Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

beldor1.jpg


Némi feltűnést keltett, amikor pár hete ezt a kis harcos A4-es üzenetet posztoltam, senki nem tudta a megoldást, én azóta kiderítettem, íme a sztori:

Pár házra a jogi kartól és az Egyetem tértől éldegélt békésen egy kis belga söröző, a BelD’or. Egészen addig, amíg a ház tulajdonosa, a főbérlő, az ír üzletember vásárlót nem talált a szinte teljesen lakatlan műemléképületre egy magyar ingatlanmogul személyében. Ekkor ügyvédei körében ülve felszólította a sörözőt üzemeltető fiatalokat a távozásra. Ám mivel nekik 10 éves bérleti szerződésük van a helyiségre, nem értették miért kellene elmenniük. Erre begipszkartonozták az ablakaikat (a gipszkartont később a műemlékvédelem sikítva távolította el) és kénytelenek voltak bezárni, érezték, hogy jobb volna csendesen lelépni, ezért megjelölték az összeget, ami megtéríti a beruházásukat és az elmaradt hasznukat. Erre a kb. 40 ingatlan felett rendelkező mogul összerezzent és azt mondta, akkor inkább maradjanak. Akkor azonban már be volt zárva a kocsma, és a beldorosok nem tudták mit tegyenek. Kártérítési igényükre a főbérlő nem reagált, illetve reagált csak nem szóban: elzárta a vizet. Erre persze nem volt joga, úgyhogy az önkormányzattal ezt vissza lehetett kapcsoltatni. Aztán elzárta a fűtést: erre sem volt joga. Azonban minden ilyen elzárás pár nap kiesést jelent, és így a beldorosok nem mertek kinyitni. Aztán ahogy mérgesedett a helyzet, ők is egyre magabiztosabbá váltak. Pontosan tudják, hogy ezt nem lehet velük csinálni: a jog őket védi. Ezt mutatja az is, hogy a támadó fél már a harmadik ügyvédet rúgta ki az ügy kezdete óta. Ám az is igaz, hogy a jog gyeplője lazán fogja a dúsgazdag befektetőt, ha az úgy érzi, bármit megtehet, ezért jogszerű szerződésük ellenére sem érzik magukat biztonságban. Ezért úgy döntöttek, ők lépnek először.

beldor2.jpg

Elhatározták, hogy így is kinyitnak. Szombaton nyílik tehát az ostromlott Bel d’or Pop-up Pub, ahol egy vendéglátóipari kísérlet keretében bizonytalan ideig magyar sörkülönlegességeket árulnak. Ezen belül egy másik kísérlet is zajlik. A csapokat kifelé fordították, így mindenki magának csapolhat és a szokásos fogyasztói henyeséget félretéve részt vehet egy ostromzár alá vont kis kocsma szabadságharcában.

Szombaton itt tehetsz az ügyért és magadért >>>

beldor3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr135699515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rambo13 2013.12.19. 14:23:30

hajrá a fiataloknak!
elég közelről ismerek egy ilyen ingatlanmogult, nem lepődtem meg a leírt storyn, sajnos ezt ma mindenhol így vagy durvábban intézik...
mondjuk a helyszín, nevezetesen, h "pár házra a jogi kartól" külön pikantériát ad az ügynek...nincs vmi jogász prof, aki ott szokott iszogatni? segíthetne a srácoknak...

amúgy mijaz a csobánkai búza????

Hamilcar 2013.12.19. 14:58:59

Ezt a csobánkai sört én is nagy érdeklődéssel figyeltem a tábla képén. Elvileg az bezárt. Most ez egy maradék hordó, vagy mégis főznek?

Sörapu 2013.12.19. 15:27:25

Együttérzésem jeléül felajánlok az üzemeltetőknek egy 30 literes hordó, szabadon választott fajtájú fóti sört.

Bud Taste 2013.12.20. 06:47:53

Csatlakozom Sörapuhoz, engem is megérintett a történet és az elszántság, ahogyan a BelD'or harcol az igazáért.
Ha elfogadják, én is felajánlok egy 30-as hordó "BelD'or Bites Back!' IPA-t és ha elküldik privátban a logójukat, még plakátot is csinálok hozzá.
Számomra volt még egy pozitív hozadéka a történetnek, végre méltó nevet találtam a Chocolat Stoutnak, innentől Revenge Is Sweet (Édes bosszú)a neve.

szempontpuska 2014.03.21. 10:28:17

Gondolom Cs. Péter az az ingatlanmogul. Lassan övé meg Rogáné lesz az egész belváros

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.03.21. 14:20:51

Kint van a sztori a Cinken. Olvasta Mezős Nárcisz, a költőnő is, akitől ma ezt a verset kaptam:

Megmondja, merre hány méter.
Természetvédelmi hibák?
Ahol megjelenik Péter,
nyomban kinyílnak a csipák.

Bud Taste 2014.03.21. 14:41:18

@Holger Hartland: szerencséd, hogy már nem él Holger prof. mer' most eltanácsolna...
süti beállítások módosítása