Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mein Sommer Weisse

2013.08.02. 08:54 - TonyCaviar

sommerweisse.jpg
Miért is jó, hogy Berlinben (is) szervezzük a következő Főzdefesztet? A múltkor például a berlini headquarters-be, a Badehausba beállított egy futár egy rekesz Schneider Weissével, csak úgy, a rekesz tetején pedig ott egy hétdecis pezsgősüveg az aktuális különlegességgel, a Mein Sommer Weissével.

A Schneider Weisse már sokszor előkerült, mint az egyik első nagymúltú bajor főzde (az egyik legnagyobb: a Wittelsbachoktól ők vették át több, mint egy évszázaddal ezelőtt a búzasörmonopóliumot), aki már nem csak a legnyilvánvalóbb bajor igényeket veszi figyelembe, hanem nagyban gondolkodik és a nemzetközi sörvilág főáramával is dialógusban áll. Ennek első nyilvánvaló jele volt az azóta a szortiment stabil részévé vált, nagyszerű Hopfenweisse, ami talán stílusteremtő is Európában – az amerikai white IPA, megfelelője a német hopfenweisse – magyarul búza-IPA.

Adnak rá, hogy minden évben felhelyezzék a királynőt a sakktáblára egy különkiadással, idén ezt Mein Sommer Weissének hívják, és fő attrakció a bajor komlótermesztők által nemrégiben beindított izgalmas, amerikai eredetű komlók kreatív használata. Végül aztán sehonnan sem derül ki hogy milyen komlót használtak, de az biztos, hogy valami komolyat, és bajort.

Kitöltve tejszínhabosan duzzadó hatalmas, könnyű szerkezetű habot kapunk az opálos világossárga, halovány folyadék tetején, és közben a szobát betölti a friss, csípős komlóillat. Csiklandós, fűszeres, citrusos és földes, és illetlen, kicsit ragacsos – ez lehet a Mandarina Bavaria? Mindenesetre nagyon szép.

A teste pezsgőszerű, habos és könnyű, igazi sommer-sör. Ízében leheletnyi búzamalátás savankásság és némi zöldalmás fanyarság. Az ízképlet amúgy visszafogott, semmi durvulás, az illat meredek intenzitása nem köszön vissza, könnyed, laza sör. A különkiadásos design mindig valami grandiózusabbat sejtet.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr475438295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bud Taste 2013.08.02. 09:36:04

Azt tudtad, hogy a Mandarina Bavaria-s búzasört tegnap főzte le Németh Anti Rozsnyón?

rambo13 2013.08.02. 12:30:34

@Bud Taste: senki sem a GCh sörét főzi meg???

mondjuk megértem, mire egy RIS iható lesz, addigra legalább 6 főzet búza kimegy...

reméljük jobb lesz, mint a kalt. búzák...

rambo13 2013.08.05. 07:20:46

@Áron Varga:
Russian Imperial Stout...
süti beállítások módosítása