Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

dj Mikkeller

2015.02.05. 09:17 - TonyCaviar

_mg_6547_4.jpg
Mikkeller - Crooked Moon Tatoo @ deProof Bouwerij
>>Black Ink and Blood<<

 

Tekintélyes, hétdecis, szürke papírba tekert sör várakozik rám a Hopfenreich hűvös pincéjében. Egy húsz eurós Mikkeller, 16,5 %-os imperial stout, komoly várakozásokkal vetkőztetem.

Ahogy töltöm, már látom, hogy ez most nem a szokásos olajosan csurgó, hatalmas testű sátánista stout, hanem valami más. Könnyen csordul és a feketébe vöröses árnyalatok vegyülnek. A habja kapuccsínószínű.

Az illata elég fura – kávé és erjedt ribizli meg málnaszag – ekkor olvasom csak el jobban a cimkét, amire oda van írva, hogy rapsberry stout. Innentől mindenre el vagyok készülve és meg is kapom.

A korty eleje szikrázó édes málnaszirup, de nem annyira friss málna inkább a magraharapós virágporos, parfümös, állott málna. Aztán ahogy halad lefelé egyre savanyúbb lesz és hirtelen egy lambic képződik meg a számban. De mielőtt bármiféle következtetésre jutnék, az egész imbolygó építmény a szemem láttára belefúródik a földbe és ahogy lecsorog a torkomon földszáraz kakaóporos black metal stouttá érik.

_mg_6553_2.jpg

A könnyű test ellenére végig nem érződik a 16,5% alkohol. Valahol a lambic és a stout közt félúton egy unicumszerű likőr is megképződik, egy kis komlót is érezni, de sokkal inkább a pörkölt maláta keserűje dominál.

Tulajdonképpen a leginkább a régi békésszentandrási Szent András Könnnyére emlékeztet, csak sokkal komplexebb és még mindig nem értem, hogyan lehet egy sör egyszerre gyümölcsös lambic és stout. Már, hogy ezt milyen élesztőkkel lehet így összedominózni.

Nagyon kemény posztapokaliptikus diszharmónia, dj Mikkeller egy rizsporos Mozartot kever át norvég fűrészelős black metalba.

Pár korty és kúszik fel az alkohol a vállamon, még jó, hogy hétdecis, eszedbe sem jut egyedül nekivágni. Kifejezetten nehéz inni, de a végére annyira megszeretjük, hogy nem is nagyon innánk mást már aznap este.

dj. Mikkellert amúgy mostantól a Radeberger-Oetker Group álló Braufaktum forgalmazza Németországban, és minden bizonnyal ott lesz a Braufest Berlin International-on (2015.05.14-17) >>>

 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr857140061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása