Évek óta hívnak, évek óta tervezgetjük, végre eljött az idő. Megrendezzük az első szegedi Főzdefesztet október 17-19-ig, a Széchenyi téren.
Szeged, a napfény és a fesztiválok városa, legalább olyan nyitott és nyüzsgő környezet, mint a pesti belváros, melynek közönsége annak idején kirobbantotta a fővárosi sörforradalmat. Most Szegeden a sor, hogy megcsinálja a maga forradalmát.
Ott lesz egy pár régi ismerős, mint Fót, Serforrás, Gyertyános vagy a Kapucinus, és lesz egy pár frissebb belépő, mint pl. a Sümeg Beer vagy az amerikai Kentucky Ales. És lesz egy egészen új szereplő, aki még sosem volt Főzdefeszten: a Debreceni Kézműves Sörfőzde!
Lesz egy pár sörpremierünk is. A Fóti Kézműves Sörfőzde a szegedi Főzdefeszten mutatja be Romanov nevezetű Russian Imperial Stoutját, ami annál is érdekesebb, hiszen Fót eddig alig-alig merészkedett a barna sörök világába, felsőerjesztésű stílusokat pedig még konkrétan soha nem csinált – a Romanov hat féle malátából és három féle komlóból készült, extra erős és testes fekete stout!
A Legenda holnap mutatja be első whiskyshordóban érlelt sörét, a szépen eltalált címkével és névvel megjelenő Game Over-t. A Bourbonos hordó először nem olyan régen a Kentucky Ales-zel tűnt fel itthon szélesebb körben, de most megkapja azt, amit az óvatos amerikaiak kihagytak belőle – a 12%.-os alkoholfokot, ami a Legenda utcában már jól be van gyakorolva.
A Főzdefeszt is felállítja saját, főképp gerillákat árusító standját, ahol Csupor marci készül egy különleges, ám egyelőre titkos tartalmú bemutatóval.
A Street Food Show-t ezúttal saját erőből tesszük hozzá Főzdefeszt Food Selection néven, és a nagy nevek, min pl. a Zing Burger mellett olyan újdonságokkal is tudunk szolgálni, mint az Erdélyből érkező medvepörköltöző, vagy a nálunk először bemutatkozó valóban elképesztő méretű Befaló Bill XXL Barbecue, amit a szerkesztőségben csak krematóriumnak becézünk.
Ha érdekel, ki lesz ott, itt a facebook.esemény:
https://www.facebook.com/events/1479252962347141/