Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

brew1.jpg

Fél évvel ezelőtt jutottunk arra az elhatározásra, hogy a főzőiskolák mintájára házisörfőző iskolát alapítunk, ahol minden érdeklődő belekóstolhat a sörfőzés örömeibe. Azt éreztük, hogy rengeteg ember játszadozik a gondolattal, hogy valamilyen szinte belekóstoljon a sörfőzésbe, és mivel mi hiszünk abban, hogy a sörfőzés alapvetően demokratikus, nyílt forráskódú kreatív gasztronómiai tevékenység, úgy gondoltuk, érdemes volna ezeket a kreatív energiákat bátorítani, mederbe terelni, professzionális háttérrel ellátni. Azóta sokat alakult a projekt, feldúsult és letisztult, míg végül 25-én szombaton megnyitotta kapuit a Brew! Studio az Élesztő udvarából nyíló kis helyiségben.

brew5.jpg


A megnyitó egyben egy eseménysorozat első alkalma is volt – ezt Home Brew! Barnak neveztük, és a lényege nem a főzés, hanem a kóstolás. A Gólem Házisörfőzdét hívtuk meg, hogy mutatkozzon be a közönségnek és kóstoltassa meg a söreit az érdeklődőkkel. Gólemék két érett személyiségű házisörrel, profi csapattal és dekorációval érkeztek, így a megnyitó a lehető legjobb hangulatban telt, és egy nagy csomó ember életében először kóstolt igazi házi sört.

brew3.jpg

A Kappitány IPA egy egészen meglepően vaníliás kezdetű IPA, ami a sok maradék cukorral és a komlós végződéssel együtt egészen addiktív sört ad ki.

brew6.jpg

A következő alkalommal, júni 14-én a St. Lucas házi sörfőzde mutatkozik be, a nyár folyamán pedig összeállítjuk az oktatási programot és hamarosan beindul a valódi házisörfőző oktatás. A konkrét sörfőzés mellett mindenféle sörkóstolót, workshopot és sör-sommelier kurzust is tervezünk, ezekről hamarosan bővebbet tudunk mondani.
Addig is kövessétek a fejleményeket itt: www.facebook.com/BrewStudio

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr875328883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

soksörutánkapitány · http://www.facebook.com/Golem.Sorfozde 2013.05.28. 11:15:00

A Gólem és a Kapptiány pedig itt láthatóak, olvashatóak, előbb-utóbb kóstolhatóak: www.facebook.com/Golem.Sorfozde
süti beállítások módosítása