Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

lfbplane.jpg

Tegnap este, több hónapnyi kemény munka gyümölcsébe haraptunk bele, amikor megkóstoltuk a Love Not War nevű londoni Red Ale-t. Ez az első sör azok közül, amiket Londonból importáltunk. A munka és az érdem nagy része Németh Andrásé, londoni emberünké, aki az elmúlt fél évet azzal töltötte, hogy felderítette a gombamódra szaporodó londoni sörfőzdék legjobbjait, összebarátkozott velük, és meggyőzte őket, hogy van abban valami jó, ha egy távoli kis gyarmatra küldenek egy pár hordó sört, és vállalják az evvel járó összes macerát. Úgyhogy mindenkinek köszönjük a közreműködést az első Élesztő-importban, lehet menni kóstolni. Az importkalandokról és a sörszállító Spitfire-ekről bővebben itt lehet olvasni >>>

LFB.jpg

A Love Not War már csapon van és meglepően selymes, kifejezetten angolos hangulatú, erősen és szépen komlózott red ale-ről van szó. A következő a Hackney Hopster lesz, aztán jön a többi. Alant a sörök leírásai:

LFB love not war.jpg

LFB – Love not War, 4,2%
Ezt az elmerengős Red Ale-t először a 2011 londoni zavargások idején, a főzdében elbarikádozva főztük, és úgy általában a szeretet és béke dicsőítésének szántuk. Maláta és komló igaz szerelméből született, selymes textúrájú, gazdag körtés és nyári gyümölcsös karakteréhez lágy karamellás ízek simulnak.

LFBHackney-Hopster.jpg

LFB Hackney Hopster - 4.2%
A Hackney Hopster egy kedélyes, fiatal Pacific Pale Ale. Uj-zélandi es amerikai komlókkal készült, grépfrút, citromhús és egres aromáját hordozza.

LFB Black Path Porter - 4.2%

Ezt a sört egy legendák ködébe vesző és templomos lovagok által oltalmazott kereskedelmi útvonalról neveztük el, ami Walthamstow-t kötötte össze Smithfield’s-zel és pont a főzde mögött haladt el. A Főzőmesterünk, Fabio Israel, azt gondolja, hogy hallotta a régvolt fuvarozókat pusmogni, ahogy szállímányukkal elhaladtak ezen az úton. Esküszik rá, hogy egy fekete, malátás főzetről beszéltek, tele kávés és csokoládés aromákkal, amik majd megmelengetik az ember szívét a hosszú utazás végén.

LFB Shoreditch Triangle IPA – 6.0%

Egy árnyékos fa alatt ül Arpa, Zab es Búza valahol faluhelyen, egyszercsak az évszázadokkal ezelötti Amerikából feltűnik Columbus és egy Chinook indián. Arpa odafordul Zabhoz és Búzához: “Ez meg hogyan lehetséges?!” Columbus és az indián odavet valami olyasmit, hogy Shoreditch-ba tartanak, Londonban. A többi történelem. Ez a rövidített verzió. Ha a részletes változatra vagy kiváncsi, igyál ebből a sörből és minden világos lesz.

lfbCrate.jpg

És végül, hogy a következő szállítmányból is egy kis zelítőt kapjunk, csapra verünk egy hordó Crate Lagert. Ez állítólag egy a szokásosnál mérföldekkel intenzívebb ízhatással rendelkező borostyánszínű sör.

LFBinEleszto.jpg

És most úgy fest, novemberben a kapcsolatok további ápolása végett, személyesen is meglátogatjuk a főzdéket, és akkor többet megtudunk azokról, akik mindezt megfőzték.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr715606096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rambo13 2013.10.30. 15:16:38

hehe, pont ma bosszankodtam rajta, h ígérgettetek nekünk fűt-fát, hogy majd lesznek itten jó angol sörök, erre tessék :)
gratula

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2013.11.03. 19:14:12

a Red Ale nagyon jó kis darab Klasszik gyümölcsös észterek, sütis maláta, barackos Golding komló és vélhetően markáns Fuggles keserű a lecsengésben, igazi kellemes korty a szigetről...

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2013.11.04. 15:13:09

@rambo13: Ez esetben mellé :) - Tévedni...
Valóban, az Amarillo is határozottan barackos aromájú komló.

rambo13 2013.11.04. 16:35:57

@pif: nekem az amarilloról mindig a narancs ugrik be...

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2013.11.04. 16:58:53

@rambo13: sorbuvar.blog.hu/2011/08/24/a_malomba_de_molen_amarillo_imperial_double_ipa
"Az Amarillo illata akár egy bódító szuperbólé. Kevés muskotályos szőlő, trópusi gyümölcsök - mangó és maracuja, - és legfőképpen intenzív sárgabarack."

rambo13 2013.11.04. 17:13:54

@pif: abszolúte elhiszem, sőt egy másik single hop amarillonál is leírtad ezeket,akkor sem vitatkoztam :):):):):)

csak nekem az ugrik be :) de nem csak nekem:
beerlegends.com/amarillo-hops
www.brew365.com/hops_amarillo.php

viszont EKG-val teljesen egyetértek, az nagyon kellemesen barackos

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2013.11.04. 17:53:14

@rambo13: EKG? Ja, East Kent Golding. Hát igen, volt itt már Amarillo magyar kézből is! Bár azóta sok IPA lefolyt a torkunkon...
Küldtem privát üzenetet a freemailre...
süti beállítások módosítása