A Black Mamma inkább partidrog, mint gasztrosör, ezért igazi kihívásnak tűnt ételpárosítást találni mellé – Dacota csapta le a felvetést ezzel a fekete kagylós kompozícióval. A fekete kagyló sült krumplival tipikus párja a belga witbiereknek – ennek fényében talán még merészebb a gondolat egy kávés stuothoz próbálni. Az ellentétek kisímítása véget a kagyló főzőleve kapott az egy deci Black Mamma mellé egy kis tejszínt, a kávé füstösségét pedig egy kis sült baconnel egyensúlyoztuk ki. Így lett tökéletes. Azt nem mondanám, hogy szándékosan, de a kicsit odaégett bagett leheletnyi szenes ízei véletlenrandiztak a pörköltmaláta pörköltségével, ami egy harmadik szinten is összeillesztette a harmóniát.
Hozzávalók:
1 kg feketekagyló, 1 dl Black Mamma, 1 dl tejszín, 2 csokor petrezselyem, só, bors, 6 szelet zsíros bacon, 1 salotta, 3 gerezd fokhagyma
A bacont felkockázzuk, kis lángon kiolvasztjuk a zsírját. Szűrőkanállal kivesszük, félrerakjuk. A salottát és a fokhagymát apróra vágjuk, kis lángon 2-3 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a sört, pár percig forraljuk.
Mehet bele a kagyló, fedjük le, és 3-5 percig főzzük, ne keverjük, csak rázogassuk
Öntsük rá a tejszínt, rázzuk át, szórjuk rá a petrezselymet, és azonnal tálaljuk
Rusztikus, kívül ropogós, belül puha pirítóssal
Felnőtt tartalom!
Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.
A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.