A Kalász Limited Edition egy több éves együttműködés gyümölcse a Palóc sörfőzde és Takács Péter között. A Palóc Kalász búzasöre ez idáig szűretlen változatban csak a Főzdefesztek alkalmával jutott el a fogyasztóhoz, mivel a forgalomban lévő palackozott változat szűrt (Kristallweizen).
A Dunakanyar IPA sikere után egy újabb merészen komlózott sör ötlete merült fel, amihez sikerült szerezni egy adag organikus Nelson Sauvin komlót. Az aranyárban árult komló az utolsó levélig megérte a pénzét, a whirlpoolba történt adagolásnál nemcsak a főzőterem de az egész főzde úszott az aromájában.
A sör illata a Nelson Sauvin utánozhatatlan egres, méz és trópusi gyümölcs aromája mellett a búzasörökre jellemző kenyeres, szegfűszeges, banános jegyekkel is leírható.
Ízében a komló, maláta és búza mellett a méz és banán jegyek dominálnak.
Keddtől elvileg kóstolható az Élesztőben.