Jó hírek vannak: elkészült az Élesztő belső tere – az érzékeny industrial-steampunk modorban összerakott söntés és látványraktár Prokai Ádám és Halász Előd kreativitását és keze munkáját dicséri. A grandopeninget 12-én tartjuk, és ebből az alkalomból átállunk a téli szortimentre, melyben kitüntetett helyet kapnak a nehéz fekete sörök. Az este két sörpremier jegyében fog telni: megszereztünk egy hordó Importert, amiből összesen 150 liter készült a magyar piacra. Kiss Hopfanatic Tamás még májusban főzte ezt a hihetetlenül sűrű fekete keserű portert, amiről nehéz megmondani mitől nem stout. A recept a Nils Hansen nevű norvég főzde nehéz rozssörén alapszik, de amikor 2013 májusában a két norvég sörfőző elutazott Kiskunhalasra, a sör némileg kisstomisodott egy jó nagy adag komló hatására. >>>
Eközben a Kárpát-medence másik végében, Rozsnyón megint megnyertük a Kaltenecker Házisörfőző-versenyét. Ezúttal Németh Antal Katalin Cárnő nevű Russian Imperial Stout-ja lett a Grand Champion. Nem véletlen: ez egy tökéletes, klasszikus R.I.S., szénfekete, száraz, nehezen csorduló folyadék, a sörkészítés egyik vitathatatlan végpontja. A győzelem után Anti azonnal megfőzte a következő adagot, ami egészen pontosan október 12-én fogja elérni az ideális érettségi fokot, amikor a legszebb arcát mutatja. Persze 13-án sem lesz vacak, csak nem valószínű, hogy marad. >>>