Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Bavaria.jpg

Bajorországot nem szokás rajongva szeretni, szeretik ők magukat eléggé - tegyük hozzá, van is miért. Viszont, ha valaki a sör ősforrását kutatja, egyszerűen nem kerülheti ki ezt a tájat. Folyékony Kenyér sem úszhatta meg, hogy egy pár sietős próbálkozás után végül rendesen, tervszerűen végig ne vonuljon a bajor sörtérképen. A múlt héten ezt a kellemes feladatot abszolváltam.

Miután a ratebeer térképén megállapítottam, hogy Bambergben és környékén több sörfőzde van, mint Prágában, Müchenben és Bécsben együttvéve, nyilvánvaló volt az úticél, a kiindulás még inkább, így csak össze kellett kötni a kettőt és kinézni az útba eső legígéretesebb főzdéket.

Bajorországról így elöljáróban annyit érdemes tudni, hogy Európa egyik leggazdagabb régiója, ezeréves stabilitását, a huszadik század rettenetei csak felszínesen érintették, sok a fenyő, sok a disznó, sok a magyar, sok a BMW, és az 500 éves családi vállalkozás. És persze a világ legnagyobb komlótermelője – több komló terem ebben az országban, mint Kínában és USAban együttvéve, és ez már évszázadok óta így van. A novemberi nürnbergi komlóvásár évszázadokon át az európai sörfőzők legfőbb találkahelye volt – most ennek a helyén, ugyanebben az időben tartják a Brau Beviálét, ami továbbra is az európai sörfőzők legfőbb találkahelye, és két éve FK is odatalált. >>>

bavaria2.jpg

Továbbá itt született a Reinheitsgebot (sajnos később a náci párt is), a búzasör, itt találták fel a masst - az egyliteres korsót (meg a Stiefelt, a csizma alakú korsót is), a Radlert, ami nem a kedvencünk, és az Oktoberfestet is, ahová egyáltalán nem vágyunk. Valamint azt is tudni kell, hogy borzalmas a zenéjük, de ők nagyon szeretnek rá dülöngélni népviseletben.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr884686177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása