Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

zircbuza.jpg

Az idei őszi Főzdefeszt sztárvendége egyértelműen a Zirci Apátsági Sörfőzde. A magyar sörforradalom rövid történetében kevés ilyen korrektül átgondolt, megalapozott projekt van, mint amilyen ez a zirci itt – a projektről korábban már írtam itt >>>

Lássuk, hát a söreiket.

Az elegánsan archaizáló, mégis kortárs sörcímke üde napsárga színű folyadékot takar. A palack felpattintása után erős és kellemes búzasör illat fűszerezi a levegőt. A bevezetés profi, innentől csupa jó dolgot feltételezünk a sörről. A habja masszív, közepesen tartós.

Az első korty nem a szokásos buja és tömött búzasör-ízeket hozza. Inkább egy könnyű ivósör kellemesen pikáns keserűségét, és a korty lágyan csúszik le a torkunkon. Különösebb reveláció nélkül, de kellemesen és közérthetően. Akár egy pilsbe oltott búzasör.

Később tetten érhető benne egy szép búzaélesztős zamat, de csak idézet szinten, az utóíz haloványan citrusos komlóssága előtt egy kicsivel.

Ahogy látni fogjuk az egész szortimentnél (ja, nem, bocs a pilzenit megittam valamelyik este egy hajtásra és nem maradt több, ezért abból nem lesz szakmai kóstolás), ez a búza is az ihatóság trendjének tökéletes kiteljesedése.
Nem véletlenül mondtam, hogy átgondolt a projekt. Komoly sörfőzde nyílt Zircen, országos terjesztésre berendezve, olyan programmal, ami mindenkihez szól – lásd: első valódi magyar kolostori sör. A receptek is ebben a szellemben készültek: a kortárs szájíznek igyekeznek tetszeni a sörforradalom tapasztalatait felhasználva.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr877750266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alehunter 2015.10.03. 19:20:28

neked mennyit fizettek, hogy a hulladfék söreiket ihatónak tálald,TonyCaviar?!
egy szégyen a sör is, meg az is, amit művelsz a főzde égbe marasztalásával!hogy a mondakörnél maradjak: 30 ezüstpénzért megérte?!?
innentől a szememben nullát érsz, Caviar, pedig évek óta napi szinten követtelek és eddig adtam a véleményedre.

TonyCaviar 2015.10.12. 11:41:26

@alehunter: sajnálom, hogy így érzed. Mivel ott voltam a dolog születésénél, drukkoltam neki és felfogtam, hogy a cél nem egy igazi craft-beer, hanem az, hogy jobb, izgalmasabb, kulturális marketinggel beállni a Heineken helyére, nem is úgy értékeltem a söröket, ahogy azt tettem volna, ha egy alanyi sörfőző bocsátja ki ezeket. Igyekeztem a helyén kezelni, én sem gondolom, hogy zseniálisak ezek a sörök, de nem sok értelmét láttam kritikusként "büntetni" a sztorit, ami egy szinten mégiscsak annak a jele, hogy Magyarországon diverzifikálódik a sörmezőny, és új lehetőségek nyílnak, ami mégiscsak a jobb sörkultúra irányába mutat. Azt hiszem ez a blog már rég nem arról szól, hogy megmondom, mi a finom és mi a szar, nem közvetlen fogyasztási tanácsokat adok, hanem a sörkultúra fejlődését dokumentálom, különös tekintettel a saját tevékenységemre:)
süti beállítások módosítása