Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mauritius

2015.09.11. 08:42 - TonyCaviar

izsak.jpg

Bakonybél igazi elvarázsolt kis bakonyi falu, közepén a környezetéhez képest monumentális Szt. Mauritiusz Monostorral. A képen is látható Izsák testvér vezet körbe a parkon és gyógynövénykerten, melyet átitat a nyugalom és a spiritualitás. Embert alig látunk az augusztusi hőségben. Megtudjuk, hogy a kolostor adminisztratíve a Pannonhalmi Apátsághoz tartozik, de külön büdzséje van és majdhogynem önellátó: azaz az általa készített termékek hasznából fenn tudja tartani magát. Így került a sör is a képbe. A Bors Sörfőzdében főzetik a Vitalist és a Mauritiust, melyek szépen beleilleszkednek a gyógynövényes bonbonok, és gyógynövénylikőrök közé, melyeket a monostr kis látogatói boltjában lehet kapni.
A Vitalist csak az apátságban kóstoltam. Nem vagyok nagy rajongója a fura ízű gyógynövényekkel megteket söröknek, de a Vitalis egész iható volt. A Mauritius azonban sokkal jobban ízlett, ezért azt hazavittem és megkóstoltam.

mauritius.jpg
Ódon mézsszín, hamar illanó sárgás hab, aszaltszilva és méz illata. Íze keksz és narancslekvár, kicsit a St. Bernardusra rímel, de annál férfiasabb, komlósabb, a Tuck Barát mézessége van benne… nem véletlenül: ez a Tuck Barát átdolgozott változata, annál sokkal belgásabb, elegánsabb.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr787776198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krutzifix 2015.09.12. 20:21:49

A kedvenc mondatom: " A Mauritius azonban sokkal jobban ízlett, ezért azt hazavittem és megkóstoltam." Próbálok rájönni, ha a helyszínen nem kóstolta meg a sört, akkor hogy van az, hogy az jobban ízlett? Kizárásos alapon?

TonyCaviar 2015.09.13. 11:25:35

@Krutzifix: nem írtam, hogy a másodikat nem kóstoltam meg:) a kezemet figyeld:)

delorian 2015.09.14. 15:35:04

Ja, ez tényleg ott van. Kifejezetten finom lett.

A másik reverendás "belgát" például simán kenterbe veri.

Tehát Bakonybél-Zircz 1-0

axolotl77 2015.09.17. 09:31:12

Nem csak a zirci söröket veri agyon, de a székesfehérvári porter sem olyan lett - szerintem - mint kellett volna lennie. Többen is észrevettük, hogy az savanykás volt. (Vagy eleve ez volt a szándék?)
A bakonybélieknek mindkét sörét ittam, és teljesen elégedett voltam velük. Külön köszönet érte a Borsnak.
süti beállítások módosítása