Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



Ismét a média irányítja a pesti gasztronómiai kínálatot, a Playeren a múltkor megjelent egy nagyszerű összefoglaló cikk a magyar kézműves sört kínáló mulatókról, melyben a szerző elégikus hangnemben említette a néhai Keserű Mézes szendvicset a Wesselényi utcai éjszakából. Aztán hívott a Tüzes Vasaló, hogy annyira meghatódott, hogy ismét készítene efféle szendvicset, és megtenném-e hogy ugyanitt meghirdetem a múltkori közös akciónkat. Megtenném. Alant az akció részletei. (Újraközölt cikk következik)
 


A Wesselényi utcai Tüzes Vasaló pár hete kapott rá a kézműves sörre, konkrétan a Keserű Mézre, és mivel egy éjjel-nappali szendvicsezőről van, felbátorítottam a szakácsot, hogy az ételkínálatot is hangolja rá valamiképp az ízes sörökre, majd némi kísérletezés után eljutott egy olyan szendvicsig, ami új irányból talál harmóniát a Keserű Méz ízeihez.

Az új irány pedig elég egyértelmű, eddig a sok mustár, csülök és körte mellett mégsem került elő: kéksajt! A Tüzes Vasaló Keserű Mézhez készült vasalt szendvicse a következőképp fest: a kéksajttal megkent bagettet Keserű Méz redukcióban párolt almával betakarják, erre enyhén csípős szóssszal megkent serrano sonkát tesznek, majd szokás szerint összevasalják.

Aki meg akarja kóstolni a szendvicset az mondja be mellé a „Folyékony Kenyér” jelszót, és kap egy pohár Keserű Mézet kísérőnek. Az akció mától, május 16-tól egy hónapig, június 16-ig tart.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr524515316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2012.05.16. 11:43:07

ja, már ha van Keserű méz, mert a múltkor például nem volt, meg olyan szendvics sem, amit rendelni akartam...

Bud Taste 2012.05.16. 12:29:00

@speed: Javaslom a Mekit, ott mindig van BigMac és Coke light is :)
És bármelyik országban eszed, mindig ugyanolyan!

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2012.05.16. 12:31:18

@Bud Taste: oké, kicsit félreérthető volt, de ha valami nincs, ne legyen kiírva az étlapra, hirdetve, etc, szerintem ez 2012-ben annyira nem nagy elvárás. Egyvalami nincs oké, a kettő oké, de amikor a csaj mondja h "válasszak a tábla másik feléről", választok, és kis turkálás után, "jajj, az sincs", már egy kicsit röhejes...

Bud Taste 2012.05.16. 12:51:45

@speed: Persze egyetértek, sokszor elszáll az ember agya, de ebben az országban mindenki frusztrált, ezért kellene örülni az ilyen apróságoknak amiről ez a bejegyzés szól (bár sokan vagyunk akiknek ez nem apróság, hanem egy újabb lépés a cél felé). Bocs a modorosságért és a közhelyekért!

ozur 2012.05.16. 13:31:30

Van valami speckó neve ennek a szendvicsnek? Csak hogy tudjam, mit kérjek.

tüzes_vasaló 2012.05.16. 14:41:13

speed Nagyon sajnálom, ha nem találtál kedvedre valót a 68 féle szendvicsből, de örömömre szolgálna, ha megírnád, hogy mikor történt az eset, amikor se sör, se megfelelő szendvics nem volt.

tüzes_vasaló 2012.05.16. 14:43:45

@ozur: Nincs különösebb fantázia neve, mondd hogy a Keserű mézes bagettet kéred és tudni fogják.
Remélem ízleni fog. Természetesen a Keserű mézzel együtt.
süti beállítások módosítása