Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

maltman.jpg

A X. Főzdefeszten számos újfajta sörjelenség mutatkozik be, ezek közül csak a legérdekesebbek az egyházi sörök. De itt van mindjárt utána a Maltman. Messziről látszik rajta, hogy nem a hagyományos kisüzemi struktúrákban készült. Nem egy individualista sörfőző agymenése, nem egy bevállalós gerilla, nem egy veterán sörmester újítása… de akkor mi? Az első jel, hogy egyszerre jelent meg belőle az egész szortiment, ami jól átgondolt és alaposan megfinanszírozott projektre utal. A design minőségi, de azon is látszik, hogy nem a sörvilágból való kéz rajzolta. Elegáns, tetszetős, ötletes, de kicsit távolságtartó és túl kimódolt. Ezt egy ügynökség csiszolta ilyenre. Amúgy jó lett.

De végül is alapelvünk, hogy a sört kóstolgassuk, ne a körítést nézzük. A Bohemien Pilsenerre esett a választásom. Korrekt rézszíne van, veretes malátaíze - gazdag és harsanó.Az első kortynál tudom, hogy ez egy nagyon korrekt pilzeni. Az utóízben kiteljesedő kellemes, férfias, földes keserűség csak még jobban meggyőz. És azonnal be is ugrik, hol ittam ilyesmit. Tavaly ilyekor az IKKONA próbált hasonlóan veretes klasszikus sörrel betürni a magyar piacra – csak kicsit talán drága volt. Forgatom a címkét, és meg is találom: gyártja: az IKKONA BREWERY, Rozsnyón. Hasonlít is az IKKONA pilzenijére csak jobb.

Az American Wheat Ale-t is megkóstoltam, ami szintén nem egy rossz darab - kicsit vaskos, kicsit harsány, de intenzíven kielégítő.

Annyit sikerült a szortimentről megtudnom, hogy egy magyar cég áll a projekt mögött, aki eleddig főképp nagykereskedéssel foglalkozott, és most ezzel a szortimenttel teszteli a piacot, hogy érdemes-e komolyabban is beszállnia a kézművessör bizniszbe. Hát én így elsőre azt javasolnám, segítsünk a tesztelésben, mert ezek elég korrekt söröknek tűnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr287767038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serkoptató 2015.09.07. 12:03:28

Tesztelnék én, de óvatos vagyok, mert elég durva árakon láttam az egyik lánc egységében.
750 egy 0,33-as pilseniért egyszerűen szemérmetlenül sok.

Kokó63 2015.09.07. 13:57:11

Jó a Pilseni, isteni az IPA, a feketéjük még a hűtőben figyel. Viszont ellenséges árakon vettem őket.

ElPadre 2015.09.07. 16:48:07

ja, ezek a 700+ árak egy 0.33-ért már túl vannak lőve. egy fél literes 600 körül, az már teljesen oké.

bár engem ez hol érdekel, én a csapházból csapoltatom az egy litereket. :)
süti beállítások módosítása