként meg menetrendek.hu). Viszont a Mars téren, a piacon, az egyik oldalsó csarnokban (Anna talán?) van egy Faloda nevű hely, ahol a vörös meg a világos van csapon. Állítólag Zsombón már van barna is. Ha begyűjtenéd a barnával kapcsolatos adatokat, frissíteném a kezmuvessorok.hu-t is (alkohol, összetevők, kiszerelés).
süti beállítások módosítása