Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

sorkonyv1.jpg

Csütörtök délután a Rosenstein étteremben mutatták be a 2011-es sörrendszerváltás óta megjelent első átfogó sörkönyvet, melyben a legújabbkori sörforradalom történetén túl a sörgasztronómia és a sörkoktélok szintén egészen új keletű fogalmaiba is betekintést nyerhetünk.

Nov12-én, csütörtökön este, pedig az Élesztőben is bemutatják a Sörkönyvet, ahová már csak azért is érdemes eljönni, mert itt 30%-kal olcsóban meg lehet venni az amúgy 5990Ft-ba kerülő könyvet. >>>

Ezekben az időkben annyira gyorsan változik a hazai és külföldi sörtérkép, hogy egy ilyen részletes, mégis átfogó kiadás szükségszerűen hamar elavul, de ami a lényeg, hogy Vétek György, veterán söríró, a könyv értelmi és konkrét szerzője, ebben a pillanatban kifejezetten aktuális szöveget tett le az asztalra, benne egészen új és kiszámíthatatlan jövőjű jelenségekkel, kis főzdékkel, gerillákkal.

sorkonyv3.jpg

A gasztronómiai részt Rosenstein Robi írta, akinél magam se találtam volna alkalmasabb embert erre a szerepre. Robit tehetsége és nyitottsága tökéletesen alkalmassá teszi arra, hogy hozzátegyen a jelenleg is épülő sörgasztronómia képzetéhez. Azt, hogy a feladatot komolyan vette, a legjobban az mutatja, hogy maga is nekiállt sört főzni. Aztán végül a Monyó Sörfőzdében főzette le a Rosenstein söröket, melyeket az eseményen elsőként meg is kóstolhattunk. >>>

sorkonyv2.jpg

AA könyv első fele az újhullámos sör eredetét, történetét, filozófiáját, terminusait és szereplőit mutatja be példamutató részletességgel, higgadt, tárgyilagos hangnemben, illetve mindennek hazai lecsapódását. Aki eddig csak fél füllel hallotta a gerillákról, meg a kooperációs sörökről, vagy nem érti mi a különbség a házi sör és a kézműves sör között, akkor ebből a részből meg fogja tdni.

A könyv második része egy sörgasztronómiai gyorstalpalóval kezdődik, ami elmagyarázza, hogyan kell a sört kóstolni, tárolni, szervírozni, illetve megvilágítja a különféle sörök ételhez illesztésének az alapjait. A második rész második felében Rosenstein Robi sörös receptjeit, és Baracskai Angéla sörös deszzertreceptjeit olvashatjuk. Végül mintegy csattanóként pedig a Frissítő sörkoktélbárból is jól ismert Németh Grabovszky Gábor sörkoktéljait ismerhetjük meg!

sorkonyv4.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr118060564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása