Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Dohánybiznisz

2014.11.03. 09:16 - TonyCaviar

keto.jpg

KETO – RePorter
dohányleveles porter (Kentucky-Toscano dohánnyal)

 

Van egy hűtőszekrény a Hopfenreich konyhájában, amire úgy tekintek mint valami alternatív mailboxra, amibe levelek helyett sör érkezik. Ha arra járok, kiürítem, ott találtam ezt a figyelemre méltó olasz sört is.

Szép fekete folyadék, kávébarna masszív habbal, pörkölt és gyümölcsös illatokkal. Savankás, gyümölcsös kezdet sejtésszerű tőzegfüsttel a háttérben lassan egy gyönyörűen kiegyensúlyozott, könnyed csokoládés üdítőitalba fordul, de azért azt hiszem egy klasszikus angol porternél egyszerre édesebb és fanyarabb is. Szép, selymes teste van, egy kicsit talán borszerűen vékony, mint sok más olasz sör. A végén pedig érezni egy kis pikáns, szilvás, likőrös, konyakos csípést, ami a könnyed feketecsoki-habot elegánssá teszi, és megannyi szép német duplabakot és belga dubbelt juttat az eszünkbe.

Ahogy melegszik, egyre aromatikusabb és azt hiszem, érezni vélem a dohányt is, és egyre több füstöt. A sokadik kortyra a befejező keserűség eredetét már inkább a dohánylevélben találom meg, mint a komlóban.

Elegáns fekete sör, visz magával az éjszakába. A dohánylevél nagyon tetszik.

A főzdét Leonardo di Vincenzo alapította 2005-ben, a Róma környéki Borgóban, évekig tartó európai és angliai sörügyi tanulmányútja után. Mára ő az egyik legnevesebb (és legdélibb) olasz birreria artigianale a Baladin mellett, akit pár éve mi is meglátogattunk. Együtt nyitották meg a New York-i Eataly tetején a a La Birreria nevű sörfőzde-pubot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr276854325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása