Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

potsdam1.jpg

A múlt héten ráleltünk Berlin legpatinásabb sörfőzdéjére: a Braumanufaktur Potsdam a Templiner See partján fekszik idilli környezetben, egy fenyőerdő tövében. Az idill odabent egy százévesnél is öregebb réz főzőüsttel és számtalan kitömött vadászzsákmánnyal folytatódik, majd az árnyas, madárcsicsergéstől visszhangzó sörkertben végződik, ahol malátatörkölyből készült kenyeret eszegettünk a helyi sörökkel. De a legjobb mégis, az hogy a Postdamer Stange, a Braumanufaktur Postdam alapsöre egészen kiváló mindennapi frissítő ital.

potsdam12.jpg

Pontosan nem értem, hogy készül, mert a nyelvi nehézségeket nem sikerült teljesen leküzdeni, de annyit értettem, hogy egyszerre felsőerjesztésű és alsóerjesztésű, valamint az árpamalátán kívül búzamaláta is van benne. Mindenesetre nagyszerű, egyszerre frissítő és tápláló, átlátszatlanul szűretlen narancsszínű sör, csiklandós kajszibarackos gyümölcsösséggel, amit a városban nemigen kapni sehol. Mostanáig. Ezentúl gondoskodunk róla, hogy a Hopfenreichben mindig legyen csapon. Egyelőre úgy fest, hogy ez lesz az alapsörünk.

potsdam2.jpg

Last week we found the most tarnished brewery of Berlin: the Braumanufaktur Potsdam is situated on the shore of Templiner See among bucolic surroundings, at the legs of a hill covered by ancient pine trees. Bucolic surroundings hide an idyllic brewery featuring a century-old copper mash tun and quite a few stuffed animals. Its Forsthaus Templin after all. The idyll continues with a shady beer-garden full of birdsong, where we had the chance to taste the brewer’s bread baked of rest of the mash.

potsdam3.jpg

But the best of all is their refreshing beautiful session beer – Potsdamer Stange. I did not quite get how it is made – because of the language barrier – but I understood its top- and bottomfermented at the same time, and it has barley plus wheat malt in it. This beer is refreshing and nourishing at the same time, it is a totally hazy orange hue, with an apricot fruitiness, and you cannot really get it in anywhere tapped in town. Until now. From now on we take care to always have it on tap at Hopfenreich, Kreuzberg. It seems we found our basic all-day session drink!

potsdam4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr516487179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása