Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

methusalem.jpg

Németországban annyi sör van, és olyan erős a hagyományos sörkultúra nyomása, hogy néha egészen elvesznek a különlegességek, az igazi szép mutatványok. Az általános Reinheitsgebot előtti német sörkultúra felkutatása is évek óta zajlik, csak éppen nehéz ezekkel a sörökkel találkozni. Ilyen a Methusalem is - egy dortmundi Adambier, ami az Altbier legnemesebb válfaja, tulajdonképpen egy felsőerjesztésű duplabak, amit alkalomadtán tíz évig is érleltek.

Vöröses kólaszín, csiklandós savanyú illat – vagy simán romlott, ha úgy tetszik – kicsit a savanyúkáposztára emlékeztet. Habja szinte semmi, az íze viszont azonnal elbűvölő. Az első korty teljesen belga apátsági dubbel. Gyönyörű, illatos, aszaltgyümölcsök, szilva, mazsola, kandírozott gyümölcs, a lecsengésben ismét egy kis savanyúkáposztával, de sokkal kevésbé, mint az illatban, tényleg csak mintha azért lenne ott, hogy ne legyen túl gejl. Azon túl sherry-íze van, hordós, az egész nagyo szép és méltóságteljes. A palackért köszönet Felixnek, a Berlin Beer Academytől, aki nekem adta az üveget egy név kíséretében – Sebastian Sauer, és hogy ezt a nevet érdemes megjegyezni. Savanyú Sebestyén a kölni Freigeist sörmanufaktúra vezető egyénisége, aki történelmi receptek újraélesztésével szerzett magának hírnevet.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr355846772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bud Taste 2014.03.07. 10:52:07

Sauer feleségét a bájos Pedio Coccust is illene megemlíteni aki szintén tagja a Berlin Beer Academynek, ill. levelező tagjait sem kéne kihagyni, közéjük tartozik még a török-skót házaspár Dia Cetil és Butter Scotch, illetve a perzsa-amerikai páros Ace Taldehid és Apple Green is. Mindnyájan rendelkeznek DMS certifikációval a PhD mellett!

rambo13 2014.03.07. 11:23:47

@Bud Taste: he-he:
Ace Taldehid unokatestvére Benz al Dehid kimaradt, de h vki kíváncsi itt az egész évfolyam:
www.aroxa.com/beer/where/flavour-type/off--to-flavour

Bud Taste 2014.03.07. 11:29:24

@rambo13: Kicsit le vagy maradva, Benz már a Daimler csapatát erősíti...

Bud Taste 2014.03.07. 11:52:52

@rambo13: "itt az egész évfolyam:
http://www.aroxa.com/beer/where/flavour-type/off--to-flavour"

különben se linkeskedjél mer összekevered a Violát a fiolával! Ezek nem emberek itt a linken a dobozokba, hanem fiolák Margit! Nóóómális?! Németül a fiola nem Viola, pláne nem Fiona, hanem Ampulle Rambó! Ezek itt a képeken nem a berlini évfolyam Rambó!!! Nóómális?

rambo13 2014.03.07. 11:56:57

@Bud Taste: :)
azt halkan jegyzem meg, h Laár kollega apukámmal járt egy iskolába, sőt egy padban ültek, nemrég költözött vissza szomszéd házba...
no de a lényeg, h apukám istván és anyukám margit :)

Bud Taste 2014.03.07. 12:01:39

@rambo13: Hát akkor legalábbis furcsa, hogy Rád nem ragadt ebből semmi:)
Nem kéne annyit a netet túrni, lehet Neked is jutnának viccesek eszedbe néha:)

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2014.03.07. 12:48:45

@Bud Taste: @rambo13: Asszem itt az újabb Karinthy novella: A Hato Dikíztől a Mö Szjövö D'or -ig :)

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2014.03.18. 15:00:26

Na, engem meg a Meth magyarázata érdekelne. Nem linkelek, guglizzatok, ha nálam konszolidáltabbra szocializált benneteket a valóság, és nem tudjátok, mi az! :) Sz'al mire utal, ha nem arra?
süti beállítások módosítása