Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

black-garlic-kicsi.jpg

Először a pénteken kezdődő Gourmet-fesztiválon kóstolható az Élesztő fejlesztés alatt álló ételkínálata. A jövő héten a söntés mellett nyíló Élesztő Sörkonyha fontos feladata lesz, hogy csillapítsa a sörivó eposzi éhségét, ugyanakkor képes lesz meglepő és mulatságos gasztronómiai szórakoztatást nyújtani azoknak, akik inkább ízekre és élményekre vannak kiéhezve.
Disztós Péter az Élesztő Sörkonyha szakmai vezetője a Gourmet fesztiválon mutatja be az első izgalmas kompozíciót: Bitumen csoki mousse fekete fokhagymával és stout zselével. Idézem:

A mousse-t 72%-os szumátrai csokoládéból készítettük, a stout zselét a Legenda sörfőzde 12 %-os Bitumen nevű söréből, mindezt fekete fokhagyma gerezddel tálaljuk, ami a fokhagyma egy fermentált változata, ízében balzsamecetre, aszalt szilvára, medvecukorra emlékeztet, az erőteljes fokhagymaízt a fermentálásnak köszönhetően elveszítve édeskés és lágy állagot kapunk.

Összetétel:
Csoki-mousse:
500gr 72%-os csokoládé
10 tojásfehérje
100gr cukor
800gr habtejszín

Bitumen zselé:
1,5l Bitumen Stout
100gr cukor
10gr só
5gr agar-agar

Az Élesztő Sörkonyha bemutatkozó menüje a Gourmet fesztiválon:

Köleses birkahurka
borsópüré, tzatziki

Csülök Pastrami
Ropogós csülök, lilahagyma lekvárral

Sörös vaddisznógulyás friss kenyérrel

Bitumen mousse fekete fokhagymával

Keresétek az Élesztő-Léhűtő-Főzdefeszt közös standot a Gourmet-n, és kóstoljatok premier előtt Hopfanatic White Hopsot és Mrs. Wheeler Portert, valamint a jól bevált kedvenceket, Mézet, Bitument, James Brown-t, White Horse-t, és még egy sor más sört! 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr205332042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jokerpofa 2013.05.29. 13:47:55

Lesznek majd "rendes" ételek is vagy csak ez a fine dining stílus? Nincs vele gond, szeretem, csak sörhöz inkább vágnék be egy csevapcsicsit vagy egy fish and chipset például.

rambo13 2013.05.29. 16:36:50

@Jokerpofa: ezek egyáltalán nem fine dining kaják...csak jók...
a csülök pastrami mókásan hangzik:
a (marhából készült) pastrami ugyan redendően nem zsidó étel, de ők tették világhíresse,
így ez olyan mint a sólet kolbásszal:)
nekem egy kicsit zsírosnak is tűnik egy pastramihoz, de feltétlen kipróbáljuk :)

rambo13 2013.06.03. 11:10:03

Nos először is gratula!

a csokimousse abszolút győztesen került ki a nu bisztró guinness&csoki nevű, hasonló desszertjével vívott párbajból, ráadásul a bitumenes pont a 2/3-ába került...

tök jó volt, h adtatok poharat, de a címkézés egy kicsit csúnyácskává tette...

külön öröm volt a fekete bárány csak kár h iszonyatosan túl volt hűtve :(
süti beállítások módosítása